Ιταλική Ριβιέρα

Ιταλική Ριβιέρα

Porto Fino

Μόλις 80 χλμ νοτιοδυτικά της Γένοβα, απλώνεται το μικρό λιμανάκι του Πόρτο Φίνο. Ράμπαλο, Σάντα Μαργκαρίτα, Πόρτο Φίνο, μέχρι το Σαν Ρέμο που έχει γίνει διάσημο λόγω του ομώνυμου αγώνα ράλι είναι η διαδρομή που αιχμαλωτίζει το μάτι και γοητεύει την ψυχή.

Σίγουρα θα επισκεφθείτε την Εκκλησία του San Gregorio , την Παλιά Πόλη με το λιμάνι και θα περπατήσετε στην Piazza Martiri dell'Olivetta. Η βόλτα σας θα σας οδηγήσει και στο Castello Brown.

Φαγητό

Ελαιόλαδο, ζυμαρικά και πορτσίνι.

http://www.tripadvisor.com/Restaurants-g187825-Portofino_Italian_Riviera.html 

Διαμονή

Splendido Hotel

www.hotelsplendido.com 

Στην κορυφή του λόφου πάνω στο λιμάνι. Θεωρείται ένα από τα καλύτερα ξενοδοχεία παγκοσμίως

Splendido Mare

Μέσα στο λιμάνι, ενώ η δική μας επιλογή ήταν το Piccolo Hotel με λογικές τιμές και εξαιρετική θέα προς τον κόλπο.

Grand Miramare

Domina Home Piccolo

Hotel San Giorgio

Nazionale

Shopping

Περπατώντας στα στενά δρομάκια του Πόρτο Φίνο, τα οποία είναι αποκλειστικά για πεζούς, σε περιμένουν διάφορες εκπλήξεις. Το αυτοκίνητο φτάνει δύσκολα μέσω του στενού δρόμου από τη Σάντα Μαργκαρίτα, αλλά δεν υπάρχουν δρόμοι για να κυκλοφορήσει μέσα στο Πόρτο Φίνο.

Μεγάλη έκπληξη συνιστούν τα μαγαζιά. Όλες οι διάσημες επώνυμες φίρμες έχουν φροντίσει να δημιουργήσουν εκεί εντυπωσιακές μπουτίκ με την τελευταία λέξη της μόδας. Στα στενά του Πόρτο Φίνο βρίσκεις ό,τι και στη via Montenapoleone, στο Μιλάνο.

Εμείς συστήνουμε ανεπιφύλαχτα τα μικρά μαγαζιά που πουλούν τοπικά προϊόντα. Τους καλοκαιρινούς μήνες στο Πόρτο Φίνο επικρατεί το αδιαχώρητο από κόσμο. Έντονη νυχτερινή ζωή δεν υπάρχει στο χωριό . Για τους αμετανόητους, όμως, η Σάντα Μαργκαρίτα είναι κοντά και εκεί... ευδοκιμούν πολλά νυχτερινά κέντρα.

Φεύγοντας από το Πόρτο Φίνο θα έχετε γεμίσει θετική ενέργεια. Για σκεφτείτε το καλύτερα... Πόσο είπαμε σας κόστισε το τριήμερο στη Μύκονο; Με αντίστοιχα χρήματα ένα ζευγάρι μπορεί να περάσει πολύ όμορφα μερικές βραδιές στο μαγικό Πόρτο Φίνο.

Πώς θα πάτε

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να φτάσει κανείς στο Πόρτο Φίνο. Ο πιο εύκολος είναι με αεροπλάνο Αθήνα-Ρώμη ή Μιλάνο- Γένοβα και από κεί νοικιάζεις αυτοκίνητο και κατηφορίζεις. Ο πιο εκδρομικός τρόπος είναι οδικώς μέχρι την Πάτρα, ακτοπλοικώς ως την Ανκόνα και μετά υπολογίστε έξι ώρες διαδρομή στην αουτοστράντα (αυτοκινητόδρομος).Ο πιο ενδεδειγμένος βέβαια, τρόπος είναι να πας..... με το σκάφος σου.


Porto Cervo

Στις βόρειο ανατολικές ακτές του νησιού ένα από τα ωραιότερα θέρετρα της Μεσογείου, η Cοsta Εsmeralda, όπου πολλοί επώνυμοι εκεί τις διακοπές τους με φόντο το Porto Cervo ή Porto Nuovo, το γραφικό λιμάνι και τη μαρίνα της πόλης με τα πολλά γιοτ. Ιταλικό θέρετρο των διασημοτήτων στο νότιο άκρο της Σαρδηνίας και ένα μοναδικό δημιούργημα του Prince Karim Aga Khan για μια exclusive περιοχή όπου θα απολάμβανε μόνο η υψηλή κοινωνία.

Γύρω θα βρείτε τους κόλπους του Porto Vecchio, με το διάσημο Piazzetta Hotel Cervo, το Passeggiata και το Sottopiazza. Το Shopping είναι σίγουρα μια συναρπαστική υπόθεση όπου boutiques και gourmet εστιατόρια δημιουργούν την δική τους ατραξιόν.

Στο λιμάνι μπορείτε να θαυμάσετε το πολυσύχναστο Yacht Club με τις πολυτελέστερες θαλαμηγούς στον Κόσμο. Εξάλλου το Porto Cervo φιλοξενεί τέσσερεις σημαντικούς αγώνες ταχυπλοων (sailing competitions) όπως το Sardinia Cup, το Swan Cup, το Veteran Boat Rally και το Maxi Yacht Rolex.

Προαστιακά συναντάμε τις παραλίες του Pevero, Pedra Bianca, Pietra Niedda, Cala Liscia, Ruja, Punta Capricciosi and Portu Li Coggi.Το Porto Vecchio (παλιό λιμάνι) στη νοτιοανατολική πλευρά, πρωτοκατασκευάστηκε την δεκαετία του 60 και ακόμα διατηρεί αυτή την αίγλη σε ένα contrast με το νέο λιμάνι όπου θα δείτε τον πιο The wharves and quays are Porto Cervo Spa's private property and therefore fees mσύγχρονο εξοπλισμό και εγκαταστάσεις. Ατελείωτη δαντελωτή ακτή της Σαρδηνίας, την κάνουν ένα πολύ θελκτικό προορισμό των rich & famous. 

Βολτάρετε περιμετρικά της μαρίνα, χαζεύοντας τα υπερπολυτελή mega yachts, ανακατευτείτε με τις πριγκήπισσες και τους Ρώσσους ολιγάρχες και εντυπωσιαστείτε από τις βιτρίνες των διάσημων designers.Προτιμείστε τον Αύγουστο ή τις αρχές Σεπτεμβρίου εάν θέλετε να ζήσετε κοσμοπολίτικα ή εκτός σεζόν για να απολαύσετε την ησυχία του κολπου.

Μην περιμένετε να μετακινηθείτε με τις δημόσιες συγκοινωνίες, αλλά και το taxi είναι αρκετά ακριβότερο απ΄ότι μπορεί να περιμένατε. Ίσως ο καλύτερος τρόπος για να περιηγηθείτε εκτός θερέτρου είναι ένα rent a car ή yacht, διαφορετικά το Porto Cervo είναι μία μεγάλη βόλτα.