Restaurants at skyscrapers

Restaurants at skyscrapers

KΑΤΑΚΤΩΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΟΥΡΑΝΟΥΣ!

Open Air Terraces, Cutting Edge Lounges, Roof Top Bars που κλέβουν την ανάσα, 360º πανοραμική θέα, αιθέριο design, ambient ατμόσφαιρα, sparkling cocktails και celebrities’ να συγκεντρώνουν τις ματιές. Fancy skyscrapers και bar restaurants είναι η νέα πιο chic τάση όπου τα σχεδόν σκηνογραφικά surroundings συνδυάζονται εντέχνως με τη υψο-λαγνεία!

SKY BAR at SIROCCO RESTAURANT

Ο Conde Nast το βράβευσε ως το top ‘Hot Nights’ bar. Απολαυστική θέα από το δεύτερο ψηλότερο κτίριο της Μπανγκόκ, στο Dome State Tower με τον ιδιαίτερο χρυσό τρούλο του να αποτελεί ένα πραγματικό αξιοθέατο για την πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης. Στο χείλος του ουρανοξύστη, σε μια γωνιά του βραβευμένου, υπαίθριου εστιατορίου Sirocco στον 64ο όροφο, το Sky Bar φωτίζεται με έναν σχεδόν μαγικό τρόπο, όπου οι εναλλαγές χρωμάτων κάθε λίγα λεπτά δημιουργούν μία ambient ατμόσφαιρα.

Ένα από τα αγαπημένα στέκια διασημοτήτων του Hollywood και του παγκόσμιου jet set, για τα υπέροχα cocktails, την εξαιρετική jazz μουσική και τις υπέροχες γεύσεις που προσφέρει το εστιατόριο και το bar. Τα cocktails signature του Moon Bar, διάσημα για την μυστική συνταγή τους είναι το Blue Sky, το Mai Tai και το Half Moon Bay, από τον καλύτερο mixologist της Bangkok. Για τους λάτρεις των αποσταγμάτων προσφέρεται Vodka Νέας Ζηλανδίας τετραπλής απόσταξης! 

1055 Silom Road, Bangkok, 6626249555

DESTIJL

Μόλις άνοιξε πήρε το πρώτο του βραβείο από το Metro Magazine ως 'Best New Bar'. Σε ένα χρόνο πήρε το δεύτερο ως 'Best Lounge Bar', το Destil Bar, βρίσκεται επίσης στο Dome State Tower, προσφέροντας πολλαπλές δυνατότητες διασκέδασης. Για χορό και dance μουσική το DJ bar παίζει με τα scratches χαρίζοντας ζωντανές νύχτες, το prive smoking lounge διαθέτει εξαιρετικά κουβανέζικα πούρα στο Terrace με θέα τον ποταμό Chao Praya, ενώ στο εστιατόριο, οι πελάτες μπορούν να απολαύσουν φίνες γεύσεις Ταϊλανδέζικης και Ιαπωνικής Κουζίνας.

Ιδιαιτερότητα αποτελεί η μπάρα που σερβίρει μερικά από τα καλύτερα single-malt Scotches στον κόσμο, συνοδευμένα με μία μικρή καράφα αυθεντικού Σκωτσέζικου νερού. Όσοι επιθυμούν, επίσης, μπορούν να επιλέξουν μέσα από μία μεγάλη ποικιλία οστρακοειδών, όπως τα French Fines de Claires Oysters, Ιρανικού χαβιαριού Beluga και Balik σολομού για να συνοδέψουν το ποτό τους από το φημισμένο Oyster Bar.

Για τους λάτρεις του κρασιού, η open κάβα προσφέρεται για επισκέψεις και γευσιγνωσίες. Η εξωτερική πλευρά του Destil αποτελείται από γυάλινο ένα γυάλινο κυκλικό πάτωμα, με ανελκυστήρες στο κέντρο. Οι κανόνες αισθητικής των καθαρών γραμμών και της κομψότητας εφαρμόζονται σε ένα πλαίσιο χάλυβα, μαύρου γυαλιού και ξύλου.

1055 Silom Road, Bangkok Tel 6626249555

VERTIGO & MOON BAR

Ένα από τα υψηλότερα rooftop bar στον κόσμο με εντυπωσιακή πανοραμική θέα βρίσκεται στον 60ο όροφο του υπερ-πολυτελούς al fresco city hotel Banyan Tree στην Bangkok. Τα αστέρια φαίνονται πιο κοντά στο μοναδικό terrace του bar, ενώ η πανοραμική θέα που προσφέρει το Vertigo, κυριολεκτικά κλέβει την ανάσα.

Οι πελάτες απολαμβάνουν υπέροχα cocktails με σαμπάνια, συνοδεία της οποίας προσφέρονται οστρακοειδή. Τo bar menu, επίσης περιλαμβάνει barbequed θαλασσινά και light finger food, εκ των οποίων ακαταμάχητα γνωστά είναι το 'Red Mullet en Papillote with Thyme', το εξαιρετικό 'Grilled Scallops in a Shell with Toasted Hazelnut and Coriander Butter' και το 'Grilled Oysters with Parmesan Cheese'. Κατασκευασμένο με το concept ότι βρίσκεσαι σε ένα luxurious κρουαζιερόπλοιο, η πλώρη όπου βρίσκεται το bar σχεδόν αγγίζει τον ουρανό. Βαθμίδες χαμηλότερα βρίσκεται και το μοναδικό εστιατόριο που αφήνει την αίσθηση ότι βρίσκεσαι ‘εν πλω’.

21/100 South Sathon Road, Bangkok Tel 6626791200

VU’s BAR

Σκαρφαλωμένο στον 51ο όροφο στα Jumeirah Emirates Towers, το Vu’s Bar διαθέτει ένα εξαιρετικό Wine Bar για τους λάτρεις του οίνου με μερικές από τις πιο σπάνιες και ακριβές ετικέτες στον κόσμο. Απαραίτητη η formal ενδυμασία με ιδιαίτερα αυστηρή πόρτα, η οποία δεν συγκινείται παρά μόνο εάν πληρείτε τις προδιαγραφές.

Γεμίζει λίγο πριν την δύση του ηλίου, αφού η θέα από το συγκεκριμένο σημείο είναι ιδανική για να αποθανατίσει τις πιο μαγικές απογευματινές στιγμές. Στο Vu’s Bar θα βρείτε επίσης την καλύτερη Cocktail List στην Ασία, αφού ο bartender αποτελεί έναν διεθνούς φήμης καταρτισμένο mixologist. Αγαπητό σε κοσμικούς Άραβες και επιχειρηματίές που βρίσκονται για λίγες μόνο ημέρες. 

Jumeirah Emirates Towers, Sheikh Zayed Road, Dubai, 04 330 0000

SKY BAR

Η καλύτερη θέα σε όλο το Los Angeles από το διάσημο ξενοδοχείο δυτικά του Hollywood. Προσφάτως ανακαινισμένο από τον Tim Andreas της εταιρείας Banjo, στο Sky Bar έχεις την αίσθηση ότι μπορείς σχεδόν να αγγίξεις τα σύννεφα. Διακοσμημένο με χειροποίητα έπιπλα ειδικής κατασκευής στο San Miguel de Allende, πολυτελή lounge καθίσματα με χρυσαφένιες αποχρώσεις και μοναδικές γυάλινες αποχρώσεις που αντανακλούν το φως του ηλίου.

Χώρος ιδανικός για τα celebrity events του Hollywood σε ατμόσφαιρα καθαρά cinematic με ηθοποιούς να περνάνε χαλαρές στιγμές by the pool.

Mondrian Hotel, Sunset Boulevard, 3238486025, www.mondrianhotel.com 

02 LOUNGE

Στον 12ο όροφο του Ritz-Carlton με το εντυπωσιακό γυάλινο θόλο και το βιομηχανικό μαύρο πάτωμα να κάνει έντονο contrast. Λευκοί καναπέδες σε design του Peter Silling και υπέρμετρη πολυτέλεια. Το περιοδικό Time Out το χαρακτήρισε ως το “Καλύτερο Summer Terrace” στη Μόσχα το 2007. Το O2 Lounge σίγουρα έχει την πιο εντυπωσιακή θέα στην Κόκκινη Πλατεία και το Κρεμλίνο.

Σε χαλαρή ατμόσφαιρα με εστιατόριο και bar καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας και upbeat club venue το βράδυ. Τα Σαββατοκύριακα διάσημοι DJs ξεσηκώνουν τους νεόπλουτους Ρώσους που μένουν στο dance floor μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Το εστιατόριο έχει το καλύτερο sushi και sashimi bar στην Μόσχα με τον Chef Seiji Kusano να προσφέρει μερικές από τις καλύτερες δημιουργίες του στους πελάτες, όπου σίγουρα θα απολαύσετε πραγματικά φρέσκο ψάρι στην απόλυτή του μορφή. Τις Κυριακές το ξενοδοχείο προσφέρει Champagne Sunday Brunch σε ένα εντελώς elegant σκηνικό με το service να εντυπωσιάζει με τον αυστηρό επαγγελματισμό του.

02 Lounge 12th Floor, Ritz Carlton, Tverskaya 3, Moscow, 4952258888, www.ritzcarlton.com 

SALON DE NING

Η αστική ζωή του Μανχάταν στον 23ο όροφο να συνεπαίρνει με τα εκατομμύρια φώτα, αλλά και την αίσθηση της έντονης city life.Το Salon de Ning είναι η έμπνευση μιας κοσμικής Κινέζας, ταξιδεύτριας και διεθνούς φήμης hostess η οποία εντυπωσίαζε στα σαλόνια με το στυλ και τις επιλογές της σε resorts ανά τον κόσμο.

Ως συλλέκτρια έργων τέχνης και αντικειμένων αξίας δημιούργησε ένα mix & match στυλ το οποίο μετέφερε με το όνομά της στο rooftop του ξενοδοχείο Peninsula. Chinoiserie, περίτεχνα σκαμπό, μεταξωτά μαξιλάρια, μπονσάι και ασιάτικη πολυχρωμία κάνουν τον χώρο εκκεντρικά σικ. Στo Salon de Ning πραγματοποιούνται τα καλύτερα privet events με το γυάλινο μπαρ να προσφέρει το ομώνυμο Ning Sing Cocktail (βότκα-λίτσι).

Salon de Ning, 23rd floor, The Peninsula Hotel, 700 Fifth Avenue at 55th str, New York, 2129562888, www.salondening.com 

BLU HORIZON

Σκαρφαλώνοντας στον 36ο όροφο, το Forbes βράβευσε το εστιατόριο ως “Το Καλύτερο Μπαρ στον κόσμο” και "Καλύτερο Μπαρ Ξενοδοχείο" για το 2007 η Australian Hotel Association. Πράγματι το Blu Horizon καταφέρνει να είναι μια attraction για τον επιχειρηματικό κόσμο του Σίδνει ο οποίος φαίνεται να προτιμά το εστιατόριο για τα business lunches.

H ατμόσφαιρα κινείται καθαρά σε ένα urban sophistication, ενώ η θέα από τους γυάλινους τοίχους δημιουργεί την ψευδαίσθηση της υψοφοβίας στους αμαθείς. Απολαύστε την μαγευτική θέα στο Darling Harbour, το Sydney Harbour Bridge και το Opera House.

Blu Horizon, Level 36, Shangri-La Hotel, 176 Cumberland Str, The Rocks, Sydney, 61292506000, www.shangri-la.com 

FELIX

Avant-garde design και smart casual ενδυμασία στον 28ο όροφο του ξενοδοχείο The Peninsula Hong Kong, το Felix σχεδιάστηκε αποκλειστικά από τον Philippe Starck με σκοπό να προσφέρει μια αέρινη διακριτική πολυτέλεια. Η πανοραμική θέα ανάμεσα στο Victoria Peak και το Hong Kong Harbour είναι μαγευτική ιδιαίτερα το βράδυ όταν ανάβουν τα χιλιάδες πολύχρωμα φώτα, όμως η εμπειρία ξεκινάει μόλις πάρετε το ασανσέρ από το υπερπολυτελές lobby του ξενοδοχείου, το οποίο σας μεταφέρει στο σουρεαλιστικό σκηνικό του Felix.

Οι χώροι χωρίζονται από μικρότερους με περιστρεφόμενες σκάλες για το Wine Bar που σερβίρει pre-dinner ποτά και το Balcony για σνακ και σαλάτες. Σε δεύτερο επίπεδο το American Bar αποτελεί καθαρά χώρο après-dinner με επιδέξιους bartenders να εντυπωσιάζουν με τις flair ικανότητες τους και τα γευστικότατα cocktails του. Χαριτωμένη και το Crazy Box, μία ιδιαίτερα μικρή disco με ηλεκτρονικό dance floor το οποίο αντιλαμβάνεται τις χορευτικές κινήσεις φωτίζοντας στα κατάλληλα σημεία.

Felix, 28rd floor, The Peninsula Hotel, Salisbury road, Kowloon, Hong Kong, 85223153188, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ALTITUDE

Αδερφάκι του Blu Horizon, to Altitude προσφέρει τη δική του θέα στο λιμάνι σε ένα all glass concept όπου οι πελάτες έχουν την δυνατότητα να καθίσουν όπου θέλουν απολαμβάνοντας περιμετρικά τον ορίζοντα του Σίδνει. Αυστραλιανή Κουζίνα του διεθνούς φήμης Chef de Cuisine Steven Krasicki.

Σε διαφορετικό χώρο το private dining room χωρητικότητας 16 ατόμων προσφέρεται για ειδικές περιστάσεις. Δοκιμάστε ανεπιφύλακτα το μενού Epi-curious με εφτά πιάτα-υπογραφές των πιο δημιουργικών προτάσεων Αυστραλιανής Κουζίνας. Βραβεύτηκε από το Conde Nast Traveller's annual Gold List της Μεγ. Βρετανίας ως "Best Hotels in the World for Food".

Altitude, Level 36, Shangri-La Hotel, 176 Cumberland Str, The Rocks, Sydney, 612 92506123 , www.shangri-la.com 

360°

360 μοίρες θέα στην ακτογραμμή του Dubai, η rooftop terrace του Jumeirah Beach Hotel προσελκύει την elite της πόλης για να απολαύσει το Burj al Arab’s light show και τα μαγευτικά ηλιοβασιλέματα στην Αραβική θάλασσα. Ουσιαστικά είναι το απόλυτο bar για να χαλαρώσεις το απόγευμα με τους cool house tunes οι οποίοι παίζουν μέχρι το πρωί.

Για την απόλυτη Dubai εμπειρία, ζητείστε ένα ‘Shisha cocktail’, βυθιστείτε στους υπερμεγέθεις καναπέδες και απολαύστε το δροσερό αεράκι της θάλασσας. Διαθέσιμοι skippers μπορούν να σας μεταφέρουν στον προορισμό σας σε ένα chauffeured buggy cruise. Τις Παρασκευές ο χώρος μεταμορφώνεται σε ένα ηδονιστικό, ηλεκτρονικό club με διεθνή Dj sets και εκστατικό χορό ως τις πρώτες πρωινές ώρες.

Roofdeck of Marina restaurant, Jumeirah Beach Hotel, Dubai, +971 4 4068769 Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 

UPTOWN TERRACE JUMEIRAH

Oriental themes σε ένα cocktail bar που αγγίζει το χείλος του Jumeirah Beach Hotel. Στον 24ο όροφο το uptown terrace εκτός από την εκθαμβωτική θέα στην πόλη του Dubai, αποτελεί αγαπημένο spot για τα υπέροχα cocktails και light snacks που σερβίρει. Εδώ θα συναντήσετε τους πιο εκλεκτικούς συνδυασμούς champagne finger food και θα απολαύσετε την ιδανική βραδιά. Smart casual κόσμος, lounge ακούσματα και το πιο δροσερό σημείο που θα βρείτε για μία όμορφη νύχτα.

24th floor Jumeirah Beach Hotel, Dubai, +971 4 4068999, www.jumeirah.com 

PETER

Ένα από τα πιο σικάτα εστιατόρια στην πόλη του Τόκιο με θέα που κλέβει τις εντυπώσεις προς το πάρκο Hibiya και την περιοχή Marunouchi σε ένα σκηνικό ολοκληρωτικά avant-garde. Ο ιδιωτικός ανελκυστήρας θα σας ανεβάσει στον 24ο όροφο, όπου η hostess θα σας υποδεχθεί μεταφέροντας σας στο τραπέζι μέσα από τους πιο όμορφους χώρους του εστιατορίου.

Για την διαμόρφωση των φωτισμών και της ατμόσφαιρας στον χώρο έχει χρησιμοποιηθεί η high technology της Ιαπωνίας, ενώ η Κουζίνα με διεθνείς επιλογές παρουσιάζει αρκετές καινοτομίες με ιδιαίτερα επιλεγμένη λίστα κρασιών όπου 300 ετικέτες εξαντλούν σχεδόν τα βασικότερα κρασιά του διεθνούς αμπελώνα. Το Peter έχει δίκαια χαρακτηριστεί ένα από τα πιο hip εστιατόρια στην πόλη σε έναν χώρο που σίγουρα κάνεις eye spotting.

THE BAR

Κλασσικά cocktails στο exclusive bar με υπέροχη ατμόσφαιρα σε minimal black-cherry. Ο bartender δίνει χρηματιστηριακές πληροφορίες, ενώ γνωρίζει όλα τα απαραίτητα για τις διεθνείς οικονομικές εξελίξεις, αφού ο χώρος γεμίζει από επιχειρηματίες και χρηματιστηριακά στελέχη από όλο τον κόσμο.

Peter, The Peninsula Hotel, Level 24, Tokyo, 81362702763, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.