Βελουτέ μανιταριών με κρουτόν χαρουπόψωμου και καρύδι

Βελουτέ μανιταριών με κρουτόν χαρουπόψωμου και καρύδι

Αυτήν την εβδομάδα η συνταγή μας κλείνει το φθινόπωρο και καλωσορίζει τον χειμώνα με ιδιαίτερα υλικά αμιγώς ελληνικά δια χειρός του Chef Δημήτρη Δημητριάδη από το Cibus της Αίγλης Ζαπείου. Πέρα για πέρα ελληνικό, το γευστικό ταξίδι του Cibus μας επιτρέπει να απολαύσουμε κλασσικές αγαπημένες, αλλά και νέες γευστικές δημιουργίες, ισορροπώντας ανάμεσα σε ψάρι και κρέας με ισχυρή δόση από τα εκλεκτά υλικά της εύφορης Ελληνικής Γης.

Με έμφαση στην ελληνικότητα κινείται και η κάβα του εστιατορίου, στην οποία θα βρείτε εξαιρετικές ετικέτες σε κρασιά από γηγενείς ποικιλίες, όπως Κοτσιφάλι και Μανδιλάρι, μικρών παραγωγών και οινοποιιών. Χαλαρώνουμε με τη θετική ενέργεια που αποπνέει η ατμόσφαιρα και η θέα στον καταπράσινο κήπο του Ζαπείου και στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης.

Μία υπέροχη σούπα γεμάτη αρώματα δάσους και χειμωνιάτικες γεύσεις, η βελουτέ μανιταριών με κρουτόν χαρουπόψωμου και καρύδι, είναι η συνταγή της εβδομάδας από τον Chef Δημήτρη Δημητριάδη.

ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ

1 κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες

½ σκ σκόρδο, ψιλοκομμένο

100 γρ μανιτάρια κουμπιά, καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες 

150 γρ μανιτάρια φρέσκα πορτσίνι*, καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες

100 γρ μανιτάρια φρέσκα μορίγ *, καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες

1 lt  ζωμός κοτόπουλου

100 ml ελαιόλαδο

θυμάρι, ρίγανη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ 

Σε μια ρηχή πλατιά κατσαρόλα προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα θωρακίζουμε. Αφού μαραθούν καλά προσθέτουμε το κρεμμύδι και το αφήνουμε να ιδρώσει. Έπειτα προσθέτουμε τον ζωμό και αφήνουμε το μείγμα να βράσει καλά. Στο τέλος, προσθέτουμε το θυμάρι και την ρίγανη και καρυκεύουμε κατά προτίμηση με αλάτι και πιπέρι. Έπειτα περνάμε την σούπα μας από μπλέντερ και την σουρώνουμε από σινουά.

 

TIP από την στήλη

Προτείνουμε να χρησιμοποιήσετε αλάτι με φειδώ μιας και η συγκεκριμένη σούπα αλλάζει γεύση με την προσθήκη αλατιού, επιπλέον καταστρέφονται οι ντελικάτες γεύσεις των μανιταριών.

*θα τα βρείτε φρέσκα σε ιδιαίτερα μανάβικα, αποξηραμένα και συσκευασμένα σε κουτί ή συντηρημένα σε βαζάκι σε delicatessen με γαλλικά και ιταλικά προϊόντα.