Μεσογειακή ψαρόσουπα με πετρόψαρα

Μεσογειακή ψαρόσουπα με πετρόψαρα

Βρισκόμαστε στα μέσα του Χειμώνα με τις πιο χαμηλές θερμοκρασίες και τα καιρικά φαινόμενα σε έξαρση. Λίγο πριν την Τσικνοπέμπτη, αλλά και λίγο μετά αποτασσόμαστε την κρεατολαγνική μας διάθεση με ένα πιάτο γεμάτο χειμωνιάτικες γεύσεις. Μια ζεστή ψαρόσουπα θα μας αναζωογονήσει, χαρίζοντας βιταμίνες και πολλές θρεπτικές ουσίες από τα νόστιμα πετρόψαρα.

Αν μάλιστα αφήσουμε τα υλικά στην κατσαρόλα να γλασάρουν ελαφρώς από το μαγείρεμα, τότε η ψαρόσουπα μας μπορεί να γίνει ένα εξαιρετικό κυρίως πιάτο. Εσείς εκτός από τα υλικά που σας δίνουμε μπορείτε να προσθέσετε ότι λαχανικά εποχής έχετε στο ψυγείο σας και το πιάτο θα απογειωθεί. Αυτήν την εβδομάδα το fnl μαγειρεύει χειμωνιάτικα με πετρόψαρα και καπόνια μια μεσογειακή ψαρόσουπα!

Υλικά 

Για 4 άτομα

½ κιλό πετρόψαρα

½ κιλό σκορπίνες

½ κιλό καπόνια

4 πατάτες κομμένες σε τέταρτα

2 κλωνάρια σέλινο

2 ντομάτες

1 φλιτζάνι ελαιόλαδο

νερό 

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε, πλένουμε, αλατίζουμε τα ψάρια και αφήνουμε να στραγγίξουν.. Σε κατσαρόλα βράζουμε με ελαιόλαδο τα λαχανικά και αλατοπιπερώνουμε. Όταν αυτά είναι έτοιμα, προσθέτουμε τα ψάρια, καλύπτουμε με νερό και βράζουμε για 15 λεπτά. Κατεβάζουμε και αφήνουμε την κακαβιά να τελειώσει στη θερμοκρασία της. Σερβίρουμε τα ψάρια σε πιατέλα και το ζωμό ξεχωριστά.

*Από το βιβλίο της Λίλας Καραποστόλη «Παραδοσιακές Γεύσεις του Αιγαίου»