Τσουβράς (ντοματόσουπα, Τήλος)

Τσουβράς (ντοματόσουπα, Τήλος)

Αν κάτι μάθαμε μέχρι τώρα από την συνεχή έρευνα στις παραδοσιακές συνταγές του τόπου μας είναι την σημασία της λαϊκής κουζίνας στην κουλτούρα μας.

Η δημιουργικότητα των γιαγιάδων μας ξεπερνάει κάθε φαντασία των Ελλήνων Chef συνυπολογίζοντας την εργασία τους σε ανεπιτήδευτες κουζίνες, παλαιωμένα μέσα και πενιχρά υλικά. Ακριβώς αυτή η δυσκολία γέννησε όμως τις καλύτερες συνταγές γεμάτες αγάπη, άρωμα και πολύ μεράκι.

Η αυθεντική γκασπάτσο λοιπόν δικαιωματικά ανήκει στην Τήλο με τον Τσουβρά. Ένα πιάτο που μπορείτε να το απολαύσετε κρύο ή ζεστό και με μυρωδικά της αρεσκείας σας! Αυτή την εβδομάδα λοιπόν παρουσιάζουμε μία συνταγή από το βιβλίο της Λίλας Καραποστόλη «Παραδοσιακές Γεύσεις του Αιγαίου» και δεν είναι τίποτα ομορφότερο από μία απλή, ταπεινή και πολύ γευστική ντοματόσουπα ή τσουβρά, μία συνταγή που μας έρχεται από την Τήλο!

 

Υλικά

Για 4 άτομα

4 ντομάτες πολτοποιημένες 

½ φλιτζάνι ρύζι 

1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο

3 φλιτζάνια νερό

½ φλιτζάνι ελαιόλαδο

αλάτι

Εκτέλεση

Σε μία κατσαρόλα τσιγαρίζουμε με το ελαιόλαδο το κρεμμύδι. Προσθέτουμε τις ντομάτες και βράζουμε για 25 λεπτά. Ρίχνουμε το ρύζι, αλατοπιπερώνουμε και καλύπτουμε με νερό. Σιγοβράζουμε για 25 λεπτά.

Παραλλαγή

Η σούπα μπορεί να γίνει και με πληγούρι