Cheese Cake (ψημένο)

Cheese Cake (ψημένο)

ΖΥΜΗ ΤΑΡΤΑΣ

ΥΛΙΚΑ

100 γρ βούτυρο

100 γρ ζάχαρη κρυσταλλική

1 τμχ αυγό

250 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις, μαλακό

5 γρ μαγιά ξηρή

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ

ΥΛΙΚΑ

300 γρ κρέμα τυριού

150 γρ άχνη ζάχαρη

300 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά

2 τμχ αυγά

2 κρόκοι αυγών

Χυμός ½ λεμονιού

Ξύσμα ½ λεμονιού

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ

ΥΛΙΚΑ

250 γρ  μαρμελάδα της αρεσκείας σας

ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΑΣΗ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μίξερ αφρατεύουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη. Προσθέτουμε το αυγό και ενσωματώνουμε καλά σε χαμηλή ταχύτητα. Κοσκινίζουμε και ανακατεύουμε το αλεύρι μαζί με την μαγιά. Τυλίγουμε τη ζύμη σε διαφανή μεμβράνη και ξεκουράζουμε για 30 λεπτά. Απλώνουμε την ζύμη με τα ακροδάκτυλά μας σε μία βάση τάρτας και με ένα πιρούνι τρυπάμε ελαφρά. Ξεκουράζουμε την ζύμη για 30 λεπτά ακόμα.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Στον κάδο του μίξερ ή σε μπολ, χτυπάμε την κρέμα τυριού με τα 2 αυγά και τους κρόκους. Σε δεύτερο μπολ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος, την ζάχαρη άχνη, τον χυμό λεμονιού και το ξύσμα. Ενσωματώνουμε τα δύο μείγματα και γεμίζουμε την τάρτα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 120 βαθμούς κελσίου για 45 λεπτά με 1 ώρα. Αφήνουμε την τάρτα να κρυώσει μέχρι να σφίξει. Σερβίρεται με επικάλυψη της αρεσκείας σας .

*Το καλό με το cheesecake είναι ότι μπορείς να το επικαλύψεις με ό,τι γεύση μαρμελάδα θέλεις! Αλλά ακόμη και με φρέσκα ή κατεψυγμένα φρούτα! Μπορείτε αντί να φτιάξετε ένα μεγάλο cheesecake, να πάρετε φορμίτσες ή μπολ και να προσφέρετε ατομικά στον κάθε καλεσμένο σας το γλυκό αυτό.