Τεμπούρα λαχανικών

Τεμπούρα λαχανικών

Το καλοκαίρι στην Ελλάδα κρατάει 2 μήνες παραπάνω με τα αρώματα του να μας συντροφεύουν έως και το φθινόπωρο. Από τον Αύγουστο έως και το τέλος Σεπτεμβρίου τα λαχανικά είναι αρκετά χυμώδη και ξεχειλίζουν από γεύση. Μια συνταγή αυτήν την εβδομάδα που συνδυάζει καλοκαιρινές γεύσεις και fusion κουζίνα.

Τεμπούρα λαχανικών αυτήν την εβδομάδα με λαχανικά της εποχής για ένα εξαιρετικό ορεκτικό, αρκετά διαφορετικό από τα συνήθη εδέσματα του τραπεζιού σας. 

ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ

100 γρ γλυκοπατάτα

100 γρ καρότα

200 γρ αβοκάντο

100 γρ κρεμμύδι κόκκινο

ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΥΛΟ ΤΗΣ ΤΕΜΠΟΥΡΑ

800 ml μεταλικό νερό, παγωμένο

650 γρ αλεύρι μαλακό

2 κρόκους αυγών

300 γρ πάγο

Υλικά για την σάλτσα Tentsuyu

400 γρ dashi*

100 γρ mirin*

100 γρ σάλτσα soya*

20 γρ ginger*

20 γρ ρέβα τριμμένη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπάμε το νερό με τον πάγο και τους κρόκους των αυγών μέχρι να αφρίσει το μείγμα.Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με chop sticks, δεν θέλουμε ένα μίγμα ομοιογενές γιατί έτσι θα έχουμε πιο τραγανή τεμπούρα.Ζεσταίνουμε το λάδι, αλευρώνουμε τα υλικά της τεμπούρας, τα βουτάμε στον χυλό και τηγανίζουμε μέχρι να ροδοκοκκινήσουν. 

Για την σάλτσα Tentsuyu ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και αφήνουμε να πάρουν μιά βράση.Σερβίρουμε την tempura περιχύνοντας με την σάλτσα. 

*προϊόντα που θα τα βρείτε σε καταστήματα με κινεζικά και ιαπωνικά τρόφιμα 

Tips

Mπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και οποιοδήποτε άλλο λαχανικό της αρεσκείαςμας σε κομμάτια ίδιου πάχους .Ο χυλός της τεμπούρας είναι καλό να είναι παγωμένος , γι’ αυτό τον διατηρούμε σε ένα μπωλ και από κάτω τοποθετούμε ένα μεγαλύτερο μπωλ με παγάκια.