Φιλέτο στήθος κοτόπουλο με κολοκυθάκια ραγού και φρέσκια τομάτα

Φιλέτο στήθος κοτόπουλο με κολοκυθάκια ραγού και φρέσκια τομάτα

Η κουζίνα απαιτεί τόλμη και φαντασία… χρησιμοποιούμε ότι υλικά διαθέτουμε και απλά εξασκούμε τις τεχνικές που γνωρίζουμε. Με απλά λόγια ένα πιάτο με απλά υλικά μπορεί να μεταμορφωθεί σε ένα νόστιμο γεύμα, απλά και μόνο αν κάνουμε μία αλλαγή στον τρόπο μαγειρέματος.

Έτσι, αντί για βραστά ή ψητά λαχανικά με κοτόπουλο, νοστιμίστε το πιάτο με σάλτσα τομάτας και μυρωδικά εξοχής και δώστε μία άλλη νότα στα μαγειρέματά σας. Αυτή την εβδομάδα μαγειρεύουμε φιλέτο στήθος κοτόπουλο με κολοκυθάκια ραγού και φρέσκια τομάτα!

ΥΛΙΚΑ

4 τμχ φιλέτο στήθος κοτόπουλο 

12 τμχ κολοκυθάκια μέτρια

8 τμχ τομάτες (ώριμες)

1 τμχ κρεμμύδι ξερό

1 σκελίδα σκόρδο

1 κτσ μείγμα Μεσογειακών αρωματικών*

120 ml (1/2φλ) ελαιόλαδο

Αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

*ματζουράνα, φύλλο δάφνης, θυμάρι, δεντρολίβανο, πάπρικα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε και καθαρίζουμε τα λαχανικά. Ψιλοκόβουμε διαδοχικά στη μουλινέτα το κρεμμύδι, το σκόρδο, την τομάτα και προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνουμετα φιλέτα και τα καρυκεύουμε με το μείγμα μεσογειακών αρωματικών. Βάζουμε τα φιλέτα σε ταψί και τοποθετούμε τα κολοκυθάκια χωρίς να καλύψουμε το στήθος κοτόπουλου. Περιχύνουμε με την σάλτσα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180° C για 1 ώρα και 15 λεπτά.

Tips

Το φιλέτο στήθους, όταν μαγειρεύεται σε φούρνο «στεγνώνει». Μαγειρεύοντας το σε σάλτσα απορροφάει την υγρασία, δίνοντας σε αυτήν την ελαφριά γεύση του κοτόπουλου. Γι’ αυτό προτιμάμε ένα φρέσκο κοτόπουλο α’ποιότητας που μπορεί να χαρίσει όλα τα γευστικά χαρακτηριστικά του στο φαγητό. Μπορούμε ανάλογα με την εποχή να αντικαταστήσουμε τα φασολάκια με μπάμιες, φασολάκια, φασόλια ήχάντρες φρέσκα. 

 Συνδυασμός οίνου: Νυχτέρι Σαντορίνης