Μους αυγοτάραχο

Μους αυγοτάραχο

Ο Χρύσανθος Καραμολέγκος ξεκίνησε από την διάσημη Ντομάτα στην Σαντορίνη. Έναν χώρο που δημιούργησε από το μηδέν στο παλιό ζυγιστήριο του εργοστασίου ντοματοπελτέ στον Μονόλιθο και του χάρισε την αίσθηση της δημιουργικότητας και της έμπνευσης. Αργότερα ακολούθησε η πορεία του στο Βιτρίνα, στο Αριστερά-Δεξιά και στο Απλά Αριστερά-Δεξιά, ενώ παράλληλα δημιουργούσε την δική του γαστρονομική ταυτότητα στο Sani Resort της Χαλκιδικής.

Αγαπάει όλες τις κουζίνες του κόσμου διατηρώντας ως μεγάλη του αγάπη την ελληνική και την ιταλική. Πειραματίζεται με απλά, ετερόκλητα υλικά και δημιουργεί τις δικές του γεύσεις που φυσικά μέχρι και σήμερα είναι αγαπητές. Μοναδική και βελούδινη η συνταγή της εβδομάδας με μους αυγοτάραχο. 

ΥΛΙΚΑ

3 φέτες ψωμί του τοστ χωρίς κόρα 

100 γρ αυγοτάραχο

75 γρ τυρί Φιλαδέλφεια

3-4 κτσ χυμός λεμονιού

6-8 κτσ ελαιόλαδο

2 κτσ ελιές πράσινες ψιλοκομμένες 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βουτάμε τις φέτες του τοστ σε λίγο γάλα. Τις στραγγίζουμε και τις βάζουμε στο μπλέντερ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το ελαιόλαδο και τις ελιές. Χτυπάμε στο μπλέντερ και ρίχνουμε το ελαιόλαδο σίγα-σίγα. Σερβίρουμε με ψημένες φέτες χωριάτικου ψωμιού και τις ψιλοκομμένες ελιές.