Πιπεριές Shishito - Το καυτερό μυστικό των Chef

Πιπεριές Shishito - Το καυτερό μυστικό των Chef

Είναι λεπτόσαρκες, τραγανές και νόστιμες και έχουν γίνει διεθνώς δημοφιλείς ως «γρήγορο και εύκολο» ορεκτικό ή συνοδευτικό πιάτο, μιας και χρειάζονται μόνο λίγα λεπτά για να μαγειρευτούν. Ο λόγος για τις πιπεριές Shishito οι οποιες είναι ταυτόχρονα γλυκιές και διακριτικά καυτερές (καυστικότητα 50-200 μονάδες Scoville). Αυτός ο αιφνιδιασμός τις κάνει ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες, αφού προσφέρουν μια παιχνιδιάρικη γευστική εμπειρία που την έχουν λατρέψει οι Chef ως το νέο τους "εύρυμα". Οι πιπεριές συνήθως αναλύονται σε τρεις ομάδες: τις πιπεριές φούσκες (bell peppers), τις γλυκές πιπεριές (sweet peppers) και τις καυτερές πιπεριές (hot peppers).

Τα σημαντικότερα είδη των πιπεριών τσίλι είναι τα ακόλουθα:

  • Καψικόν το ετήσιον (Capsicum annuum), το οποίο περιλαμβάνει πολλές κοινές ποικιλίες, όπως τις πιπεριές φούσκες (bell peppers), wax, πιπεριές καγιέν (cayenne), jalapeños και τις chiltepin και στην οποία ανήκουν οι Shishito.
  • Καψικόν το θαμνώδες (Capsicum frutescens), το οποίο περιλαμβάνει τις malagueta, ταμπάσκο (tabasco) και πιπεριές Ταϊλάνδης (Thai peppers), πίρι πίρι (piri piri) και Malawian Kambuzi
  • Καψικόν το σινικόν (Capsicum chinense), το οποίο περιλαμβάνει τις πιο καυτερές πιπεριές όπως τις naga, habanero, Datil και Scotch bonnet
  • Καψικόν το χνοώδες (Capsicum pubescens), το οποίο περιλαμβάνει τις πιπεριές rocoto της Νοτίου Αμερικής
  • Καψικόν το ραγοφόρον (Capsicum baccatum), το οποίο περιλαμβάνει τις πιπεριές aji της Νοτίου Αμερικής

Πηγή: Wikipedia

Ο συνήθης και πιο απλός τρόπος μαγειρέματός τους είναι τηγανιτές με ελαιόλαδο, λεμόνι και χοντρό αλάτι. Επίσης, μπορούν να τηγανιστούν τεμπούρα, να ψηθούν στη σχάρα ή στον φούρνο με σουσάμι και σησαμέλαιο, να μαγειρευτούν μαζί με κρέας ή ψάρι και να καταναλωθούν ωμές στη σαλάτα. Ωστόσο μπορείτε να γίνετε ακόμα πιο δημιουργικοί προσθέτοντας μία διαφορετική αψάδα. Τις βρίσκουμε συσκευασμένες σε πλαστικά κουτάκια των 300 γρ. από τη φίρμα «Άρωμα», σε μεγάλες αλυσίδες super market, σε επιλεγμένα μανάβικα, παντοπωλεία και deli σε όλη την Ελλάδα.

Λίγα λόγια για τα φρέσκα προϊόντα «Άρωμα»
Το «Άρωμα» είναι συνώνυμο των φρέσκων μυρωδικών και κηπευτικών στην εγχώρια αγορά, και η γκάμα των προϊόντων συνεχώς εμπλουτίζεται με ιδιαίτερα και γκουρμέ προϊόντα, ανταποκρινόμενη στις ανάγκες και στις απαιτήσεις του σύγχρονου καταναλωτή.
Η σειρά «Άρωμα Φρέσκες Καυτερές Πιπεριές» αποτελείται από μεγάλη ποικιλία ειδών και ευρεία κλίμακα στην καυστικότητα, από 50 έως 350.000 μονάδες Scoville (SHU), για να καλύψει το έντονο ενδιαφέρον του καταναλωτή για την πικάντικη και έθνικ κουζίνα.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε τη σελίδα AromaHerbs στο Facebook και τον λογαριασμό aromafreshherbs στο Instagram ή να επικοινωνήσετε με την Ντόρα Μαμαλούκου στα τηλ. 2295041870 (εσωτ. 11), 6940682151 και στο email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..