Κινητές αγορές

Κινητές αγορές

Πρώτα απ’ όλα δε θα χρειάζεται να πηγαίνεις στο κατάστημα πλέον, αφού το κατάστημα θα έρχεται σε σένα.

Η ελβετική εταιρία Wheelys συμπράττει αυτή τη στιγμή με συνεργάτες της στην Κίνα και αλλού για να αναπτύξει το Moby Mart, ένα κατάστημα λιανικής πώλησης που θα κινείται μόνο του και θα μπορεί να κληθεί, όπως ένα Uber, με ένα άγγιγμα στο τηλέφωνό σας. Αν είστε συνδρομητές στην υπηρεσία Moby Mart, μπορείτε να καλέσετε ένα Mart, να κάνετε τις αγορές σας από το ράφι και μετά να πληρώσετε μέσω τηλεφωνικής εφαρμογής. Καθόλου υπάλληλοι, καθόλου μετρητά, κανένα πρόβλημα.

mai interactive gastronomy3

Το Moby Mart δεν είναι απλά μία σύγχρονη ιδέα. Το πρωτότυπο Moby Mart έχει ήδη περάσει πάνω από ένα χρόνο στους πολυσύχναστους δρόμους της Σανγκάης, συνδυάζοντας τις πρόσφατες εξελίξεις στα συστήματα ψηφιακών πληρωμών, τα αυτόνομα οχήματα, την τεχνητή νοημοσύνη και την ηλιακή ενέργεια.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Wheelys Per Cromwell, το Moby Mart θα πουλάει στο μέλλον τα πάντα, αλλά σε αρχικό στάδιο εστιάζει στα είδη ψιλικών και καφέ. “Πρώτα στοχεύουμε σε προϊόντα για άμεση κατανάλωση, όπως το έτοιμο φαγητό, τα φαγώσιμα γενικά και ο καφές”, εξηγεί ο Cromwell.

mai interactive gastronomy5 700x470

Κάντε κλικ εδώ για να διαβάσετε για το «3D Τρόφιμα»
Κάντε κλικ εδώ για να διαβάσετε για το «Το φύκι [Kelp] είναι το νέο κέιλ [kale]»
Κάντε κλικ εδώ για να διαβάσετε για το «Σφαιροποιήστε το φαγητό σας»
Κάντε κλικ εδώ για να διαβάσετε για το «Προϊόντα αντικατάστασης τροφίμων»
Κάντε κλικ εδώ για να διαβάσετε για το «Γαστρονομική ρομποτική»
Κάντε κλικ εδώ για να διαβάσετε για το «Η σκοτεινή πλευρά»

 Ανακαλύψτε εδώ τα «Εξειδικευμένα Σεμινάρια»