Προϊόντα αντικατάστασης τροφίμων

Προϊόντα αντικατάστασης τροφίμων

Στην ταινία επιστημονικής φαντασίας «Soylent Green» του 1973, η μόλυνση και ο υπερπληθυσμός αναγκάζουν τους Αμερικανούς να εξαρτώνται από μερίδες φαγητού και από ένα πλούσιο σε πρωτεΐνες υποκατάστατο γεύματος που παρέχει η μυστηριώδης Soylent Corporation.

Από τότε, το όνομα Soylent έχει αξιοποιηθεί. Το 2013, η εταιρία που τώρα λέγεται Rosa Labs με έδρα την Καλιφόρνια, έβγαλε στην αγορά το “Soylent” ως υγρό υποκατάστατο γεύματος που υποσχόταν ότι θα παρέχει 400 θερμίδες ανά μερίδα: όλες τις βιταμίνες και τα μέταλλα που χρειάζεται το σώμα σε καθημερινή βάση, φυτικές πρωτεΐνες και, αν θέλετε, μπόνους καφεΐνης. Το Soylent μπορεί να αγοραστεί μέσω διαδικτύου ή σε καταστήματα και παράγεται σε ατομικές φιάλες ή σε πακέτα τύπου “φαγητό σε σκόνη”.

Φυσικά, τα προϊόντα που υποκαθιστούν γεύματα δεν είναι κάτι καινούριο. Η παραγωγή τους ρυθμίζεται από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων από τη δεκαετία του ‘60. Η δημοτικότητα όμως της σειράς Soylent και των ανταγωνιστών της υποδεικνύει ότι τέτοια προϊόντα θα συνεχίσουν να βρίσκουν πρόσφορο έδαφος και στην αγορά του 21ου αιώνα. Απαραίτητη σημείωση: οι εκπρόσωποι της Rosa Labs μας διαβεβαιώνουν ότι η πρωτεΐνη στα προϊόντα τους προέρχεται αποκλειστικά από φυτά, σε αντίθεση με τη μάλλον ανησυχητική πηγή πρωτεΐνης στην ταινία.

Κάντε κλικ εδώ για να διαβάσετε για το «3D Τρόφιμα»
Κάντε κλικ εδώ για να διαβάσετε για το «Το φύκι [Kelp] είναι το νέο κέιλ [kale]»
Κάντε κλικ εδώ για να διαβάσετε για το «Σφαιροποιήστε το φαγητό σας»
Κάντε κλικ εδώ για να διαβάσετε για το «Κινητές αγορές»
Κάντε κλικ εδώ για να διαβάσετε για το «Γαστρονομική ρομποτική»
Κάντε κλικ εδώ για να διαβάσετε για το «Η σκοτεινή πλευρά»

 Ανακαλύψτε εδώ τα «Εξειδικευμένα Σεμινάρια»