Σφαιροποιήστε το φαγητό σας

Σφαιροποιήστε το φαγητό σας

Εάν πρόκειται να τρώμε πολλά φύκια στο μέλλον, είναι φυσικό να θέλουμε να εξερευνήσουμε διαφορετικές υφές και γεύσεις. Μπείτε στο Spherificator, μία από τις πιο ενδιαφέρουσες εξελίξεις της τεχνολογίας στον τομέα των τροφίμων τα τελευταία χρόνια. Η ιδέα είναι απλή: μετατρέψτε όλα τα τρόφιμά σας σε μοντέρνες, μικροσκοπικές, βρώσιμες σφαίρες.

Η σφαιροποίηση υπάρχει ως ιδέα εδώ και λίγο καιρό, τόσο ως τέχνασμα της μοριακής γαστρονομίας, όσο και ως διαδικασία βιομηχανικής επεξεργασίας τροφίμων. Για αρκετά χρόνια, μία μικρή εταιρία στο Κεμπέκ, η Imperial Caviar & Seafood παρασκευάζει ένα υποκατάστατο για το χαβιάρι για χορτοφάγους που ονομάζεται Kelp Caviar, μετατρέποντας τα φύκια σε “μαργαριτάρια”- μικροσκοπικές μπαλίτσες από τζελ, γεμισμένες με υγρό (οι ενημερωμένοι χημικοί θα παρατηρήσουν ότι η τεχνολογία βασίζεται σε μία παλιά τεχνική βασισμένη σε ασβέστιο και αλγινικό άλας).

Η Imperial έφερε πρόσφατα τη διαδικασία στην καταναλωτική αγορά, όταν ανέπτυξε μία φορητή συσκευή για την κουζίνα. Δεν είναι όμως μόνο για φύκια. Το μηχάνημα μπορεί να μετατρέψει σχεδόν κάθε βρώσιμο συστατικό – φρούτα, λαχανικά, πρωτεΐνες – σε εύπεπτα σφαιρίδια τροφίμων.

Κάντε κλικ εδώ για να διαβάσετε για το «3D Τρόφιμα»
Κάντε κλικ εδώ για να διαβάσετε για το «Το φύκι [Kelp] είναι το νέο κέιλ [kale]»
Κάντε κλικ εδώ για να διαβάσετε για το «Προϊόντα αντικατάστασης τροφίμων»
Κάντε κλικ εδώ για να διαβάσετε για το «Κινητές αγορές»
Κάντε κλικ εδώ για να διαβάσετε για το «Γαστρονομική ρομποτική»
Κάντε κλικ εδώ για να διαβάσετε για το «Η σκοτεινή πλευρά»

 Ανακαλύψτε εδώ τα «Εξειδικευμένα Σεμινάρια»