JEAN THOMAS SCHNEIDER | ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΗΣ 2017

JEAN THOMAS SCHNEIDER | ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΗΣ 2017

« Ice cream, just like pastry is very unifying. What is wonderful is that you can make an ice cream with absolutely any flavour»

Στο επάγγελμα του δηλώνει Pastry chef, Ice Cream master και Chocolatier. Η γνώση και η εμπειρία που διαθέτει στα τρία αντικείμενα είναι ιδιαίτερα σημαντική ως προς την συμβολή του στην Γαλλική Ζαχαροπλαστική. Εξάλλου είναι όσα δημιούργησαν την φινέτσα και τον μοναδικό χαρακτήρα των γλυκών του Γάλλου Ζαχαροπλάστη, ο οποίος επιμένει στην γεύση και την λιτότητα της Γαλλικής Ζαχαροπλαστικής.

profil 2 CMP

Ενδεικτικά, αναφέρουμε μέρος της εμπειρίας του Jean Thomas Schneider, τόσο στην εστίαση όσο και στην παραγωγή σε εργαστήρια διάσημων ζαχαροπλαστείων:

  • Head production chef στο Café Pouchkine στο Παρίσι
  • Head pastry chef στο Restaurant La Tour DArgent με 1*Michelin στο Paris
  • Sous-Chef Pastry στο Relais Bernard Loiseau με 3*Michelin στο Saulieu της Γαλλίας
  • Sous-Chef Pastry LEspérance με 3* Michelin στο St Père sous Vézelay της Γαλλίας
  • Pastry chef στο LArnsbourg με 3* Michelin στο Baerenthal της Γαλλίας

Τον ρωτήσαμε ποια είναι η αγαπημένη του γεύση σε επιδόρπιο και ανεπιφύλακτα χωρίς δισταγμό πήραμε την απάντηση πως ότι του δημιουργεί πάθος και όρεξη ταυτόχρονα έχει να κάνει με τα αρώματα της αυθεντικής Ταϊτινής βανίλιας σε παγωτό με σιρόπι σφένδαμου.

Ο Jean-Thomas Schneider, σήμερα Παγκόσμιος Ζαχαροπλάστης 2017, γεννήθηκε στο Στρασβούργο 5 Ιανουαρίου 1981. Από τον πατέρα του έμαθε τις βάσεις της Γαλλικής μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής, αλλά και των τοπικών γεύσεων της πατρίδας του. Το σπίτι του μύριζε tarts flambées, spetzele και ψάρι σε κρούστα… Θυμάται πολύ συχνά την μητέρα του να του ετοιμάζει σοκολατένιο γάλα με χειροποίητα κρουασάν από το φούρνο της γειτονιάς. Οι μυρωδιές αυτές καθόρισαν ολόκληρη την μετέπειτα επαγγελματική του καριέρα.

Από τα 16, ο Jean-Thomas ήξερε ως έφηβος τι ακριβώς ήθελε. Η καριέρα του στην ζαχαροπλαστική ξεκινά από την περιοχή που έμενε στην Αλσατία ως εκπαιδευόμενος ζαχαροπλάστης και μετέπειτα sous chef. Ωστόσο οι πόρτες ανοίγονται για μία μεγαλοπρεπή καριέρα το 2003 όταν εργάζεται στο εστιατόριο L’Arnsbourg με 3* Michelin ως  pastry chef υπό τον chef Jean-Georges Klein.

Λίγα χρόνια αργότερα βρίσκεται στο πλευρό του διάσημου τριάστερου Chef Bernard Loiseau στην Βουργουνδία, όπου ανακαλύπτει μία άλλη διάσταση της ζαχαροπλαστικής. Άψογες τεχνικές, ιδιαίτερα σύνθετη ζαχαροπλαστική, λιτή διακόσμηση επικεντρωμένη στην ισορροπία.

Με χρυσά όνειρα και ελπίδες κινείται πλέον προς το Παρίσι. Στα 26 του χρόνια, αφού απέδειξε την σημαντική του πορεία στην ζαχαροπλαστική κερδίζει την θέση του ως επικεφαλής ζαχαροπλαστικής στο La Tour d'Argent και στη συνέχεια ως διευθυντής παραγωγής στο Café Pouchkine έχοντας ως Pastry Chef τον Emmanuel Ryon, World Champion Pastry and Best craftsman Of France Glacier (MOF –Meilleur Ouvriers de France).

Ήταν κατά τη διάρκεια της περιόδου ως διευθυντής παραγωγής στο υπερπολυτελές ρωσικό ζαχαροπλαστείο που τα όνειρά του άρχισαν να αναδιαμορφώνονται.

Ο πάγος έγινε μια αποκάλυψη για τον Jean-Thomas Schneider. Bρίσκει τον εαυτό του να ανακαλύπτει νέες δεξιότητες σε αυτόν τον τομέα, για τον οποίο αγωνίζεται για το Master of Iced Desserts 2011, ενώ μαζί με τον Christophe Bouret συμμετέχει στο Παγκόσμιο Κύπελλο Παγωτού στην Ιταλία το 2012!

17039400 1650514821631511 4224990811281006591 o

Με τους δύο διαγωνισμούς εισέρχεται ουσιαστικά στον μεγάλο πυρετό των αγώνων και των ανεξάντλητων προσπαθειών για του Meilleurs Ouvriers de France.  

To 2015 κερδίζει ως ο πρώτος φιναλίστας στο διαγωνισμό Best Worker of France (MOF Glacier). Στη συνέχεια, στα τέλη του 2015, επιλέγεται να συμμετάσχει στη γαλλική ομάδα για το παγκόσμιο κύπελλο ζαχαροπλαστικής 2017 στη Λυών της Γαλλίας. 2 μέρες αργότερα, με τον Benoit Charvet και , χάρη σε ένα συνδυασμό μοναδικών τροπικών γεύσεων: lime, φρούτων του πάθους,  μάνγκο, φράουλας, καρύδας, αλλά και χάρη στο ιδιαίτερο επιδόρπιο με πράσινο μήλο, βανίλια, σιρόπι σφενδάμου και yuzu, κερδίζει το Master of deserts 2015: Με το πρώτο βραβείο γευσιγνωσίας και την επιλογή στην ομάδα της Γαλλίας για το Παγκόσμιο Κύπελλο Παγωτού το 2018 στην Ιταλία.

17157740 1650531548296505 3613663263104989005 o

Τον Ιανουάριο του 2017, στη διάσημη διεθνή έκθεση SIRHA στη Λυών, ο Jean-Thomas Schneider και η γαλλική ομάδα κέρδισαν το Παγκόσμιο Κύπελλο Ζαχαροπλαστικής. Επίσης κερδίζουν το ειδικό βραβείο «Vase de Sèvres», την μεγαλύτερη τιμή για την κατηγορία σοκολατένια και παγωμένα entremets.

23/11/2017 ο Jean Thomas Schneider θα βρεθεί στα ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ σε ένα μοναδικό Masterclass όπου θα παρουσιάσει τις μοναδικές τεχνικές του, αλλά και το βραβευμένο επιδόρπιο «Πράσινο Μήλο»!

Για κρατήσεις ή πληροφορίες παρακαλούμε καλέστε στο 2109882378.