Τα απαγορευμένα brownies…

Τα απαγορευμένα brownies…

Μια ενδιαφέρουσα είδηση σχετικά με απαγορευμένα brownies μας έρχεται από το ειδησεογραφικό πρακτορείο abcnews.go.com. Σε 2 πολιτείες της Μασαχουσέτης αποφάσισαν να σταματήσει η παραγωγή και το εμπόριο των νόστιμων μικρών κέικς στο ευρύ κοινό μετά την εκδήλωση περίεργων περιστατικών σε μικρά παιδιά.

Πιο συγκεκριμένα παιδιά κάτω των 5 ετών, παρουσίαζαν υπερβολική ηρεμία και υπνηλία η οποία δύσκολα μπορούσε να τα σηκώσει από το κρεβάτι τους.

Όπως αποδείχθηκε στα συστατικά των συνταγών που χρησιμοποιούσαν για το ψήσιμο των brownies τα τοπικά ζαχαροπλαστεία βρέθηκε η ουσία της μελατονίνης.

Η μελατονίνη είναι μία ορμόνη η οποία ρυθμίζει το ρολόι του ύπνου. Σε μεγαλύτερες ποσότητες όμως προκαλεί βαριά υπνηλία με τα παιδιά να αδυνατούν να ξυπνήσουν! Η μελατονίνη δεν είναι ένας νέος πονοκέφαλος, αλλά ένα καταγεγραμμένο πρόβλημα. Σύμφωνα με το Κέντρο Δηλητηριάσεων στην Αμερική, η μελατονίνη είναι ο βασικότερος και συχνέστερος λόγος τηλεφωνημάτων δηλητηρίασης και τα περισσότερα περιστατικά αφορούν παιδιά.