Cupcakes - Μία επιτυχημένη ιστορία Ελληνικής Καταγωγής

Cupcakes - Μία επιτυχημένη ιστορία Ελληνικής Καταγωγής

CUP CAKES
Μια μικρή ιστορία… Ελληνικής καταγωγής


Αν και μεμονωμένες αναφορές σε μικρά cakes που ψήνονται και σερβίρονται σε cups συναντάμε από τις αρχές του αιώνα, ωστόσο τα τελευταία χρόνια η μόδα των cupcakes βρίσκεται σε μεγάλη έξαρση. Ο λόγος για δύο μαγαζιά τα οποία συνέβαλαν στην διάδοση των cupcakes είναι το Georgetown Cupcake και το Magnolia Bakery. 


Το Georgetown Cupcake είναι “cupcakery”, που βρίσκεται στην Georgetown, γειτονιά της Washington DC, όπου οι αδελφές Κατερίνα Καλλίνης και Sophie Lamontagne άνοιξαν τον Φεβρουάριο του 2008. Μεγαλώνοντας στο Τορόντο, η Κατερίνα Καλλίνης και η Sophie LaMontage είχαν μάθει μαγειρική από την ελληνικής καταγωγής γιαγιά τους. Όπως συμβαίνει σχεδόν σε όλα τα παιδιά, έτσι και η γιαγιά τους, τούς επέτρεψε να χρησιμοποιήσουν το μείγμα από το κέικ που είχε απομείνει, και έτσι ξεκίνησαν να κάνουν μικροσκοπικά κέικ.

Πριν από το άνοιγμα του καταστήματος, η Sophie Lamontagne δούλευε στη Βοστώνη για μια εταιρεία επιχειρηματικών κεφαλαίων, και η Κατερίνα Καλλίνης εργάστηκε για την εταιρία Gucci στο Τορόντο. Η Καλλίνης, απόφοιτος του Marymount University είναι εξοικειωμένη με την περιοχή της Washington DC, και έτσι αποφάσισε ότι θα ήταν ένα καλό μέρος για να ανοίξει ένα κατάστημα cupcake!!! Οι αδελφές χρηματοδότησαν το κατάστημα με τις αποταμιεύσεις τους, μαζί με ένα μικρό επιχειρηματικό δάνειο, και πολλή βοήθεια από την μητέρα τους.

more cuppies e1455639097995

Το Φεβρουάριο του 2008 άνοιξε το πρώτο κατάστημα σε ένα μικρό σπίτι στην οδό Potomac. Το κατάστημα γρήγορα έγινε τόσο δημοφιλές, ώστε συχνά εξαντλούνταν τα cupcakes κατά τη διάρκεια της ημέρας, και στη συνέχεια έκλεινε το μαγαζί μέχρι την επόμενη ημέρα. Μέχρι που τον Δεκέμβριο του 2009, το Georgetown Cupcake μεταφέρθηκε σε νέα θέση στην Georgetown. Τα Σαββατοκύριακα οι ουρές των πελατών εκτείνονται από την πόρτα και γύρω από τη γωνία του κτιρίου. Η Georgetown Cupcake έχει ανοίξει μια δεύτερη επιχείρηση στην Bethesda, Maryland με cupcakes, ενώ διατηρεί το κατάστημα στην οδό Potomac για παραγγελίες με e-mail και ειδικές παραγγελίες. Το κατάστημα πουλάει κατά μέσο όρο 10.000 cup cakes καθημερινά, το «κόκκινο βελούδο» είναι στην κορυφή των πωλήσεων, ενώ κάθε ημέρα, η Georgetown Cupcake χαρίζει 100 δωρεάν cup cakes μέσω Twitter & Facebook!!!

Στις αρχές του 21ου αιώνα, η τάση για καταστήματα cupcakes εξαπλώθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες, αξιοποιώντας την αίσθηση της νοσταλγίας που προκαλείται από τα μικρά κέικ. Στη Νέα Υόρκη, το Magnolia Bakery κέρδισε δημοσιότητα αρχικά από την σπιτική γεύση της βουτυρόπαστας και του σχήματος που έδινε στα νόστιμα κέικ χρησιμοποιώντας σπάτουλα. Το κατάστημα έγινε τόσο διάσημο που έκανε τις πρώτες του εμφανίσεις σε δημοφιλείς τηλεοπτικές εκπομπές, όπως το Sex & the City. Το 2010, η τηλεοπτική παρουσιάστρια Martha Stewart δημοσίευσε ένα βιβλίο μαγειρικής αφιερωμένο στην cupcakes και μνημόνευσε το διάσημο πλέον cupcake shop!