Οι Έλληνες επιστρέφουν στην οικιακή μαγειρική!

Οι Έλληνες επιστρέφουν στην οικιακή μαγειρική!

Οι Έλληνες επιστρέφουν στην οικιακή μαγειρική! 

ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΕ ΠΟΥ ΒΑΛΑΜΕ ΤΟ ΛΙΘΑΡΑΚΙ ΜΑΣ ΣΕ ΑΥΤΟ!

Πρόσφατη μελέτη του ΙΕΛΚΑ βασισμένη σε δείγμα 2.000 ατόμων από όλη τη χώρα αναλύει τις διατροφικές συνήθειες των Ελλήνων όπως διαμορφώνονται σήμερα, καταγράφοντας σημαντικά θέματα που σχετίζονται και με τις αγοραστικές/καταναλωτικές συνήθειες.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, η πλειοψηφία των γευμάτων σε ποσοστό άνω του 75% ετοιμάζεται καθημερινά στο σπίτι, ενώ το 95% των ερωτώμενων πραγματοποιεί τουλάχιστον 3 φορές την εβδομάδα το κύριο γεύμα του στο σπίτι με φαγητό που είναι μαγειρεμένο στο σπίτι. Αντίθετα μόλις το 1% τρώει καθημερινά ως κύριο γεύμα φαγητό που δεν έχει ετοιμαστεί στο σπίτι και το 82% δεν παραγγέλνει πότε ή 1 φορά την εβδομάδα το πολύ «φαγητό απ’ έξω».

Τα αποτελέσματα αυτά έρχονται να επιβεβαιώσουν την διαχρονική τάση αύξησης του μαγειρέματος στο σπίτι που καταγράφεται στις έρευνες του ΙΕΛΚΑ την τελευταία 5ετία. Αυτό δημιουργεί προοπτικές για το λιανεμπόριο τροφίμων και τους προμηθευτές, με αναβάθμιση
κατηγοριών στα τρόφιμα και δημιουργία νέων προωθητικών ενεργειών. Το αποτέλεσμα των τάσεων αποτυπώνεται στη μηνιαία δαπάνη των νοικοκυριών, αφού πλέον το 80% των επισκέψεων στο σουπερμάρκετ σχετίζονται άμεσα με το μαγείρεμα στο σπίτι.

(πηγή: Daily Fax 3.11.2016 | Boussias Communications)!