Μαγειρική & Ντοκιμαντέρ: Σειρές μαγειρικής που αφήνουν ιστορία

Μαγειρική & Ντοκιμαντέρ: Σειρές μαγειρικής που αφήνουν ιστορία

ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ

Cooked: the importance of making your own food! Ο συγγραφέας Michael Pollan και ο σκηνοθέτης Alex Gibney συνεργάζονται στο τέταρτο μέρος του ντοκιμαντέρ του Netflix 'Cooked' στο οποίο εκθέτουν πώς ο μοντέρνος τρόπος ζωής επηρεάζει άμεσα την μαγειρική, άρα και τον κατάλληλο τρόπο διατροφής των ανθρώπων.

Victorian Bakers: Τέσσερις σύγχρονοι αρτοποιοί εμπνέονται, μιλούν και αναπαραγάγουν τις πιο διάσημες συνταγές της Βικτωριανής Εποχής. Μαζί τους οι Alex Langlands και Annie Gray να διηγούνται παραστατικά κάθε σημαντικό κομμάτι που οδήγησε την ιστορία να ψήνει, χρησιμοποιώντας παραδοσιακές τακτικές και υλικά που πλέον δεν συναντάμε σήμερα. 

A Cook Abroad: Celebrity chefs δοκιμάζουν διαφορετικές συνταγές ανά τον κόσμο, ταξιδεύοντας και δοκιμάζοντας σε ένα πολύ ενδιαφέρον ντοκιμαντέρ του BBC. Το ταξίδι ξεκινάει από την Αίγυπτο με τον David Myers να επισκέπτεται την όαση του Al Fayoum για να ανακαλύψει ένα ξεχασμένο, μυθικό πιάτο μέχρι τις γιορτές του Eid al-Adha για να γιορτάσει μαζί  με μία οικογένεια Νουβιανών.

A Question of Taste: Ένα μοναδικό quiz game για όσους αισθάνονται ότι ξέρουν τα άπαντα της γαστρονομίας. Αρκετά εκπαιδευτικό και έξυπνο.

A Question of Taste

A Tudor Feast: Χωρίς τη χρήση των σύγχρονων ανέσεων, μια ομάδα ιστορικών και αρχαιολόγων προετοιμάζει μια γιορτή, όπως θα ήταν 400 χρόνια πριν. Φορούν ρούχα από την περίοδο αυτή, βρίσκουν τα ίδια τρόφιμα από τη γη  και χρησιμοποιούν συνταγές από την εποχή. Το ρολόι γυρίζει πίσω για να ξαναβρεί έναν τρόπο ζωής από μία χαμένη εποχή.

Back in time for dinner: Μία οικογένεια από την Μεγάλη Βρετανία ξεκινάει ένα μοναδικό ταξίδι στον χρόνο για να ανακαλύψει τις διατροφικές συνήθειες των ανθρώπων μετά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο. Πώς άλλαξε η διατροφή μας από το '50 στο '60 ταξιδεύοντας έως την δεκαετία του '90! 

Paul Hollywood's Bread: Μία ιιδιαίτερη σειρά η οποία αποκαλύπτει όλα τα μυστικά για την αρτοποιία σε όλο τον κόσμο. Πώς ένα απλό καρβέλι ψωμί μεταμορφώνεται σε κάτι το ιδιαίτερο ανάλογα τον χρόνο, την περίσταση και την ώρα της ημέρας!