Μαγειρική & Επιστήμη - Μαθήματα από το Harvard

Μαγειρική & Επιστήμη - Μαθήματα από το Harvard

Αν και βρίσκεται ήδη στον έκτο χρόνο της, τα μαθήματα με αντικείμενο επιστήμη και η μαγειρική γίνονται με την εποπτεία καθηγητών του Χάρβαρντ, με διαλέξεις εμπειρογνώμονες του κλάδου των τροφίμων, αλλά και με γνωστούς Σεφ.  

Μια ιδιαίτερα δημοφιλής σειρά δημόσιων διαλεξέων δημιουργήθηκε από το Harvard University και ειδικά από τη Σχολή Μηχανικής και Εφαρμοσμένων Επιστημών (SEAS) για όσους ενδιαφέρονται για την μαγειρική.

Μέλη του κοινού θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν για μία διαφορετική πλευρά της μαγειρικής τέχνης, την Επιστήμη και Μαγειρική. Οι εισηγητές έχουν ως στόχο να επιδείξουν την επιστήμη πίσω από διαφορετικές τεχνικές μαγειρικής.

Πώς εφαρμόζονται οι αρχές της φυσικής, της μηχανικής, της χημείας στο μαγείρεμα? Οι επιστημονικές έννοιες που διέπουν τις καθημερινές τεχνικές μαγειρικής, αλλά και την υψηλή μαγειρική, εξετάζονται στα μαθήματα της σειράς αυτής. Κατά τη διάρκεια κάθε εβδομάδας οι διάφοροι σεφ αποκαλύπτουν τα μυστικά πίσω από διάσημες γαστρονομικές δημιουργίες τους που συχνά εφαρμόζουν στα δικά τους εστιατόρια. Εμπνευσμένη από τέτοια μαεστρία, η ομάδα του Χάρβαρντ, στη συνέχεια, εξηγεί την επιστήμη πίσω από κάθε συνταγή. Τα θέματα εξετάζουν υλικά, υφή, χαρακτηριστικά και άλλα όπως π.χ. την ελαστικότητα που δημιουργείται κατά τα στάδια εξάσκησης θερμοκρασίας με συγκεκριμένα μέσα σε ένα steak ή την διάχυση όπως αποκαλύπτεται από το φαινόμενο της σφαιροποίησης, την γαστριμαργική τεχνική που ξεκίνησε με τον διάσημο σεφ Ferran Adrià.

Θα έχετε την ευκαιρία να γίνετε ένας πειραματικός επιστήμονας στο δικό σας εργαστήριο - κουζίνα, ακολουθώντας την συνταγή της εβδομάδας, λαμβάνοντας ακριβείς μετρήσεις, και κάνοντας παρατηρήσεις επιδέξιες, θα μάθετε να σκέφτεστε, τόσο σαν μάγειρας όσο και σας επιστήμονας.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν και αν ολοκληρώσετε το πρόγραμμα με ένα μικρό κόστος αξίας €150 μπορείτε να λάβετε την Πιστοποίηση Παρακολούθησης.

Εμείς, η Ομάδα στα Μαθήματα Μαγειρικής, υποστηρίζουμε ένθερμα κάθε τέτοια αξιόλογη και έγκυρη προσπάθεια. Για εγγραφές ακολουθείστε το link https://www.edx.org/course/science-cooking-haute-cuisine-soft-harvardx-spu27x-0#!