Μπράουνι Με Ελαιόλαδο

Μπράουνι Με Ελαιόλαδο

Υλικά για 4 μερίδες

150 γρ σοκολάτα κουβερτούρα 

80 ml ελαιόλαδο

3 αυγά μεσαίου μεγέθους

100 γρ ζάχαρη κρυσταλλική

100 γρ αλεύρι ολικής άλεσης

1 πρέζα αλάτι

½ φλιτζάνι σταγόνες σοκολάτας

Εκτέλεση

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 170°C στον αέρα. Στρώστε με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος τη βάση και τα τοιχώματα ενός τετραγώνου τσερκιού ή ενός ταψιού διάστασης 15 εκ. και αφήστε το στην άκρη. Αν χρησιμοποιήσετε τσέρκι τοποθετήστε το σε μια λαμαρίνα φούρνου.

Φτιάξτε τα μπράουνις. Γεμίστε μια μεσαία κατσαρόλα με νερό μέχρι τη μέση. Εφαρμόστε στο χείλος της ένα μεταλλικό μπολ ίδιου μεγέθους (διαδικασία μπεν μαρί). Με ένα μαχαίρι κόψτε τη σοκολάτα κουβερτούρα και τοποθετήστε τα στο μπολ. Βάλτε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά να λιώσει η σοκολάτα.

Μόλις λιώσει αποσύρετε από σκεύος από την φωτιά, προσθέστε προσεκτικά το ελαιόλαδο σε μορφή κορδονιού και ανακατέψτε καλά με ένα κουτάλι. Ρίξτε στον κάδο του μίξερ τα αυγά και τη ζάχαρη και χτυπήστε τα με το σύρμα (εξάρτημα του μίξερ) σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να αφρατέψουν. Αφαιρέστε τον κάδο από το μίξερ και αδειάστε το μείγμα στο μπολ με την λιωμένη σοκολάτα. 

Ανακατέψτε καλά και με κυκλικές κινήσεις με μια σπάτουλα σιλικόνης μέχρι να ομογενοποιηθούν και προσθέστε στη συνέχεια σταδιακά το αλεύρι και το αλάτι, ανακατεύοντας συνεχώς. Προσθέστε τέλος και τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατέψτε μέχρι να έχετε μια ρευστή ζύμη.

Ψήστε τα μπράουνις. Αδειάστε το μείγμα για τα μπράουνις στο ταψί ή το τσέρκι που ετοιμάσατε στην αρχή και ισιώστε την επιφάνεια με μια σπάτουλα σιλικόνης ή το πίσω μέρος ενός κουταλιού. Ψήστε τα μπράουνις στη μεσαία σχάρα του φούρνου στους 170oC για 20’-25΄. Αποσύρετε από το φούρνο και αφήστε το μπράουνι να κρυώσει.

Ξεφορμάρετε περνώντας περιμετρικά του τσερκιού ή του ταψιού ένα μαχαιράκι για να ξεκολλήσει το μπράουνι από τα τοιχώματα και με τη βοήθεια μιας σπάτουλας μεταφέρετέ το σε μια επιφάνεια κοπής. Με ένα αιχμηρό μαχαίρι κόψτε σε μακρόστενα κομμάτια, τοποθετήστε τα σε μια πιατέλα και σερβίρετε.

Tip

Μπορείτε να κόψετε τα μπράουνις σε κομμάτια οποιαδήποτε διάστασης σας αρέσει και να τα πασπαλίσετε με λίγη ζάχαρη να διαλύεται.

Δεν αφήνουμε το μπράουνι να κρυώσει πριν ξεφορμάρουμε και προσπαθούμε να το κόψουμε ζεστό, με αποτέλεσμα να διαλύεται.