Τα απαραίτητα συνοδευτικά για το καλύτερο bbq party!

Τα απαραίτητα συνοδευτικά για το καλύτερο bbq party!

Salad Mix

Τραγανά λαχανικά, κομμένα, πλυμμένα, έτοιμα να συνοδέψουν το μελωμένο παιδάκι που μόλις ψήσατε. Εννοείται πως βεράντα σημαίνει χαλάρωση και εμείς τα θέλουμε στο πιάτο.

Τρυφερή ρόκα, ιταλική σαλάτα, σαλάτα iceberg και βραστά λαχανικά είναι η ιδανική συνοδεία του κρέατος για ένα light γεύμα. Τι πιο έξυπνο από το να προσθέσετε απλά το dressing και να σερβίρετε.

Για ευκολία χτυπήστε σε ένα σεικερ, 1 μέρος ξυδιού, αλάτι-πιπέρι, 3 μέρη παρθένο ελαιόλαδο, λίγες σταγόνες παγωμένο νερό και θα έχετε την πιο γρήγορη, βελούδινη vinaigrette.

Ούτε καν χρειάζεται να μαρτυρήσετε πόσο εύκολα φτιάξατε τη σαλάτα σας.

Σάλτσα BBQ

Για την συνταγή θα χρειαστείτε: 2 φλ. κετσαπ, ¼ φλ. ξύδι, ¼ φλ. Worcestershire Sauce, ¼ καστανή ζάχαρη, 2 κτσ μολάσσα, 2 κτσ μουστάρδα, 1 κτσ Tabasco, ½ κτγ μαύρο πιπέρι.

Εκτέλεση: Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο τηγάνι και βράζουμε σε μέτρια θερμοκρασία. Χαμηλώνουμε και σιγοβράζουμε για μέχρι να συμπυκνωθεί η σάλτσα. Την αφήνουμε στο ψυγείο μια-δυο μέρες στο ψυγείο, για να «δέσουν» τα αρώματα. Αν όμως προτιμάτε λόγω έλλειψης χρόνου, μπορείτε να αγοράσετε μια έτοιμη, που είναι αρωματική και ελαφριά.

Να καούν τα κάρβουνα
Μουστάρδα
Bbq χωρίς μουστάρδα είναι σαν party χωρίς cocktails. Προσφέρει τη γεύση στο πιάτο μας, σώνοντας την κατάσταση και από «μικρολαθάκια» του ψησίματος! Αν μάλιστα η μουστάρδα είναι φίνα, λεπτή στη γεύση με πολλές, μικρές αρωματικές νότες, τότε νιώθουμε νόστιμες εκρήξεις στον ουρανίσκο, ικανές να μετατρέψουν το bbq party σε απόλυτη επιτυχία. Επιλέξτε μία μουστάρδα με θυμάρι και ρίγανη που είναι ταμάμ για κάθε ψητό στη σχάρα, ελευθερώνοντας αρώματα καλοκαιριού.

Ανοξείδωτο BBQ

Ο Φρόιντ θα σας αποκαλούσε φετιχιστές ψήστες με μανίες ψυχωτικής κρεατοφαγίας, όμως εσείς γνωρίζετε καλύτερα πως όταν μπαίνει το καλοκαιράκι πρέπει να καλέσετε τους φίλους και να ψήσετε, επιδεικνύοντας τις γνώσεις που αποκομίσατε το χειμώνα.

Σύμφωνα με τον Steven Raichlen στο απόλυτο βιβλίο για ψήσιμο “How to grill”, η ψηστιέρα είναι η μισή δουλειά. Μια καλή επιλογή είναι το ανοξείδωτο BBQ σε μία λύση που συνδυάζει τα πάντα: υψηλή τεχνολογία, εργονομία, ευκολία, design και εξαίρετες αποδόσεις στο ψήσιμο. Σε δύο διαστάσεις, 60 ή 90, η σύγχρονη ψησταριά είναι εξολοκλήρου κατασκευασμένη με ανοξείδωτα κομμάτια και με λειτουργίες που προβλέπουν τα πάντα στη χρήση της.