Λουκάνικα με σως μπύρας

Λουκάνικα με σως μπύρας

ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ

ΥΛΙΚΑ

1 κιλό λουκάνικα επιλογής

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Υλικά για την σως

1/2 φιάλη μπύρα 

1/3 φλιτζανιού μουστάρδα

1/3 φλιτζανιού μαγιονέζα

1/3 φλιτζανιού κέτσαπ

1 κτσ ζάχαρη

1 κτσ σόγια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ανακατεύετε με σύρμα την μουστάρδα, την μαγιονέζα και την κέτσαπ. Καρυκεύετε με την ζάχαρη και προσθέτετε την σόγια και το ταμπάσκο. Ρίχνετε την μπύρα και ανακατεύετε καλά.

Σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και τοποθετείτε στο ψυγείο για τριάντα λεπτά. Ανάψτε την φωτιά, ψήνοντας σε ζώνες. Εάν διαθέτετε bbq υγραερίου, ανάψτε τους δύο διακόπτες και τον τρίτο αφήστε το σβηστό ή στην πιο χαμηλή θερμοκρασία.

Αυτή θα είναι η ζώνη ασφαλείας για να μην σας καούν τα λουκάνικα. Για συσκευές με κάρβουνο, τοποθετείστε τα κάρβουνα με τέτοιο τρόπο αφήνοντας μία ζώνη ελεύθερη.

Χωρίστε τα λουκάνικα και χαράξτε διαγώνια την επιφάνειά τους με ένα μαχαίρι. Αυτό το κάνουμε για να ελευθερώνονται οι υδρατμοί που αναπτύσσονται εσωτερικά.

Τοποθετείστε τα λουκάνικα στην σχάρα, διαγωνίως με απόσταση μεταξύ τους. Ψήστε σε δυνατή θερμοκρασία για 4-5 λεπτά/πλευρά. Μόλις τα λουκάνικα ψηθούν και ροδίσουν, γυρίστε από την άλλη πλευρά.

Επαναλάβετε την ίδια διαδικασία. Μόλις είναι έτοιμα περάστε με ένα πινέλο σιλικόνης την σάλτσα και ψήστε για περίπου 1-2 λεπτά.

Σερβίρετε σε ατομικά πιάτα δύο λουκάνικα και μία κουταλιά σως.