Πατάτες ψητές στο αλουμινόχαρτο με αρωματικό βούτυρο σκόρδου

Πατάτες ψητές στο αλουμινόχαρτο με αρωματικό βούτυρο σκόρδου

ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ

ΥΛΙΚΑ

4 τμχ πατάτες

χοντρό αλάτι

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΟΥΤΥΡΟ

1 σκόρδο

6 κτσ βούτυρο

2 κτσ μυρωδικά ψιλοκομμένα (βασιλικό, ρίγανη, μαϊντανό, θυμάρι)

3 κτσ σκληρή γραβιέρα

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

αλουμινόχαρτο

μεμβράνη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένετε και τρίβετε με ένα σύρμα τις πατάτες για να απομακρύνετε τις ακαθαρσίες. Τις τυλίγετε στο αλουμινόχαρτο.

Ανάψτε την φωτιά, ψήνοντας σε ζώνες. Εάν διαθέτετε bbq υγραερίου, ανάψτε τους δύο διακόπτες και τον τρίτο αφήστε το σβηστό ή στην πιο χαμηλή θερμοκρασία. 

Αυτή θα είναι η ζώνη ασφαλείας για να μην σας καούν οι πατάτες. Για συσκευές με κάρβουνο, τοποθετείστε τα κάρβουνα με τέτοιο τρόπο αφήνοντας μία ζώνη ελεύθερη.

Τυλίξτε το σκόρδο και αλουμινόχαρτο βαριάς χρήσης, αφήνοντας το ελαφρά ανοιχτό. Ψήστε σε δυνατή θερμοκρασία για 30 λεπτά μέχρι να μαλακώσει, γυρίζοντας τις πλευρές του μέσα στο αλουμινόχαρτο.

Σε ένα μπολ ενσωματώνετε τα υλικά για το βούτυρο, θρυμματίζοντας τα με ένα πιρούνι. Κόψτε το σκόρδο και πολτοποιήστε το στο μείγμα βουτύρου, ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθεί.

Καρυκεύστε και τυλίξτε σε μεμβράνη σφίγγοντας τις άκρες του. Κρυώστε στο ψυγείο. Το βούτυρο διατηρείται μέχρι και 5 μέρες στην

συντήρηση. Τοποθετείστε τις πατάτες στην σχάρα, διαγωνίως με απόσταση μεταξύ τους.

Ψήστε σε δυνατή θερμοκρασία για 1 1/2 ώρα μέχρι να μαλακώσουν και ζαρώσουν οι πατάτες. Καρυκεύστε με αλάτι και πιπέρι κατά βούληση.

Ανοίγετε τις πατάτες, χαράζοντας τα αλουμινόχαρτα σταυρωτά και πιέζοντας με τους δείκτες και τον αντίχειρα σας για να ανοίξει η σχισμή. Μοιράζετε το μείγμα βουτύρου στις πατάτες και καλύπτετε την σχισμή με αυτό. 

Σερβίρετε σε ατομικά πιάτα με μία κουταλιά σως γιαουρτιού.