BBQ: Ετοιμάζοντας τραπέζι για παιδιά

BBQ: Ετοιμάζοντας τραπέζι για παιδιά

Δεν υπάρχει πιο όμορφη δραστηριότητα από μία ηλιόλουστη ημέρα στον κήπο για να απολαύσετε το bbq που τόσο σας αρέσει παρέα με φίλους ή οικογένεια.

Δεν είναι όμως όλες οι συνταγές κατάλληλες για τους μικρούς γευσιγνώστες. Πριν, λοιπόν, βρεθείτε να περάσετε την ημέρα σας με γκρίνια για όσα ετοιμάσατε, μια καλή ιδέα είναι να δημιουργήσετε τις πιο φιλικές γεύσεις για τα παιδιά σας.

Μεγάλα κομμάτια κρέατος, καυτερά μαριναρίσματα, εξωτικές σάλτσες και ασυνήθιστες σαλάτες είναι όσα θα πρέπει να αποφύγετε. Αν σερβίρετε μπριζόλες μπορείτε να τις χτυπήσετε με μπάτη για να ανοίξουν, λίγο πριν τις ψήσετε.

Έτσι, θα είναι αρκετά μαλακές και λεπτές για να καταναλωθούν από τα παιδιά. Μπιφτέκια, λουκάνικα και σουβλάκια αποτελούν την πιο ιδανική πρόταση, αρκεί να μην περιέχουν πολλά μπαχαρικά που θα τους πειράξουν.

Το κοτόπουλο, είτε σε μπουτάκια, είτε σε φτερούγες είναι ιδιαίτερα αγαπητό στην σχάρα, μιας και μελώνει κατά το ψήσιμο.

Σερβίρετε τα κρεατικά σας με ψωμάκια burger ή hot dog και ετοιμάστε συνοδευτικές σαλτσούλες, ανακατεύοντας μουστάρδα, κέτσαπ και μέλι.

Τηγανίστε πατάτες, ψήστε πίτες για σουβλάκια και δημιουργείστε μία απλή σαλάτα με τομάτες και αγγουράκι.Έτσι, θα είναι όλοι ικανοποιημένοι και θα προσμένουν το επόμενο bbq.

Μερικές ιδέες για να διατηρήσετε το ενδιαφέρον τους μέχρι το φαγητό είναι να τυπώσετε ζωγραφιές και να τους δώσετε μαρκαδόρους, να αφήσετε αυτοκόλλητα για να κολλήσουν πάνω σε χαρτιά και να οργανώσετε ένα κυνήγι θησαυρού!