Νέα Χρονιά - Νέοι Στόχοι

ΕΠΙΣΤΗΜΗ & ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ: Ανακαλύψτε τα exclusive masterclasses 2019-2020

Κάθε μήνα στην εξειδικευμένη σχολή ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ ένα μοναδικό Masterclass από τη νέα σειρά σεμιναρίων «ΕΠΙΣΤΗΜΗ & ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ».

Πρώτη φορά στην Ελλάδα, η επιστήμη και η γαστρονομία συναντώνται με ένα και μόνο σκοπό: την δημιουργία πιάτων και προϊόντων Υψηλής Γαστρονομικής αξίας.

Σε συνεργασία με την επιστημονική ομάδα Chefistry, η σχολή ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ παρουσιάζει τη νέα σειρά σεμιναρίων που ανοίγει νέες διαστάσεις στην μαγειρική τέχνη και αποδομεί την επιστήμη, δίνοντας έτσι την δυνατότητα στον μαγειρικό κόσμο να την χρησιμοποιήσει για να «πρωτοπορήσει». Ανακαλύψτε τεχνικές για μία «καινοτόμο» Κουζίνα, εκπαιδευτείτε σε επιστημονικές εφαρμογές, κατανοήστε πώς να τις εφαρμόζετε στην γαστρονομία και πειραματιστείτε στην Κουζίνα! 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ 2019-2020

Ανακαλύψτε κάθε μήνα τα νέα σεμινάρια στη σειρά Εξειδικευμένα Μαθήματα..

 

FOOD SCIENCE

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

Επιστήμη και Γαστρονομία

(Επίδειξη)

Βασικές Γνώσεις της χημείας των τροφίμων και πώς επηρεάζουν τις μαγειρικές τεχνικές. Φυσιολογία γεύσης | Γαστρονομικοί υπολογισμοί | Σύγχρονες Τεχνικές Μαγειρικής

Σεπτέμβριος ‘19

The Art of Essential Oils & Extracts

Αιθέρια έλαια και εκχυλίσματα στη σύγχρονη ζαχαροπλαστική.  Απόσταξη, εκχύλιση, εξάτμιση, εξάχνωση και άλλες σύγχρονες τεχνικές για την ανάδειξη της γεύσης και των αρωμάτων σε ένα πιάτο υψηλής Γαστρονομίας.

21 Οκτωβρίου 2019

Sous Vide

Ορθή εκμάθηση της μαγειρικής «υπό κενό», αντιδράσεις Maillard, - εφαρμογές. Το Sous Vide ως εργαλείο για την ανάδειξη της γαστρονομικής αξίας κρεάτων χαμηλού κόστους.

Νοέμβριος ‘19

Emulsiflavor

Παρασκευή γαλακτωμάτων, ομογενοποιητές και καινοτόμα γαλακτώματα στην υψηλή μαγειρική. Πώς η χρήση φυσικών γαλακτοματοποιητών και οι θερμοκρασίες ενεργοποίησης γίνονται ο ιδανικός σύμμαχος στις μαγειρικές διαδικασίες για να αναδείξετε καινοτόμα πιάτα. 

Νοέμβριος ‘19

The Science of Marinades – Brines – Curing

Η επιστήμη της ώσμωσης στην μαγειρική και αντίστροφη ώσμωσης. Διάχυση στην παρασκευή μαρινάδων και υγρών ή ξηρών άλμεων. Ένα masterclass όπου η τεχνογνωσία στη διατήρηση των κρεάτων με αλάτιση και υποκαπνισμό συναντάει την μαγειρική. Ιδανικό masterclass για όσους θέλουν χρησιμοποιούν τις μαρινάδες, την άλμη και τεχνικές διατήρησης.

Δεκέμβριος ‘19

The Art of Smoking

Όλη η επιστήμη του καπνίσματος στα κρέατα. Ανακαλύπτουμε την τεχνογνωσία, τις διαδικασίες και ιδιότητες του καπνού, τις εναλλακτικές πηγές καπνού, τον μηχανισμό συντήρησης κρέατος, τους διαφορετικούς τύπους καπνίσματος και εκπαιδευόμαστε στο πώς μας επηρεάζει το μικροβιολογικό φορτίο κρέατος. Ιδανικό masterclass για όσους θέλουν να εξελίξουν στο ανώτατο επίπεδο τις γνώσεις τους στο κάπνισμα κρεάτων.

Δεκέμβριος ‘19

Innovative Cuisine

Tεχνικές της σφαιροποίησης, αντίστροφης σφαιροποίησης, αντίστροφης παγωμένης σφαιροποίησης και ζελατινοποίησης με εφαρμογές στην μοντέρνα κουζίνα και γαστρονομία. Ιδανικό για τους επαγγελματίες που ασχολούνται με την μοριακή γαστρονομία και τις νέες τεχνικές μαγειρικής.

Ιανουάριος  ‘20

Ultimate flavor - The exceptional art of pairing

Έμφαση σε υλικά που δίνουν απροσδόκητα γευστικό αποτέλεσμα κατά το ταίριασμα τους και διδάσκουμε παρασκευή πιάτων με μοντέρνες τεχνικές

Ιανουάριος ‘20

Lyophilization: The flavor of powder

Η τελευταία, πιο σύγχρονη τεχνική στην μαγειρική: Πώς μέσω της κρυοξήρανσης μπορούμε να δημιουργήσουμε τις συνθήκες για το μέγιστο γευστικό αποτέλεσμα. Μία τεχνική όπου η χημεία εξυπηρετεί την μαγειρική, χρησιμοποιώντας τις ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες για την παραγωγή του πιο συμπυκνωμένου, βέλτιστου προϊόντος. Η εξάχνωση στην μοντέρνα κουζίνα.

Φεβρουάριος ‘20

The Bakery Science: Η επιστήμη της ζύμης

Η τέχνη της ζύμης και των υλικών στην αρτοποιία- ζαχαροπλαστικής. Πώς αντιδράνε, πώς πετυχαίνουμε το ιδανικό αποτέλεσμα στην γεύση, στην υφή και στο ψήσιμο. Παρουσίαση στα άλευρα και στην σωστή χρήση τους. Σωστή χρήση διογκωτικών, προζύμη | Θερμοκρασία και χρόνος ωρίμανσης.  Ιδανικό σεμινάριο για όσους επιθυμούν να εξελίξουν τις γνώσεις τους στην αρτοποιία και στην ζαχαροπλαστική.

Φεβρουάριος ‘20

Η σειρά "Επιστήμη και Γαστρονομία" απευθύνεται σε επαγγελματίες chef, F&B, στελέχη του κλάδου τροφίμων και ποτών.

 Όλα τα σεμινάρια περιλαμβάνουν την θεωρητική προσέγγιση και τις εφαρμογές τους στην μαγειρική, παρουσίαση τεχνικών, γευσιγνωσία, διαδραστικό υλικό, εγχειρίδιο σημειώσεων

                                                           

Περισσότερες πληροφορίες/κρατήσεις για τα εξειδικευμένα σεμινάρια εδώ 

Περισσότερες πληροφορίες/κρατήσεις για τα ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ:

Αργυρώ Καπή, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. | www.mathimatamageirikis.gr  | 2109882378

facebook.com/MathimataMageirikis | instagram: Culinary Center & Cookery Club

Περισσότερες πληροφορίες/κρατήσεις για την CHEFISTRY:

Πάρης Χριστοδούλου , Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. | www.chefistry.gr | 6944281214

facebook.com/CHEFistry | instagram: chefistry.gr  

Παρασκευή, 4 Οκτωβρίου 2019