ΑΡΧΙΚΗ
(+30) 210 9882378

THE SCIENCE & ART OF MODERN GASTRONOMY    

THE SCIENCE & ART OF MODERN GASTRONOMY    

Οι φωτογραφίες στο site είναι ενδεικτικές και ενδεχομένως να διαφέρουν από το τελικό προϊόν.

Σήμερα, αν και η Μοριακή κουζίνα έχει ξεπεραστεί, πολλές τεχνικές όπως η σφαιροποίηση, η ζελατινοποίηση και η χρήση υγρού αζώτου συνεχίζουν να κεντρίζουν το γαστρονομικό ενδιαφέρον. 

Το διήμερο (24/02/2020 & 25/02/2020 10:00 - 15:00) hands on Masterclass της CHEFistry “Τhe Science & Art of Modern Gastronomy
βοηθά το σύγχρονο μάγειρα να αντιληφθεί ποια τεχνική του επιτρέπει να σερβίρει ένα τρόφιμο σε διαφορετικές υφές, σχήματα και θερμοκρασίες, αλλά και να εξασκηθεί σε αυτές: 

  • Πούδρα  εσπεριδοειδών = λυοφιλίωση
  • Σφαίρα πορτοκαλιού = σφαιροποίηση
  • Γκανάζ σε ελαστική μορφή = ζελατινοποίηση
  • Παγωτό φέτας = υγρό άζωτο
  • Αιθέριο έλαιο = απόσταξη

Η επιστημονική ομάδα σας βοηθάει να επιλέξετε τον ιδανικό συνδυασμό υλικών για την ανάδειξη της γεύσης και των αρωμάτων σε ένα πιάτο βασιζόμενοι στο χημικό τους αποτύπωμα.  Ακόμα, σας προτείνει τρόφιμα που δίνουν απροσδόκητα γευστικό αποτέλεσμα κατά το ταίριασμα τους.

Ιδιαίτερα, το Masterclass εστιάζει:

  • Στην κατανόηση όλων των τεχνικών σφαιροποίησης & ζελατινοποίησης
  • Στη χρήση υγρού αζώτου για την παρασκευή πούδρας φρούτων, παγωτού, ακόμα και ψήσιμο κρέατος
  • Στην εκπαίδευση  στο συνδυασμό γεύσεων και το pairing υλικών
  • Στη φυσιολογία γεύσης
  • Στην παρασκευή  

Το σεμινάριο έχει διάρκεια 5 ωρών/ημέρα. Στο τέλος χορηγείται βεβαίωση εκπαίδευσης, σημειώσεις μαθήματος βασισμένες σε επιστημονικά δεδομένα. Επιπλέον θα δοθούν 30 γρ σε υλικά για να επαναλάβουν οι συμμετέχοντες συνταγές σφαιροποίησης καθώς και ηλεκτρονικό βιβλίο με 10 συνταγές.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα απευθύνεται σε όσους θέλουν να εξοικειωθούν με τη σύγχρονη γαστρονομία, κατανοώντας πλήρως τις τεχνικές της σφαιροποίησης, ζελατινοποίησης, pairing τροφίμων, λυοφιλίωσης και της μαγειρικής με υγρό άζωτο: Chefs, μάγειρες, ιδιοκτήτες μονάδων εστίασης, τεχνολόγους τροφίμων, στελέχη τουρισμού, φοιτητές μαγειρικής τέχνης

Ελάχιστη Συμμετοχή 6 άτομα

Στο συγκεκριμένο σεμινάριο δεν πραγματοποιείται εξαργύρωση  πόντων.

 

100
24/02/2020 10:00   -   15:00
200.00€
Εξειδικευμένα Μαθήματα
Λ. Βουλιαγμένης 299
Άγιος Δημήτριος, 17343
Τηλέφωνο: 2109882378
Email:

Ενημερώστε τους φίλους σας για τη δραστηριότητα «THE SCIENCE & ART OF MODERN GASTRONOMY    »

Stay in touch