ΑΡΧΙΚΗ
(+30) 210 9882378

Η ΤΕΧΝΗ ΤΩΝ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΩΝ ΖΥΜΑΡΙΚΩΝ (Ι) - ΙΤΑΛΙΑ

Η δραστηριότητα έχει ολοκληρωθεί. Γραφτείτε στο newsletter μας για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας.
Η ΤΕΧΝΗ ΤΩΝ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΩΝ ΖΥΜΑΡΙΚΩΝ (Ι) - ΙΤΑΛΙΑ

Οι φωτογραφίες στο site είναι ενδεικτικές και ενδεχομένως να διαφέρουν από το τελικό προϊόν.

Ένα εξαιρετικό σεμινάριο, μέρος μεγαλύτερου εκπαιδευτικού προγράμματος, στο οποίο εκπαιδευόμαστε στην τέχνη των φρέσκων και χειροποίητων ζυμαρικών. Από την τεχνογνωσία των πρώτων υλών, στο ιδιαίτερο ζυμάρι και τους τρόπους ανοίγματος και προετοιμασίας των ζυμαρικών, επικεντρωνόμαστε τόσο στις τεχνικές διαδικασίες, όσο και στους τύπους των ζυμαρικών. Η βαρύτητα του σεμιναρίου είναι μεγάλη, καθώς η γνώση και η εμπειρία που αποκομίζεται τόσο από την κατανόηση της τεχνικής δημιουργίας του ζυμαριού όσο και από τις εφαρμογές στην κουζίνα, δίνει τα φόντα για εξαιρετικές μαγειρικές παρασκευές.
 
Στις πρακτικές εφαρμογές του σεμιναρίου, εκτελούμε 12 διαφορετικούς τύπους ζυμαρικών και ανακαλύπτουμε πώς μπορούμε να εντυπωσιάσουμε με μοναδικά πιάτα. Ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά με διαφορετικές ζύμες: 

Με ζύμη σιμιγδαλιού ετοιμάζουμε τα περίφημα cavatelli, τα δημοφιλή tortellini, τα ρουστικ lorighittas και τα πολύ διαφορετικά culurgionis (εξαιρετική εναλλακτική των ραβιόλι).
Με ζύμη αυγού  παρασκευάζουμε τα fusilli Al ferretto (παρόμοια με τα σκιουφιχτά),  cappellacci di zucca (ένα διαφορετικό είδος ravioli), τα πολύ δημιουργικά garganelli, τα κλασσικά farfalle, τα γεμιστά παραδοσιακά anolini και cappelletti, τα γνωστά tagliolini και τέλος τα μαύρα από μελάνι σουπιάς fettuccine.

Τα ζυμαρικά ετοιμάζονται με τις συνοδευτικές σάλτσες τους και σερβίρονται ανάλογα.

Κάθε σεμινάριο είναι αυτοτελές και δίνει την δυνατότητα ανεξάρτητης παρακολούθησης.
Με την παρακολούθηση των δύο μαθημάτων σε χειροποίητα ζυμαρικά, δίνεται Βεβαίωση Παρακολούθηση Εκπαιδευτικού Προγράμματος.

Ανακαλύψτε το -> Η ΤΕΧΝΗ ΤΩΝ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΩΝ ΖΥΜΑΡΙΚΩΝ (ΙΙ) - ΕΛΛΑΔΑ

 

Γεωργαλά Μαρία Γνωρίστε την ομάδα μας
35
3/12/2019 17:00   -   21:00
ΜΟΝΟ 39,90€ για ένα άτομο
Εξειδικευμένα Μαθήματα
Λ. Βουλιαγμένης 299
Άγιος Δημήτριος, 17343
Τηλέφωνο: 2109882378
Email:

Ενημερώστε τους φίλους σας για τη δραστηριότητα «Η ΤΕΧΝΗ ΤΩΝ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΩΝ ΖΥΜΑΡΙΚΩΝ (Ι) - ΙΤΑΛΙΑ»

Stay in touch