ΑΡΧΙΚΗ
(+30) 210 9882378

THE ART OF ESSENTIAL OILS & EXTRACTS (Αιθέρια έλαια και εκχυλίσματα στη σύγχρονη ζαχαροπλαστική)

THE ART OF ESSENTIAL OILS & EXTRACTS (Αιθέρια έλαια και εκχυλίσματα στη σύγχρονη ζαχαροπλαστική)

Οι φωτογραφίες στο site είναι ενδεικτικές και ενδεχομένως να διαφέρουν από το τελικό προϊόν.

Το πρώτο από την σειρά των αποκλειστικών σεμιναρίων “Επιστήμη & Γαστρονομία” εστιάζει σε εφαρμογές των τεχνικών απόσταξης και εκχύλισης στη σύγχρονη ζαχαροπλαστική. Το εργαστήριο χημείας συναντάει τη γλυκιά κουζίνα!
 
Με επιστημονικά εργαλεία (συσκευές Clevenger και Soxhlet, καθώς και Siphon) απαραίτητα για το σύγχρονο ζαχαροπλάστη, δημιουργούμε αυθεντικά, έντονα αρώματα από μπαχαρικά και βότανα. Πειραματιζόμαστε με κλασικές συνταγές, δημιουργώντας λεπτές ισορροπίες γεύσης, υφής και θερμοκρασίας. Οι συμμετέχοντες θα έχουν επαρκή πρακτική εξάσκηση σε σύγχρονες και ασφαλείς μεθόδους παρασκευής  αιθέριων ελαίων και  εκχυλισμάτων με συσκευές Clevenger και Soxhlet. Η γλώσσα που χρησιμοποιείται είναι απλή και απευθύνεται σε όλους τους επαγγελματίες που θέλουν να ασχοληθούν με την παραλαβή των αιθέριων ελαίων. 
 
Αναλυτικά επικεντρωνόμαστε:
  • Παραλαβή Αιθέριων Ελαίων από Αρωματικά -  Φυτά και Μπαχαρικά
  • Τι είναι τα αιθέρια έλαια? Πώς παραλαμβάνονται? Και ποια η σημασία τους για τον οργανισμό;
  • Ποιά μέρη του φυτού (λουλούδια, φύλλα, φλοιός, ρίζες, σαρκώδεις καρποί) χρησιμοποιούνται για την παραλαβή των αιθέριων ελαίων και των εκχυλισμάτων;
Απόσταξη: Περιγραφή βασικών αρχών απόσταξης
Υδροαπόσταξη - Παρουσίαση με τη χρήση της συσκευής Clevenger
Πρακτική άσκηση: Εφαρμογές απόσταξης στη ζαχαροπλαστική και δημιουργία πιάτων
Εκχύλιση: Περιγραφή βασικών αρχών εκχύλισης
Παρουσίαση με τη χρήση της συσκευής  Soxhlet και Εκχύλιση με Siphon
Πρακτική άσκηση: Εφαρμογές εκχύλισης στη ζαχαροπλαστική και δημιουργία πιάτων
 
Ο εκπαιδευόμενος με το πέρας του σεμιναρίου θα μπορεί να παρασκευάζει αιθέρια έλαια και
εκχυλίσματα με σκοπό την χρήση τους σε πιάτα, θα παραλάβει εγχειρίδιο με 10 συνταγές εκχυλισμάτων και αιθέριων ελαίων, καθώς και σημειώσεις μαθήματος βασισμένες σε επιστημονικά δεδομένα.
 
To σεμινάριο απευθύνεται σε: επαγγελματίες, σεφ λάτρεις της κουζίνας, με στόχους τη σωστή εκμάθηση των μαγειρικών τεχνικών, αλλά και την εξοικείωση με τις μοντέρνες μεθόδους μαγειρικής.

Ελάχιστη Συμμετοχή 6 άτομα  

Λίγα λόγια για τους CHEFISTRY
Οι αληθινές συνεργασίες μεταξύ Μάγειρων και Επιστημόνων ξεκίνησαν μόλις στις αρχές της περασμένης δεκαετίας και παρουσίασαν καινούργιους τρόπους για τη μεταμόρφωση ενός πιάτου, ακόμη και σε παραδοσιακά πλαίσια. Σε ευθυγράμμιση με αυτό, η CHEFistry βασίζεται στη συνεργασία δύο Σεφ, δύο Χημικών και ενός Τεχνολόγου Τροφίμων, αποτελώντας έτσι μια εξαιρετικά συμπληρωματική ομάδα: 
Δρ. Χαράλαμπος Φωτάκης – Χημικός / Ερευνητής | Παράσχος Χριστοδούλου – PhD Χημικός / Ερευνητής | Σεφ Αριστείδης Γεωργαλής - B.Sc Τεχνολόγος Τροφίμων | Σεφ Παναγιώτης Γεωργαλής | Ειρήνη Δημητροπούλου - B.Sc Τεχνολόγος Τροφίμων, M.Sc στη Διαιτολογία & Διατροφή. 

Η καινοτόμος προσέγγιση τους αναδεικνύεται μέσα από την πρωτοπόρα ‘’καινοτόμο’’ κουζίνα που εστιάζει στη διάδοση των επιστημονικών γνώσεων σχετικά με τις μαγειρικές τεχνικές και τις γαστρονομικές αξιώσεις.

 

65
21/10/2019 17:00   -   21:00
100€ για ένα άτομο
Εξειδικευμένα Μαθήματα
Λ. Βουλιαγμένης 299
Άγιος Δημήτριος, 17343
Τηλέφωνο: 2109882378
Email:

Ενημερώστε τους φίλους σας για τη δραστηριότητα «THE ART OF ESSENTIAL OILS & EXTRACTS (Αιθέρια έλαια και εκχυλίσματα στη σύγχρονη ζαχαροπλαστική)»

Stay in touch