Πίτες Θράκης & Επτανήσων
- Αφιέρωμα Φεβρουαρίου
- Very Popular
- Επίπεδο Basics
- new
Οι φωτογραφίες στο site είναι ενδεικτικές και ενδεχομένως να διαφέρουν από το τελικό προϊόν.
Περιγραφή
Αυτό το μάθημα μας βάζει κατά κάποιο τρόπο στο κλίμα των αποκριών, αφού η κρεατόπιτα της Κεφαλονιάς που θα ετοιμάσουμε συνηθίζεται τη περίοδο των αποκριών αλλά και την ημέρα της Ανάληψης. Φτιάχνεται με φύλλο και με βασική γέμιση αρνιού, ρυζιού, φέτας, κρεμμυδιού. Ταξιδεύοντας μέχρι τη Λευκάδα συναντάμε μια πίτα με ψάρι! Ο λόγος για την πεντανόστιμη και πικάντικη μαριδόπιτα Λευκάδας, στην οποία τοποθετούνται με σειρά τα μαριδάκια καθαρισμένα . Μηλίνα, λέγεται η Θρακιώτικη τυρόπιτα, και παρασκευάζεται με χωριάτικο φύλλο, μαζί θα μάθουμε όλες τις τεχνικές και τα μυστικά για μια απολαυστική Μηλίνα! Η τέταρτη πίτα που θα μάθουμε λέγεται Γκόλιο, μια θρακιώτικη αλμυρή ξεσκέπαστη πίτα κολοκυθο-ομελέτας που θα σας κάνει να γλύφετε τα δάχτυλα σας!
Εκπαιδευτής Chef: Νίκος Κατσαριώτης
Πείτε μας το στόχο σας
ή καλέστε μας στο 2109882378 ή επικοινωνήστε μαζί μας στο info@mathimatamageirikis.gr για να γνωριστούμε.