Πίτες Μακεδονίας 2
- Αφιέρωμα Φεβρουαρίου
- Very Popular
- Επίπεδο Basics
- new
- Special Edition
Οι φωτογραφίες στο site είναι ενδεικτικές και ενδεχομένως να διαφέρουν από το τελικό προϊόν.
Περιγραφή
Η γνωστή μπουγάτσα Σερρών φτιάχνεται με φύλλο κρούστας και γεμίζεται με τυρί ή κρέμα, το όνομα της το πήρε από τη τούρκικη λέξη πογάτσα που σημαίνει ζύμη. Οι Μικρασιατικοί προσφυγές την ‘’έφεραν’’ στην στη χώρα μας και από τότε έγινε η διάσημη πίτα της Βόρειας Ελλάδας. Συνεχίζουμε με τις Σέρρες και φτιάχνουμε την λαχταριστή γλυκιά ρυζόπιτα, η οποία είναι από πάνω γυμνή από φύλλο και όπως προδίδει και το όνομα της αποτελείται από ρύζι. Η Καλλιθιώτικη πίτα της Κατερίνης, παραδοσιακή αλμυρή πίτα της πόλης, με παραδοσιακό φύλλο και βασική γέμιση κοτόπουλου, μια σπεσιαλιτέ που θα σας γαργαλίσει τον ουρανίσκο! Εκπαιδευτής Chef: Νίκος Κατσαριώτης
Πείτε μας το στόχο σας
ή καλέστε μας στο 2109882378 ή επικοινωνήστε μαζί μας στο info@mathimatamageirikis.gr για να γνωριστούμε.