De Kas - Ένα από τα μοναδικά εστιατόρια αειφόρου ανάπτυξης

De Kas - Ένα από τα μοναδικά εστιατόρια αειφόρου ανάπτυξης

To εστιατόριο De Kas στο Άμστερνταμ αποτελεί το πιο ισχυρό παράδειγμα οικολογικής συνείδησης. Από την καλλιέργεια στην συγκομιδή έως την κουζίνα, κάθε υλικό αναπτύσσεται στον περιβάλλοντα χώρο του εστιατορίου που έχει διαμορφωθεί σε ένα πρότυπο θερμοκήπιο. Ένα εστιατόριο που σίγουρα αξίζει την επίσκεψη σας - ένα γαστρονομικό ταξίδι!

Για την ακρίβεια ακόμα και το ίδιο το εστιατόριο έχει σχεδιαστεί στα ίδια standards. από λαχανικά, φούτα, μυρωδικά έως και εδώδιμα άνθη, όλα καλλιεργούνται στο πίσω μέρος του εστιατορίου και συλλέγονται καθημερινά για να διατηρούνε ατόφια τα αρώματα, γεύσεις και συστατικά τους.

TSJ Restaurant De Kas Amsterdam 02

Ο ιδιοκτήτης του De Kas, Gert Jan Hageman, είναι υπεύθυνος του φυτώριου. Εργάζεται καθημερινά για να δημιουργήσει τις απαραίτητες συνθήκες λιπάσματος του χώματος, σποράς, καλλιέργειας α και συγκομιδής.

Οι chefs συμμετέχουν ενεργά σε αυτήν την διαδικασία εναρμονισμού του μενού με την προσφορά των φρέσκων υλικών του θερμοκηπίου. Ο χώρος έχει διαμορφωθεί ειδικά για όσους επιθυμούν να επισκεφτούν το θερμοκήπιο ή να συμμετάσχουν στα workshops που εφαρμόζει το εστιατόριο.

TSJ Restaurant De Kas Amsterdam 11

Το εστιατόριο έχει σχεδιαστεί αποτελώντας συνέχεια του θερμοκηπίου με μία 8μετρη βιτρίνα να χωρίζει την θέα στις καλλιέργειες και στα κανάλια της περιοχής. Ένα μεγάλο bar table προσφέρεται ως ιδανικό σημείο για όσους επιθυμούν ένα γρήγορο εργασιακό γεύμα, ενώ το business table, ακριβώς δίπλα από την μεγάλη βιτρίνα φιλοξενεί 4-10 άτομα για πιο αυστηρά επαγγελματικά γεύματα.

TSJ Restaurant De Kas Amsterdam 06

Το Chef's Table έχει θέα την κουζίνα με μενού που έχει σχεδιαστεί ειδικά από τον Chef για τον χώρο αυτό. Ένας δεύτερος χώρος, το Greenhouse, ειδικά διαμορφωμένος για εκδηλώσεις και cocktail party προσφέρει μικρά σνακς και finger food στους καλεσμένους, ενώ το Patio ανοίγει από την άνοιξη σερβίροντας γεύμα ή δείπνο στον κήπο με τα μυρωδικά.

Πιο prive, το Garden Room, σε ξεχωριστό χώρο ενδείκνυται για ειδικές συναντήσεις, παρουσιάσεις ή meetings. 

Πηγήhttp://www.thestylejunkies.com/portfolio/restaurant-de-kas-amsterdam/