La Duree Bar

La Duree Bar

Αναμοχλεύοντας επιρροές από την ιστορία, ο οίκος La durée ανακαλύπτει και εμπνέεται από την εποχή του Napoléon ΙΙΙ, διατηρώντας πάντοτε το ύφος της σύγχρονης εποχής.

Κάθε Ladurée έχει μια διαφορετική ιστορία, γλυκεία ή αλμυρή. Μέσα σε αυτό το πνεύμα ο ,επί δέκα συναπτά έτη, Πρόεδρός της Ladurée David Holder και μέσα στα πλαίσια του εορτασμού των Salons Ladurée στα Ηλύσια Πεδία, στρέφεται στο άνοιγμα του πρώτου “Bar Ladurée”.

Οι δύο οίκοι συμπληρώνουν ο ένας τον άλλον παρόλο που λειτουργούν με διαφορετικούς ρυθμούς. Από τη μια το “Salons de thé Ladurée”, όπου μέσα από μια ελεγειακή εξέλιξη του χρόνου μπορεί κανείς να βιώσει την τέχνη της γευστικής δοκιμής και από την άλλη το “Ladurée Bar”, όπου δίνεται έμφαση στη συνέπεια και την ταχύτητα χωρίς όμως να υπολείπεται η αισθητική και η γεύση.

Στους δυο αυτούς χώρους συμφιλιώνονται αρμονικά διαφορετικές εκφάνσεις της τέχνης του Ευζην της σημερινής Γαλλίας.

Παραμένοντας συνεπής με την εικόνα και την κουλτούρα της επιχείρησης, ο Michel Lerouet, επικεφαλής Chef, σχεδιάζει τον πρώτο κατάλογο του “Ladurée Bar”. Στόχος του να γοητεύσει και τους πιο απαιτητικούς gourmet πελάτες εξερευνώντας ταυτόχρονα νέους γευστικούς κόσμους με μια κουζίνα περισσότερο δυναμική, ιδανική για τους λάτρεις της ελαφριάς διατροφής.

Τα πιάτα είναι απολύτως αυθεντικά όσον αφορά στις γεύσεις, τα αρώματα αλλά και την προέλευσή τους, ενώ οι πρώτες ύλες είναι πραγματικά απλές, αγνές και άψογα προετοιμασμένες. Το “Essentiel”, μεταξύ του κυρίως πιάτου και του επιδορπίου, «ανήκει» σε 7 οικογένειες και περιγράφεται σε 40 συνταγές. Το μενού απαρτίζεται από εξαιρετικές πρώτες ύλες, όπως πατάτες, τρούφες, αυγά, ταπιόκα…

Δε λείπουν βέβαια οι παραδοσιακές σαλάτες, σήμα κατατεθέν του Ladurée, που έρχονται σε 6 διαφορετικές παραλλαγές προς τέρψιν και των πιο λεπτών ουρανίσκων! 

Ο κατάλογος των επιδορπίων φέρει την υπογραφή του Philippe Andrieu, Chef Pâtissier. Ο Andrieu κάνει την επανάστασή του και συνεχίζει να προσελκύει την προσοχή μας με την αναδημιουργία κλασικών επιδορπίων του Ladurée:

Τα Ispahan, το Mont Blanc, το Carré chocolat, μέχρι και την τάρτα φράουλας, όλα κατέχουν περίοπτη θέση στο νέο μενού και είναι σίγουρο ότι θα πρωταγωνιστήσουν και αυτόν το χειμώνα.

Ο Chef διατηρεί στο ακέραιο και προστατεύει τις αρχικές συνταγές, αλλάζει όμως τον τρόπο προετοιμασίας και την παρουσίαση ώστε να δένουν αρμονικά με το πνεύμα του ολοκαίνουργιου χώρου και φυσικά με την εντυπωσιακή λίστα των cocktails.

Τα επιδόρπια σερβίρονται μέσα σε “verrines” επιλεγμένα από μια εντυπωσιακή συλλογή, πλούσια σε χρώματα και σχέδια, που αναδεικνύουν ακόμα περισσότερο τα 4 γλυκά.