Ethnic Asian Προϊόντα

Ethnic Asian Προϊόντα

Ασιάτικο φαγητό δεν είναι μόνο το κινέζικο. Μάλιστα, η συνεισφορά των υπόλοιπων χωρών σε υψηλής ποιότητας προϊόντα είναι ιδιαιτέρως σημαντική και πολύ… νόστιμη. Διαλέξαμε μερικά από τα πιο αντιπροσωπευτικά προϊόντα της Ασίας και σας τα παρουσιάζουμε. Μπορείτε να τα ανακαλύψετε στο delicatessen τμήμα μεγάλων supermarkets ή σε εξειδικευμένα καταστήματα ασιατικών προϊόντων. Η χρήση τους και μόνο θα χαρίσει πλούτο σε ότι και αν αποφασίσετε να μαγειρέψετε!

Mango Chutney

Τα Chutney είναι γλυκά και πικάντικα αρτύματα με ψιλοκομμένα λαχανικά ή φρούτα τα οποία εντοπίζονται γύρω από την ευρύτερη περιοχή της Ινδίας. Ταιριάζουν ιδανικά με πτερωτά κυνήγια και πουλερικά, αφού φέρνουν σε ισορροπία την οξύτητα του κρέατος με την γλυκιά και πικάντικη γεύση της σάλτσας. Χρησιμοποιήστε τα και ως μαρινάδα για κρέατα προσθέτοντας αρωματικά, ή ως βάση για σως σε σύνθετες σαλάτες, ακόμα και ως απλή συνοδεία ενός πιάτου. 

Poppadums Rajams

Παράδοση της Ινδίας και του Πακιστάν, αυτές οι χειροποίητες λεπτές πιτούλες που ψήνονται σε υψηλή θερμοκρασία και παρασκευάζονται από συντεχνίες γυναικών σε εκατοντάδες φύλλα καθημερινά. Η συνταγή ποικίλει ανά περιοχή και ανά οικογένεια, αλλά ουσιαστικά οι πρώτες ύλες είναι φακές, ρεβίθια και ρυζάλευρο. Συνοδεύει το φαγητό ή χρησιμοποιείται και σαν κράκερ, ενώ διαθέτει υψηλή διατροφική αξία. Σε αρκετές περιοχές χρησιμοποιούνται σαν απλές πιτούλες και γεμίζονται με Chutney και κομμάτια κοτόπουλου. 

Enoki μανιτάρια 

Τα μανιτάρια enoki συναντώνται κυρίως στην Κορέα, Ιαπωνία και την Κίνα. Στην αγορά τα βρίσκουμε λεπτά, λευκά με μακρύ μίσχο και μικρό καπελάκι. Διατηρούνται στην ψύξη μία περίπου εβδομάδα. Για να τα καθαρίσετε χρησιμοποιήστε μία στεγνή πετσέτα και τρίψτε τα ελαφρά χωρίς να τα τραυματίσετε. Απομακρύνετε το κάτω μέρος που είναι πιο σκληρό και κόψτε το υπόλοιπο σε μικρότερα κομμάτια. Χρησιμοποιούνται κυρίως ωμά σε σούπες και σαλάτες, σοτέ με αλάτι και μόνο για να συνοδέψουν ασιάτικα πιάτα, όπως stir-fry γαρίδες ή ζεματίζονται σε νερό και lime πριν σερβιριστούν ως γαρνιτούρα σε πιάτα με πουλερικά. 

Harusame Noodle Soup

Αν για κάτι φημίζονται Ιάπωνες είναι για την τεχνολογία τους. Δε θα μπορούσαν λοιπόν να μην επέμβουν και στα τρόφιμα. Και επειδή δεν μας έχουν συνηθίσει σε μετριότητες, εμπιστευόμαστε τις προσπάθειές τους. Τα instant soups αποτελούν σήμα κατατεθέν της διατροφής τους, αφού καταναλώνονται ως γεύμα εργασίας, απογευματινό ή ελαφρύ βραδινό. Με χρήση ζεστού νερού και μόνο, οι γιαπωνέζικες σούπες είναι σαφέστατα ανώτερες και στην γεύση τους.