Crash Test Σοκολάτες

Crash Test Σοκολάτες

 

Amedei Tuscany 70% Extra Dark

Παρασκευάζεται στην Τοσκάνη στην Σοκολατοποιία του Alessio και Cecilia Tessieri. Η ιδιαίτερα κομψή,κλασσική συσκευασία της αντιπροσωπεύει την γευστική παλέτα της σοκολατένιας πλάκας. Με το πρώτο δάγκωμα η γεύση των γλυκών φυσικών οίνων Banyuls και του Port Vintage κατακλύζει τον ουρανίσκο. Συνεχίζοντας τη δοκιμή, αντιλαμβάνεσαι τη βελούδινη αίσθηση και τους φρουτώδεις συνδυασμούς που αφήνουν μία ισορροπία σχεδόν κρυστάλλινη στη γεύση. Η διάρκεια της επίγευσης είναι αρκετά ικανοποιητική.  

 

Valrhona Guanaja 70% Grand Cru

Η σοκολάτα που χρησιμοποιούν οι μεγαλύτεροι σοκολατοποιοί στον κόσμο διατίθεται και σε εξαιρετική συσκευασία λιανικής σε επιλεγμένα σημεία. Η ένδειξη Grand Cru υποδηλώνει ότι η σοκολάτα έχει παραχθεί από κόκκους κακάο συγκεκριμένης γεωγραφικής περιοχής. Έντονα αρώματα καβουρντισμένων ξηρών καρπών με γεύση ελαφρώς φρουτώδη. Αφήνει στο στόμα την ζεστή, βελούδινη αίσθηση μιας ιδιαίτερα κομψής και λεπτεπίλεπτης σοκολάτας που έχει παρασκευαστεί από το πάντρεμα διαφορετικών ποικιλιών. Έχει σύνθετη επίγευση που διαρκεί μέχρι και μία ώρα μετά. Ιδανική χρήση και για ζαχαροπλαστική ή ζεστά ροφήματα. 

 

Giraundi Cafe Arabica Cuba Caracolillo

Μονοποικιλιακή σοκολάτα από ασιατικό κακάο και γνήσιο καφέ Arabica Cuba Caracolillo. Έντονα τα αρώματα του καφέ τα οποία τα μυρίζεις από την συσκευασία. χαρίζοντας μια ζεστή αίσθηση στο στόμα. Σοκολάτα μέτριας οξύτητας που εναρμονίζει εξαιρετικά δύο ετερόκλητες, όμως ταυτόσημες γεύσεις, αυτή του κακάο με αυτή του καφέ. Λιώνει πολύ όμορφα στο στόμα, αφήνοντας μια σχεδόν κρεμώδη υφή. Η επίγευσή της διαρκεί αρκετά ελευθερώνοντας τα φυσικά αρώματα της καταγωγής του κακάο. Η σειρά έχεικαι δύο νέες προτάσεις, την Equador Dark 72% και την Bahia Dark 74% με υψηλότερη ποσόστωση.

 

Leone Fondente 74% 

Σαν να ξεπήδησε από το «Τσάρλι-Το εργοστάσιο της σοκολάτας», η συσκευασία προδιαθέτει για το περιεχόμενο της πλάκας. Αίσθηση χειροποίητης σοκολάτας που ευωδιάζει φρέσκια βανίλια και αφήνει στην επίγευση, έντονα, την υψηλή ποιότητα της καθαρής γεύσης του κακάο που έχει χρησιμοποιηθεί. Τα χαρμάνια από τις Καραϊβικές ποικιλίες Trinidad, Venezuela και Arriba, δημιουργούν αρμονία στη γεύση, ενώ η αφρικανική ποικιλία San Tomè χαρίζει την ένταση. Η απουσία από ίχνη γάλακτος την κάνει ενδεδειγμένη για αλλεργικούς στη λακτόζη. (€4,80, Food Society Attica) 

 

Green & Black’s Dark 70% 

Μονοποικιλιακή σοκολάτα από Trinitario με έντονο άρωμα κακάο και διακριτικό εκχύλισμα βανίλιας. Η συγκεκριμένη πλάκα φέρει σε ισορροπία τις γλυκαντικές της ουσίες (ακατέργαστη ζάχαρης ζαχαροκάλαμου), ενώ λιώνει πολύ όμορφα στο στόμα ελευθερώνοντας τις καθαρές γεύσεις του κακάο. Βασικό πλεονέκτημα ότι πρόκειται για μία εξαιρετική-βιολογικής καλλιέργειας σοκολάτα, κατάλληλη και για παρασκευή ζεστού ροφήματος. (€3,00, σε όλα τα καταστήματα βιολογικών).

 

Bio Pâtissier Fondent Agir 60% 

Βιολογική σοκολάτα private label με πολύπλοκο άρωμα. Στο στόμα λιώνει εύκολα, όμως μπορεί να παρουσιάσει ελαφρώς περισσότερη οξύτητα από άλλες σοκολάτες και πιο έντονη γεύση. Ωστόσο, μετά από λίγο, η οξύτητα αποχωρεί και αφήνει την καθαρή γεύση του κακάο. Η δική μας γνώμη είναι ότι πρόκειται για μια πολύ καλή σοκολάτα, ειδικά αν αναλογιστεί κανείς το χαμηλό κόστος για βιολογικό προϊόν. 

 

Extra Selection Noir 72% 

Η συγκεκριμένη πλάκα, ξεχωρίζει αμέσως από την στυλάτη συσκευασία της δίνοντας πλεονέκτημα στο private label προϊόν. Με το πρώτο δάγκωμα, έρχεται πολύ έντονα η γεύση του κακάο, λίγο περισσότερο απ’ ότι θα έπρεπε, ταράζοντας την ισορροπία της γεύσης. Ωστόσο, από το δεύτερο κομμάτι, η έντονη αίσθηση συνηθίζεται και αποκαλύπτονται τα υπόλοιπα στοιχεία της. Φέρνει αρώματα καφέ, καρπών και φυσικών στοιχείων αφήνοντας μια σχετικά βελούδινη αίσθηση. Στην επίγευση κρατά σχετικά λίγο, όμως αφήνει ευχάριστη αίσθηση στο τέλος.

 

Μαύρη Σοκολάτα Fresh

Μαύρη σοκολάτα που παραπέμπει στις χαρές της παιδικής ηλικίας από την συσκευασία της. Με την υποστήριξη του Ηλία Μαμαλάκη και την υπογραφή του Γάλλου Chef-Pâtissier Alain Chartier, τα Fresh κατάφεραν να δημιουργήσουν μια μαύρη- χειροποίητη από τις λίγες- σοκολάτα με καθαρό άρωμα κακάο, μαλακή αίσθηση και πολλά γευστικά στοιχεία καρπών. Η συγκεκριμένη πλάκα λιώνει σχετικά εύκολα στο στόμα, ενώ στην επίγευση αφήνει μια σχετικά μακρά διάρκεια.( €2,85, Fresh)

 

Υγείας ΙΟΝ

Πάντοτε η ΙΟΝ μου ξύπναγε το παλιό σλόγκαν «Μικρές καθημερινές απολαύσεις. Να ξεκουράζεται κανείς ξαπλωμένος, ν' ακούει απαλή μουσική, και ν’ απολαμβάνει τη λεπτή γεύση μιας σοκολάτας υγείας ΙΟΝ.» Στιλπνή σοκολάτα που εμπεριέχει όλα τα γευστικά χαρακτηριστικά μιας Υγείας με ευχάριστη αίσθηση του κακάο χωρίς να γίνεται ιδιαίτερα έντονη. Μαλακώνει εύκολα στο στόμα χαρίζοντας μια μέτρια γλύκα, χωρίς όμως να αφήνει επίγευση στο τελείωμα. (€0,95, σε όλα τα σημεία λιανικής πώλησης)

 

Υγείας Παυλίδου

Η παραδοσιακή σοκολάτα που την θυμόμαστε μία ολόκληρη ζωή. Δεν είμαι σίγουρη τι κάνει την συγκεκριμένη σοκολατένια πλάκα νόστιμη, αλλά πιστεύω πως είναι οι χιλιάδες παιδικές μας αναμνήσεις. Είναι ίσως η καλύτερη λύση για να προσφέρετε μία λιχουδιά σε παιδιά, αποφεύγοντας την ζάχαρη. Υπάρχει απουσία μπουκέτου αρωμάτων πέρα από το βασικό του κακάο, ενώ γευστικά αφήνει βελούδινη υφή, όμως δεν εντοπίζεται καθόλου οξύτητα, σύνθετη γεύση ή επίγευση. Ενδείκνυται επίσης για τα απλά γλυκά ζαχαροπλαστικής.