Μους σοκολάτας (χωρίς αυγά) με δημητριακά

Μους σοκολάτας (χωρίς αυγά) με δημητριακά

ΜΕΡΙΔΕΣ: 10

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 25’

 

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΑΣΗ

250 γρ πραλίνα φουντουκιού

110 γρ σοκολάτα γάλακτος

125 γρ νιφάδες δημητριακών με επικάλυψη ζάχαρης

30 γρ βούτυρο ανάλατο αγελαδινό

 

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΟΥΣ

225 ml γάλα πλήρες αγελαδινό

50 γρ γλυκόζη

300 γρ σοκολάτα γάλακτος κουβερτούρα

580 ml κρέμα γάλακτος

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Φτιάξτε τη βάση. Σε ένα μπολ βάλτε την πραλίνα αμυγδάλου και τις νιφάδες δημητριακών, αφού τις θρυμματίσετε ελαφρά και ανακατέψτε με μια σπάτουλα σιλικόνης. Κόψτε με τα χέρια σας τη σοκολάτα για 10’-15’ σε χαμηλή ισχύ, μέχρι να λιώσει.

Αν χρειαστεί, επαναλάβετε για ακόμα 5’. Προσθέστε τη σοκολάτα στο μπολ καθώς και το βούτυρο και ανακατέψτε καλά με την σπάτουλα σιλικόνης να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Με ένα κουτάλι, μοιράστε το μείγμα στη βάση 10 ποτηριών. Βάλτε τα στο ψυγείο να κρυώσει λίγο η βάση μέχρι να ετοιμάσετε τη μους.

Φτιάξτε τη μους. Σε μια μεσαία κατσαρόλα βάλτε το γάλα και τη γλυκόζη και τοποθετήστε τη σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρει βράση. Με ένα αιχμηρό μαχαίρι ψιλοκόψτε τη σοκολάτα και βάλτε τη σε ένα μπολ. Προσθέστε σταδιακά το ζεστό μείγμα της κατσαρόλας στο μπολ με τη σοκολάτα και ανακατέψτε με μια σπάτουλα σιλικόνης μέχρι να λιώσει.

Όταν έχετε ένα γυαλιστερό μείγμα, προσθέστε και την κρύα κρέμα γάλακτος και βάλτε το μπολ στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες να κρυώσει. Βγάλτε το μπολ από το ψυγείο και βάλτε τη μους στο κάδο του μίξερ. Χτυπήστε τη με το σύρμα σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να διογκωθεί σε όγκο. Αποσύρετε τον κάδο από το μίξερ και γεμίστε με τη μους μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με κορνέ με κατσαρή μύτη. Βγάλτε τα ποτήρια από το ψυγείο και γεμίστε τα με την μους.

Γαρνίρετε με νιφάδες δημητριακών και σερβίρετε.

TIPS

Μπορείτε να θέλετε να αντικαταστήσετε τα δημητριακά με ξηρούς καρπούς & αποξηραμένα φρούτα.

ΣΥΧΝΑ ΛΑΘΗ

Αφήστε την κρέμα να παγώσει καλά στο ψυγείο, πριν τη χτυπήσετε στο μίξερ. Για καλύτερο αποτέλεσμα αφήστε τη στο ψυγείο από το προηγούμενο βράδυ.