Steak Sandwich

Steak Sandwich

Steak Sandwich

Υλικά

1 τμχ μπαγκέτα

120 γρ χοιρινή πανσέτα

120 γρ τομάτα

1/8 γαλλική σαλάτα

35 γρ μαγιονέζα

20 γρ κέτσαπ

5 γρ μουστάρδα

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Ανακατέψτε σε ένα μπολ με σύρμα την μαγιονέζα, την κέτσαπ και την μουστάρδα. Πλύντε και καθαρίστε τις τομάτες σε ροδέλες και την σαλάτα σε φύλλα.

Ανάψτε την φωτιά, ψήνοντας σε ζώνες. Εάν διαθέτετε bbq υγραερίου, ανάψτε τους δύο διακόπτες και τον τρίτο αφήστε το σβηστό ή στην πιο χαμηλή θερμοκρασία. Αυτή θα είναι η ζώνη ασφαλείας για να μην σας καεί η πανσέτα. Για συσκευές με κάρβουνο, τοποθετείστε τα κάρβουνα με τέτοιο τρόπο αφήνοντας μία ζώνη ελεύθερη.

Τοποθετείστε την πανσέτα στην σχάρα διαγωνίως και ψήστε για 2 λεπτά. Στρέψτε την στην αντίθετη κατεύθυνση και ψήστε για άλλα δύο λεπτά. Έτσι, δίνετε τις διαγώνιες γραμμώσεις της σχάρας. Αλείψτε με πινέλο λίγο από την σως που κρατήσατε, γυρίστε πλευρά και επαναλάβετε την ίδια διαδικασία. Τοποθετείστε το θερμόμετρο εσωτερικά του κρέατος και ελαφρώς διαγώνια. Επιθυμητή θερμοκρασία 74ºC για μέτριο ψήσιμο.

Κόψτε την μπαγκέτα κατά μήκος. Τοποθετήστε στην βάση της το φύλλο γαλλικής σαλάτας, από πάνω την πανσέτα, τις ροδέλες τομάτας, καρυκεύστε και γαρνίρετε με το μείγμα της σως.

Απολαύστε το γεύμα σας με μία παγωμένη μπύρα!