Η δραστηριότητα έχει ολοκληρωθεί. Γραφτείτε στο newsletter μας για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας.

A LA FIORENTINE      

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ
29/03/2024 18:00   -   21:00
ΚΟΣΤΟΣ
ΜΟΝΟ 39,90€ για ένα άτομο
Μεθοδολογία Εκπαίδευσης
πρακτική
Τύπος Εκπαίδευσης
δια ζώσης
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μαθήματα Μαγειρικής
Ελάχιστος αριθμός συμμετεχόντων
6
Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων
12

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤEΣ CHEF

Γαλής Γιώργος
Βεβαίωση Παρακολούθησης
Παρέχεται βεβαιώση παρακολούθησης
ΠΟΝΤΟΙ MEMBERSHIP CARD
35
ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
EMAIL ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ
Λ Βουλιαγμένης 299, Αθήνα, 17343
  • Basic
  • Αφιέρωμα Μαρτίου
  • Very Popular
  • Εθνική Κουζίνα
  • Ιταλικό Φαγητό
  • Κρέας
  • new
  • Τεχνικές
  • Ζυμαρικά
A LA FIORENTINE      

Οι φωτογραφίες στο site είναι ενδεικτικές και ενδεχομένως να διαφέρουν από το τελικό προϊόν.

Περιγραφή

Η Bistecca alla Fiorentina αποτελεί ένα από τα πιο διάσημα πιάτα της Τοσκάνης.

H επιλογή των υλικών και η παραδοσιακή τεχνική μαγειρέματος αναδεικνύονται σε τέχνη με κύριο πρωταγωνιστή του πιάτου το steak, το οποίο επιλέγεται με προσοχή για την ποιότητά του και την έντονη γεύση που προσφέρει.

Η παρασκευή της Bistecca alla Fiorentina απαιτεί ειδική προετοιμασία και εκτέλεση.

Το κρέας, πάχους περίπου δύο δακτυλίων ψήνεται στη σχαρά, παραδοσιακά σε ειδικά ξύλα της Τοσκάνης που του προσδίδουν τον ιδιαίτερο καπνιστό χαρακτήρα.

Η εξωτερική κρούστα γίνεται χρυσή και τραγανή, ενώ το εσωτερικό παραμένει υγρό και ζουμερό.

Συνήθως σερβίρεται απλά χωρίς σάλτσες, για να απολαύσει κανείς πλήρως την αυθεντική γεύση του κρέατος.  

 


 

Τι θα μάθω;

Στόχος του μαθήματος είναι οι συμμετέχοντες να εξερευνήσουν την γευστική καταγωγή της Bistecca alla Fiorentina,

να κατανοήσουν την παραδοσιακή τεχνική μαγειρέματος που αναδεικνύει την γεύση του κρέατος σε σχέση με την εφικτή σε μία αστική κουζίνα,

να αποκτήσουν την τεχνική γνώση για την επιλογή, προετοιμασία και ψήσιμο του steak στη σχάρα,

αλλά και να αναπτύξουν τις δεξιότητες τους στη δημιουργία επιπλέον πιάτων βασισμένων στη Bistecca alla Fiorentina,

όπως τα Involtini καπνιστής μελιτζάνας, την συνοδευτική σως ταραγκόν

και τη ζαμπαγιόνε με λεμόνι και τραγανά biscotti
 

Πρακτικές Εφαρμογές

  • Involtini καπνιστής μελιτζάνας, με τομάτες μαρινέ, burrata και ελαιόλαδο
  • Kλασσική Bistecca a la Fiorentina
  • Sauce ταραγκόν και πατάτες
  • Zabaglione με λεμόνι και τραγανά biscotti

Σημειώσεις

Συμπληρώστε τώρα την αίτηση για membership card, ενημερωθείτε για τους όρους χρήσης, για να μαζεύετε πόντους και να εξαργυρώνετε μεμονωμένα μαθήματα!
Η συμμετοχή σας οριστικοποιείται με την εξόφληση.
Σε περίπτωση ακύρωσης δεν πραγματοποιείται επιστροφή χρημάτων καθώς η θέση έχει δεσμευτεί.
Οι παροχές του προγράμματος έχουν ισχύ στο αρχικό αναγραφόμενο κόστος.
Η σχολή διατηρεί το δικαίωμα να ακυρώσει ή να μεταθέσει ένα σεμινάριο σε περίπτωση που δεν συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός εκπαιδευόμενων ή ανωτέρας βίας (θέματα υγείας, καιρού, τεχνικά προβλήματα, επείγουσες συντηρήσεις). Ακόμα, έχει το δικαίωμα να αλλάξει εκπαιδευτή. Ο χρόνος κάθε μαθήματος ενδέχεται να αυξηθεί ή μειωθεί, ανάλογα με το επίπεδο των συμμετεχόντων.
Η σχολή  δεν υποχρεούται να αναπληρώσει μαθήματα τα οποία πραγματοποιήθηκαν αλλά δεν παρευρέθηκαν οι μαθητές.
 

Ενημερώστε τους φίλους σας για τη δραστηριότητα «A LA FIORENTINE      »!