ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ    

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ
20/05/2024 17:30   -   21:00
ΚΟΣΤΟΣ
79,90€ για ένα άτομο
Μεθοδολογία Εκπαίδευσης
πρακτική
Τύπος Εκπαίδευσης
δια ζώσης
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μαθήματα Μαγειρικής
Ελάχιστος αριθμός συμμετεχόντων
6
Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων
12

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤEΣ CHEF

Μακρυμίχαλος Νίκος
Βεβαίωση Παρακολούθησης
Παρέχεται βεβαιώση παρακολούθησης
ΠΟΝΤΟΙ MEMBERSHIP CARD
75
ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
EMAIL ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ
Λ Βουλιαγμένης 299, Αθήνα, 17343
  • Advanced
  • Αφιέρωμα Μαΐου
  • Very Popular
  • Κρέας
  • Επίπεδο Mastering
  • Μοσχάρι
  • new
  • Τεχνικές
ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ    

Οι φωτογραφίες στο site είναι ενδεικτικές και ενδεχομένως να διαφέρουν από το τελικό προϊόν.

Περιγραφή

Σεμινάριο Υψηλής Δημιουργικής Μαγειρικής που συνδυάζει την παραδοσιακότητα της Ελληνικής Κουζίνας με την δημιουργική εφαρμογή των μαγειρικών τεχνικών.

Η Νέα Ελληνική Κουζίνα αποτελεί μία πρόκληση ανάμεσα σε κλασσικά πιάτα και σύγχρονες τεχνικές της μαγειρικής με την οικειότητα στις γεύσεις, αλλά και την φινέτσα στις υφές.  

Στο σεμινάριο αυτό επικεντρωνόμαστε στην τομή που η παράδοση συναντά την καινοτομική προσέγγιση, διατηρώντας όλα τα νοσταλγικά στοιχεία της μαγειρικής.

2 ήμερο Δε 20/5/2024 & Τρ 21/05/2024
 

*Ελάχιστη Συμμετοχή:6 

**Μόνο με προ πληρωμή

***-10% Μόνο με κάρτα επαγγελματία

Τι θα μάθω;

Αναλυτικά σε αυτό το σεμινάριο θα δούμε:

- Τεχνική μαγειρέματος για το μεδούλι και τρόπος αρωματίσματος χωριάτικου ψωμιού:

Θα εξεταστεί η διαδικασία μαγειρέματος του μεδουλιού, μιας συχνά παραγνωρισμένης αλλά ανώτερης και εκλεκτής γεύσης. Επίσης, θα δοθούν τεχνικές για τον τρόπο αρωματίσματος του χωριάτικου ψωμιού με το ιδιαίτερο και πλούσιο άρωμα από το μεδούλι.

- Προετοιμασία καραμελωμένου χοιρινού και αντιδράσεις μαγιάρντ:

Θα εξεταστεί η τεχνική για την προετοιμασία του καραμελωμένου χοιρινού, που απαιτεί επιδεξιότητα και προσοχή. Επιπλέον, θα αναλυθούν οι αντιδράσεις της μαγιάρντ και ο τρόπος που επηρεάζουν τη γεύση και την υφή του κρέατος.

- Σιφόν κρέμα φέτας:

Θα εξεταστεί η χρήση του σιφόν στη δημιουργία αέρινων κρεμών, προσδίδοντας νέες διαστάσεις στη γεύση και την υφή υλικών όπως τυριά

- Κρύο Κάπνισμα μπαχαρικών:

Ακολουθούμε την διαδικασία που χρησιμοποιείται για τη δημιουργία ενός έντονου και πλούσιου αρώματος σε μπαχαρικά.

- Νέου τύπου κιμάς:

Τεχνικές για την επεξεργασία νέων τύπων κιμά, που επιτρέπουν τη δημιουργία πιο πρωτότυπων και γευστικά πλούσιων πιάτων.

- Παρασκευή χειροποίητων ζυμαρικών (πέτουρα):

Διαδικασία παρασκευής παραδοσιακών ζυμαρικών.

- Σάλτσα ψητής τομάτας:

Διαδικασία αυθεντικής σάλτσας τομάτας μετά από ψήσιμο και αρωμάτισμα

- Τραγάνισμα πέτσας πανσέτας:

Χρησιμοποιώντας την Κολομβιανή τεχνική για chicharron, προετοιμάζουμε τραγανά τσιπς πανσέτας


 

Πρακτικές Εφαρμογές

  • Φρυγανισμένο ψωμί* με μοσχαρίσιο μεδούλι
  • Τραχανάς** με καραμελωμένο χοιρινό, κρέμα φέτας και καπνιστό μπούκοβο
  • Κεφτεδάκια γίδας με πέτουρα και πρόβειο τυρί
  • Γιουβέτσι με σάλτσα ψητής τομάτας και τραγανή πέτσα πανσέτας (τεχνική chicharron) 

*έτοιμο είδος χειροποίητο
**έτοιμο είδος

 

Σημειώσεις

Συμπληρώστε τώρα την αίτηση για membership card, ενημερωθείτε για τους όρους χρήσης, για να μαζεύετε πόντους και να εξαργυρώνετε μεμονωμένα μαθήματα!
Η συμμετοχή σας οριστικοποιείται με την εξόφληση.
Σε περίπτωση ακύρωσης δεν πραγματοποιείται επιστροφή χρημάτων καθώς η θέση έχει δεσμευτεί.
Οι παροχές του προγράμματος έχουν ισχύ στο αρχικό αναγραφόμενο κόστος.
Η σχολή διατηρεί το δικαίωμα να ακυρώσει ή να μεταθέσει ένα σεμινάριο σε περίπτωση που δεν συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός εκπαιδευόμενων ή ανωτέρας βίας (θέματα υγείας, καιρού, τεχνικά προβλήματα, επείγουσες συντηρήσεις). Ακόμα, έχει το δικαίωμα να αλλάξει εκπαιδευτή. Ο χρόνος κάθε μαθήματος ενδέχεται να αυξηθεί ή μειωθεί, ανάλογα με το επίπεδο των συμμετεχόντων.
Η σχολή  δεν υποχρεούται να αναπληρώσει μαθήματα τα οποία πραγματοποιήθηκαν αλλά δεν παρευρέθηκαν οι μαθητές.
 

Ενημερώστε τους φίλους σας για τη δραστηριότητα «ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ    »!