Η δραστηριότητα έχει ολοκληρωθεί. Γραφτείτε στο newsletter μας για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας.

CARBONARA    

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ
5/04/2024 18:00   -   21:00
ΚΟΣΤΟΣ
από 70€ ΜΟΝΟ 34,90€ για ένα άτομο
Μεθοδολογία Εκπαίδευσης
πρακτική
Τύπος Εκπαίδευσης
δια ζώσης
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μαθήματα Μαγειρικής
Ελάχιστος αριθμός συμμετεχόντων
6
Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων
12

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤEΣ CHEF

Γαλής Γιώργος
Βεβαίωση Παρακολούθησης
Παρέχεται βεβαιώση παρακολούθησης
ΠΟΝΤΟΙ MEMBERSHIP CARD
35
Bonus πόντοι ή/και δωρεάν παροχές

Κλασσική Carbonara και μικρές γευστικές παραλλαγές

ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
EMAIL ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ
Λ Βουλιαγμένης 299, Αθήνα, 17343
  • Basic
  • Αφιέρωμα Μαρτίου
  • Very Popular
  • Εθνική Κουζίνα
  • Ιταλικό Φαγητό
  • Κρέας
  • new
  • Τεχνικές
  • Ζυμαρικά
CARBONARA    

Οι φωτογραφίες στο site είναι ενδεικτικές και ενδεχομένως να διαφέρουν από το τελικό προϊόν.

Περιγραφή

Η Carbonara, ένα από τα πιο εκλεπτυσμένα ιταλικά πιάτα που αναδείχθηκε στη διάρκεια του 20ού αιώνα, αποτελεί κλασσικό παράδειγμα γαστρονομίας που συνδυάζει την απλότητα με την εκλεπτυσμένη γεύση.

Το όνομά της επιβεβαιώθηκε το 1950 από την ιταλική εφημερίδα La Stampa, περιγράφοντας την ως πιάτο που σέρβιραν οι Αμερικανοί αξιωματικοί μετά τη Συμμαχική Απελευθέρωση της Ρώμης το 1944.

Η κλασική Carbonara αποτελείται από τέσσερα βασικά συστατικά: αυγό, τυρί, χοιρινό, και μαύρο πιπέρι.

Παρόλο που αρχικά παρέμεινε πιστή σε αυτήν τη σύνθεση, έχει υποστεί προσθήκες και παραλλαγές από διάσημους chefs όπως ο Antonio Carluccio, ο Gualtiero Marchesi, και ο Luciano Monosilio, γνωστός και ως "βασιλιάς της Carbonara".

Οι παραλλαγές αυτές δημιουργούν έναν καλλιτεχνικό καμβά γεύσεων.

Με τη χρήση πανσέτας ή guanciale, με πεκορίνο ή παρμεζάνα και την προσθήκη των αυγών στην αρχή ή στο τέλος, η Carbonara ανοίγει τον δρόμο για μια γαστρονομική περιπέτεια.

Αυτό το πιάτο, που έχει ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο, παραμένει ένα αριστούργημα που αντικατοπτρίζει την πλούσια ιστορία και κουλτούρα της ιταλικής κουζίνας.

 

Τι θα μάθω;

Το μάθημα στοχεύει στην εκμάθηση της βασικής τεχνικής παρασκευής της Carbonara, περιλαμβανομένης της επιλογής συστατικών, της προετοιμασίας και της μαγειρέματος.

Επιπλέον, στοχεύει στην ενθάρρυνση της δημιουργικότητας των μαθητών, προτρέποντας τους να πειραματιστούν με τα διάφορα στοιχεία της Carbonara και να δημιουργήσουν προσωπικές εκδοχές του πιάτου.

Πρακτικές Εφαρμογές

  • Κλασσική Carbonara και μικρές γευστικές παραλλαγές

Σημειώσεις

Συμπληρώστε τώρα την αίτηση για membership card, ενημερωθείτε για τους όρους χρήσης, για να μαζεύετε πόντους και να εξαργυρώνετε μεμονωμένα μαθήματα!
Η συμμετοχή σας οριστικοποιείται με την εξόφληση.
Σε περίπτωση ακύρωσης δεν πραγματοποιείται επιστροφή χρημάτων καθώς η θέση έχει δεσμευτεί.
Οι παροχές του προγράμματος έχουν ισχύ στο αρχικό αναγραφόμενο κόστος.
Η σχολή διατηρεί το δικαίωμα να ακυρώσει ή να μεταθέσει ένα σεμινάριο σε περίπτωση που δεν συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός εκπαιδευόμενων ή ανωτέρας βίας (θέματα υγείας, καιρού, τεχνικά προβλήματα, επείγουσες συντηρήσεις). Ακόμα, έχει το δικαίωμα να αλλάξει εκπαιδευτή. Ο χρόνος κάθε μαθήματος ενδέχεται να αυξηθεί ή μειωθεί, ανάλογα με το επίπεδο των συμμετεχόντων.
Η σχολή  δεν υποχρεούται να αναπληρώσει μαθήματα τα οποία πραγματοποιήθηκαν αλλά δεν παρευρέθηκαν οι μαθητές.
 

Ενημερώστε τους φίλους σας για τη δραστηριότητα «CARBONARA    »!