ΚΑΝΤΑΙΦΙ | ΚΙΟΥΝΕΦΕ | ΕΚΜΕΚ    

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ
30/04/2024 17:00   -   21:00
ΚΟΣΤΟΣ
31,90€ για ένα άτομο
Μεθοδολογία Εκπαίδευσης
πρακτική
Τύπος Εκπαίδευσης
δια ζώσης
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μαθήματα Ζαχαροπλαστικής
Ελάχιστος αριθμός συμμετεχόντων
6
Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων
8

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤEΣ CHEF

Σαράβας Μιχάλης 
Βεβαίωση Παρακολούθησης
Παρέχεται βεβαίωση παρακολούθησης
ΠΟΝΤΟΙ MEMBERSHIP CARD
35
ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
EMAIL ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ
L Vouliagmenis 299, Athens, 17343
  • Basic
  • Αφιέρωμα Απριλίου
  • Ξεχωριστές Γεύσεις
  • Παραδοσιακά-Σιροπιαστά
ΚΑΝΤΑΙΦΙ | ΚΙΟΥΝΕΦΕ | ΕΚΜΕΚ    

Οι φωτογραφίες στο site είναι ενδεικτικές και ενδεχομένως να διαφέρουν από το τελικό προϊόν.

Περιγραφή

Σεμινάριο που επικεντρώνεται σε 3 αγαπημένα γλυκίσματα που έχουν την ίδια βάση- το κανταΐφι, το κιουνεφέ και το εκμέκ στο οποίο παρουσιάζονται τεχνικές παρασκευής και παρουσίασης, με έμφαση στην κοινή βάση των τριών γλυκισμάτων και τις μοναδικές εκδοχές καθενός.

Το Κανταΐφι, γνωστό και ως "καταΐφι", αποτελεί ένα εκλεπτυσμένο γλυκό ταψιού με ρίζες στη Μικρά Ασία.

Χαρακτηρίζεται από μια ειδική ζύμη ινώδους μορφής, η οποία δημιουργεί ένα πλούσιο υφαντό, που παρέχει μια μοναδική αίσθηση στο στόμα.

Συνήθως γεμίζεται με φιστίκι και μέλι, προσδίδοντας μια τραγανή και εξαιρετικά γλυκιά γεύση.

Το Κιουνεφέ, ένα από τα εκλεπτυσμένα γλυκίσματα, συνδυάζει τη γεύση του κανταΐφι γεμιστού με κρεμώδες τυρί, εμποτισμένο με βούτυρο και σιρόπι.

Στην Κωνσταντινούπολη, χρησιμοποιείται ένα λευκό, ελαφρώς αλμυρό τυρί, ενώ στην Ελλάδα, συνήθως χρησιμοποιείται τυρί κρέμα ή μυζήθρα, καθώς το αυθεντικό τυρί είναι δυσεύρετο.

Το Εκμέκ αποτελείται από ένα είδος ψωμιού που περιέχει βούτυρο, γάλα και αυγά. Η αρχική συνταγή περιλαμβάνει την βάση με επιπλέον καϊμάκι και σιρόπι.

Ωστόσο, στην Ελλάδα, έγινε δημοφιλής η παραλλαγή που περιλαμβάνει κανταΐφι στη βάση, κρέμα στη μέση και σαντιγί στην κορυφή.
 

Τι θα μάθω;

Το σεμινάριο θα επιδιώξει να εξερευνήσει τις τεχνικές παρασκευής και παρουσίασης των 3 σιροπιαστών γλυκισμάτων με έμφαση στην κοινή βάση τους.

Οι συμμετέχοντες θα μάθουν τη διαδικασία δημιουργίας της ζύμης και των γεμίσεων, καθώς και τις διαφορετικές παραλλαγές και τεχνικές που μπορούν να εφαρμοστούν για τη δημιουργία μοναδικών γεύσεων και υφών.


 

Πρακτικές Εφαρμογές

  • Κανταϊφι
  • Κιουνεφέ
  • Εκμέκ

Σημειώσεις

Συμπληρώστε τώρα την αίτηση για membership card, ενημερωθείτε για τους όρους χρήσης, για να μαζεύετε πόντους και να εξαργυρώνετε μεμονωμένα μαθήματα!
Η συμμετοχή σας οριστικοποιείται με την εξόφληση.
Σε περίπτωση ακύρωσης δεν πραγματοποιείται επιστροφή χρημάτων καθώς η θέση έχει δεσμευτεί.
Οι παροχές του προγράμματος έχουν ισχύ στο αρχικό αναγραφόμενο κόστος.
Η σχολή διατηρεί το δικαίωμα να ακυρώσει ή να μεταθέσει ένα σεμινάριο σε περίπτωση που δεν συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός εκπαιδευόμενων ή ανωτέρας βίας (θέματα υγείας, καιρού, τεχνικά προβλήματα, επείγουσες συντηρήσεις). Ακόμα, έχει το δικαίωμα να αλλάξει εκπαιδευτή. Ο χρόνος κάθε μαθήματος ενδέχεται να αυξηθεί ή μειωθεί, ανάλογα με το επίπεδο των συμμετεχόντων.
Η σχολή  δεν υποχρεούται να αναπληρώσει μαθήματα τα οποία πραγματοποιήθηκαν αλλά δεν παρευρέθηκαν οι μαθητές.
 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ !
Λόγω των συνθηκών covid 19: 
ΜΕΤΡΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΜΕΝΟΥΣ
Παρακαλούμε τηρείστε τους βασικούς κανόνες ασφάλειας: αποστάσεις, χρήση προσωπικής μάσκας και γαντιών, απολύμανση χεριών κατά την είσοδό σας.
 

Ενημερώστε τους φίλους σας για τη δραστηριότητα «ΚΑΝΤΑΙΦΙ | ΚΙΟΥΝΕΦΕ | ΕΚΜΕΚ    »!