Δεν υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις. Σας προτρέπουμε να γραφτείτε στην λίστα αναμονής για να σας ενημερώσουμε αμέσως μόλις προκύψει διαθέσιμη θέση ή ανοίξει νέο μάθημα.

ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΙΔΕΕΣ ΑΡΤΟΠΟΙΙΑΣ ΠΡΟΖΥΜΗ    

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ
25/04/2025 17:00   -   21:00
ΚΟΣΤΟΣ
41,90€ για ένα άτομο
Μεθοδολογία Εκπαίδευσης
πρακτική
Τύπος Εκπαίδευσης
δια ζώσης
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Αρτοποιία
Ελάχιστος αριθμός συμμετεχόντων
4
Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων
8

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤEΣ CHEF

Σαράβας Μιχάλης
Βεβαίωση Παρακολούθησης
Κατόπιν επικοινωνίας με την γραμματεία
ΠΟΝΤΟΙ MEMBERSHIP CARD
55
ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
EMAIL ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ
Λ Βουλιαγμένης 299, Αθήνα, 17343
  • Basic
  • Αφιέρωμα Απριλίου
  • Αρτοποιία
  • Very Popular
  • Σοκολάτα
  • Τεχνικές
ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΙΔΕΕΣ ΑΡΤΟΠΟΙΙΑΣ ΠΡΟΖΥΜΗ    

Οι φωτογραφίες στο site είναι ενδεικτικές και ενδεχομένως να διαφέρουν από το τελικό προϊόν.

Περιγραφή

Το ψωμί είναι ένα από τα πιο αρχέγονα και συναρπαστικά παρασκευάσματα της αρτοποιίας, εξελισσόμενο μέσα από τεχνικές ζύμωσης και συνδυασμούς γεύσεων που αναδεικνύουν τη δημιουργικότητα και την τεχνογνωσία του αρτοποιού.

Σε αυτό το μάθημα, εμβαθύνουμε σε καινοτόμες προσεγγίσεις στο προζυμένιο ψωμί, εξερευνώντας συνθέσεις που συνδυάζουν γήινες, γλυκές και umami νότες με την πολυπλοκότητα της φυσικής ζύμωσης.

H έντονη αρωματικότητα του κουρκουμά δίνει σε αυτό το ψωμί ένα ιδιαίτερο γευστικό προφίλ, το οποίο εξισορροπείται από τη φυσική γλυκύτητα του μελιού και την τραγανή υφή των καρυδιών.

Η προσθήκη φυσικού προζυμιού ενισχύει τη δομή και την πολυπλοκότητα της γεύσης, χαρίζοντας μια ελαφρώς όξινη επίγευση που έρχεται σε αντίθεση με τις γλυκές νότες. 

Το ψωμί σίκαλης αποτελεί μια γήινη βάση με χαρακτηριστική οξύτητα, η οποία συμπληρώνεται από το πικρό προφίλ του κακάο και τη φυσική γλυκύτητα των αποξηραμένων σύκων.

Τα φουντούκια προσθέτουν ένταση και umami, δημιουργώντας ένα πολυεπίπεδο γευστικό αποτέλεσμα. 

Η τεχνική ενσωμάτωσης αυτών των υλικών είναι καθοριστική για τη σωστή κατανομή τους στη ζύμη, ώστε το αποτέλεσμα να έχει ισορροπημένη δομή και ένταση.
 

Τι θα μάθω;

Ένα εκπαιδευτικό σεμινάριο με στόχο του την σωστή διαχείριση φυσικού προζυμιού και ωρίμανσης της ζύμης για μέγιστη ανάπτυξη γεύσης.

Οι συνδυασμοί υλικών που προσδίδουν πολυπλοκότητα και βάθος στο τελικό αποτέλεσμα, η ισορροπία γλυκύτητας, οξύτητας και umami για γευστική αρμονία και η διαχείριση υγρασίας και υφής ανάλογα με τη σύσταση των συστατικών θα αναλυθούν με τον σεφ να σας παρουσιάζει συνταγές και tips. 

Η παρασκευή προζυμένιου ψωμιού είναι μια διαδικασία που συνδυάζει τέχνη και τεχνική, απαιτώντας γνώση, πειραματισμό και ακρίβεια.

Μέσα από αυτό το μάθημα, θα αποκτήσουμε βαθύτερη κατανόηση των αρωματικών στοιχείων και των επιδράσεών τους στη δομή και τη γεύση του ψωμιού, δημιουργώντας φούρνισμα με χαρακτήρα και προσωπικότητα.
 

Πρακτικές Εφαρμογές

  • Ψωμί με κουρκουμά, μέλι & ξηρούς καρπούς
  • Ψωμί σίκαλης & κακάο με φουντούκια & αποξηραμένα σύκα
  • Πολύσπορο ψωμί με καραμελωμένα κρεμμύδια
  • Ψωμί με ταχίνι & παστέλι 

Σημειώσεις

Συμπληρώστε τώρα την αίτηση για membership card, ενημερωθείτε για τους όρους χρήσης, για να μαζεύετε πόντους και να εξαργυρώνετε μεμονωμένα μαθήματα!
Η συμμετοχή σας οριστικοποιείται με την εξόφληση.
Σε περίπτωση ακύρωσης δεν πραγματοποιείται επιστροφή χρημάτων καθώς η θέση έχει δεσμευτεί.
Οι παροχές του προγράμματος έχουν ισχύ στο αρχικό αναγραφόμενο κόστος.
Η σχολή διατηρεί το δικαίωμα να ακυρώσει ή να μεταθέσει ένα σεμινάριο σε περίπτωση που δεν συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός εκπαιδευόμενων ή ανωτέρας βίας (θέματα υγείας, καιρού, τεχνικά προβλήματα, επείγουσες συντηρήσεις). Ακόμα, έχει το δικαίωμα να αλλάξει εκπαιδευτή. Ο χρόνος κάθε μαθήματος ενδέχεται να αυξηθεί ή μειωθεί, ανάλογα με το επίπεδο των συμμετεχόντων.
Η σχολή  δεν υποχρεούται να αναπληρώσει μαθήματα τα οποία πραγματοποιήθηκαν αλλά δεν παρευρέθηκαν οι μαθητές.

Ενημερώστε τους φίλους σας για τη δραστηριότητα «ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΙΔΕΕΣ ΑΡΤΟΠΟΙΙΑΣ ΠΡΟΖΥΜΗ    »!