ΡΟΥΣΤΙΚ ΜΕΝΟΥ     

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ
2/05/2025 18:00   -   21:00
ΚΟΣΤΟΣ
ΜΟΝΟ 39,90€ για ένα άτομο
Μεθοδολογία Εκπαίδευσης
πρακτική
Τύπος Εκπαίδευσης
δια ζώσης
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μαθήματα Μαγειρικής
Ελάχιστος αριθμός συμμετεχόντων
4
Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων
12

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤEΣ CHEF

Μαλαξιανάκης Μιχάλης
Βεβαίωση Παρακολούθησης
Κατόπιν επικοινωνίας με την γραμματεία
ΠΟΝΤΟΙ MEMBERSHIP CARD
35
ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
EMAIL ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ
Λ Βουλιαγμένης 299, Αθήνα, 17343
  • Basic
  • Αφιέρωμα Μαΐου
  • Very Popular
  • Gourmet
  • Κρέας
  • Special Edition
  • Τεχνικές
ΡΟΥΣΤΙΚ ΜΕΝΟΥ     

Οι φωτογραφίες στο site είναι ενδεικτικές και ενδεχομένως να διαφέρουν από το τελικό προϊόν.

Περιγραφή

Ισορροπία, Τεχνική και Γεύση σε ένα Κλασικό Μενού!

Το συγκεκριμένο μενού αναδεικνύει την κομψότητα της απλότητας, συνδυάζοντας τεχνικές που ενισχύουν τις φυσικές γεύσεις των υλικών.

Μέσα από τις πρακτικές εφαρμογές, δίνεται έμφαση στη σωστή προετοιμασία, τον έλεγχο της θερμοκρασίας και την αρμονία των γεύσεων.

Η τραγανή υφή της ρόκας και των ραπανιών ισορροπεί με την κρεμώδη υφή του ανθότυρου, ενώ τα καβουρδισμένα αμύγδαλα προσθέτουν ένταση και βάθος στη γεύση. 

Τα σπαράγγια αναδεικνύονται μέσα από τη σωστή τεχνική μαγειρέματος που διατηρεί το έντονο χρώμα και τη φυσική τους γεύση.

Η σάλτσα béarnaise με τη χαρακτηριστική οξύτητα και τον αρωματικό πλούτο, προσθέτει γευστική ισορροπία, απαιτώντας ακρίβεια στην εκτέλεση της γαλλικής τεχνικής των γαλακτωμάτων.

Το αργό ψήσιμο του κοτόπουλου επιτρέπει την ανάπτυξη έντονων αρωμάτων και ζουμερής υφής. Η τεχνική αυτή εστιάζει στον έλεγχο της θερμοκρασίας και της υγρασίας, διασφαλίζοντας ένα αποτέλεσμα τρυφερό και αρωματικό, με το δεντρολίβανο να δίνει το γευστικό του αποτύπωμα.

Ολοκληρώνεται το μενού με την σωστή παρασκευή της βάσης της τάρτας εξασφαλίζει την τραγανή της υφή, ενώ η γέμιση αναδεικνύει την τέχνη των κρεμωδών παρασκευών.

 

Τι θα μάθω;

Στόχος του εκπαιδευτικού σεμιναρίου είναι η κατανόηση της ισορροπίας των γεύσεων.

Διαχείριση όξινων, λιπαρών, γλυκών και αλμυρών στοιχείων για ένα αρμονικό αποτέλεσμα. Ακρίβεια στις τεχνικές, κάθε στάδιο απαιτεί τεχνικό έλεγχο και προσοχή στη λεπτομέρεια.

Στόχος είναι η διατήρηση και η ανάδειξη των φυσικών χαρακτηριστικών των υλικών, μέσα από τεχνικές που σέβονται τις γεύσεις και τις υφές τους.

Ένα μενού που εστιάζει στη διαχείριση βασικών τεχνικών με υψηλό επίπεδο ακρίβειας και γευστικής συνάφειας, συνθέτοντας μια ολοκληρωμένη γαστρονομική εμπειρία.

 

Πρακτικές Εφαρμογές

  • Πράσινη σαλάτα με ρόκα, ραπανάκια, ανθότυρο και καβουρδισμένα αμύγδαλα
  • Σπαράγγια με σάλτσα béarnaise
  • Κοτόπουλο αργοψημένο με δεντρολίβανο
  • Τάρτα με γιαούρτι, φρέσκες φράουλες και δυόσμο

Σημειώσεις

Συμπληρώστε τώρα την αίτηση για membership card, ενημερωθείτε για τους όρους χρήσης, για να μαζεύετε πόντους και να εξαργυρώνετε μεμονωμένα μαθήματα!
Η συμμετοχή σας οριστικοποιείται με την εξόφληση.
Σε περίπτωση ακύρωσης δεν πραγματοποιείται επιστροφή χρημάτων καθώς η θέση έχει δεσμευτεί.
Οι παροχές του προγράμματος έχουν ισχύ στο αρχικό αναγραφόμενο κόστος.
Η σχολή διατηρεί το δικαίωμα να ακυρώσει ή να μεταθέσει ένα σεμινάριο σε περίπτωση που δεν συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός εκπαιδευόμενων ή ανωτέρας βίας (θέματα υγείας, καιρού, τεχνικά προβλήματα, επείγουσες συντηρήσεις). Ακόμα, έχει το δικαίωμα να αλλάξει εκπαιδευτή. Ο χρόνος κάθε μαθήματος ενδέχεται να αυξηθεί ή μειωθεί, ανάλογα με το επίπεδο των συμμετεχόντων.
Η σχολή  δεν υποχρεούται να αναπληρώσει μαθήματα τα οποία πραγματοποιήθηκαν αλλά δεν παρευρέθηκαν οι μαθητές.

Ενημερώστε τους φίλους σας για τη δραστηριότητα «ΡΟΥΣΤΙΚ ΜΕΝΟΥ     »!