ORANGE
- Advanced
- Αφιέρωμα Μαρτίου
- Very Popular
- Τεχνικά Ζαχαροπλαστικής
Οι φωτογραφίες στο site είναι ενδεικτικές και ενδεχομένως να διαφέρουν από το τελικό προϊόν.
Περιγραφή
Η ισορροπία ανάμεσα στην οξύτητα, τη γλυκύτητα και τις διαφορετικές υφές είναι το κλειδί για ένα επιδόρπιο που ξεχωρίζει.
Σε αυτό το μάθημα, οι συμμετέχοντες θα εμβαθύνουν στις σύγχρονες τεχνικές ζαχαροπλαστικής, δημιουργώντας ένα γλυκό όπου τα εσπεριδοειδή πρωταγωνιστούν, αναδεικνύοντας φρεσκάδα και αρωματική πολυπλοκότητα.
Κάθε στοιχείο του επιδορπίου απαιτεί ακρίβεια και σωστή διαχείριση υλικών: από το μπισκουί εσπεριδοειδών, που προσφέρει τη γευστική βάση, μέχρι την κρεμώδη crème brûlée με τη χαρακτηριστική καραμελωμένη επιφάνεια. Η μους πορτοκαλιού χαρίζει αέρινη υφή, ενώ η τραγανή κρουστιγιάν αμυγδάλου προσθέτει ένταση και αντίθεση στις υφές.
Το γλασάζ μελιού, με τον φυσικό του πλούτο, ολοκληρώνει το επιδόρπιο, προσδίδοντας λάμψη και απαλή γλύκα.
Σε αυτό το μάθημα, οι συμμετέχοντες θα μάθουν να διαχειρίζονται την ένταση των εσπεριδοειδών, δημιουργώντας ένα επιδόρπιο με απόλυτη ισορροπία γλυκύτητας, οξύτητας και υφής.
Το μπισκουί εσπεριδοειδών λειτουργεί ως η αρωματική βάση, απαιτώντας σωστή ενσωμάτωση γεύσεων και τεχνική ακρίβεια στη δομή.
Η crème brûlée απαιτεί απόλυτο έλεγχο θερμοκρασίας, ώστε να διατηρεί την κρεμώδη υφή της, ενώ η καραμελωμένη επιφάνεια πρέπει να έχει τέλειο πάχος και γυαλάδα. Η μους πορτοκαλιού, με αέρινη δομή, απαιτεί προσεκτική ενσωμάτωση αέρα και ισορροπημένη οξύτητα, ώστε να συμπληρώνει τις υπόλοιπες υφές.
Το τραγανό κρουστιγιάν αμυγδάλου προσθέτει αντίθεση στη σύνθεση του επιδορπίου, δίνοντας ένταση στη γεύση και ενισχύοντας την εμπειρία της υφής. Το τελικό αποτέλεσμα ολοκληρώνεται με το γλασάζ μελιού, το οποίο προσφέρει απαλή γλυκύτητα και εντυπωσιακή λάμψη, απαιτώντας σωστή θερμοκρασία και τεχνική εφαρμογή.
Τι θα μάθω;
Η επιτυχία αυτού του επιδορπίου βασίζεται στη σωστή διαχείριση κάθε υλικού, την ακρίβεια στην εκτέλεση και τη δημιουργία μιας σύνθετης, αλλά απόλυτα ισορροπημένης γευστικής εμπειρίας.
Πρακτικές Εφαρμογές
- Μπισκουι εσπεριδοειδών
- Crème brûlée
- Μους πορτοκαλιού
- Κρουστιγιαν αμυγδάλου
- Γλασαζ μελιού
Σημειώσεις
Συμπληρώστε τώρα την αίτηση για membership card, ενημερωθείτε για τους όρους χρήσης, για να μαζεύετε πόντους και να εξαργυρώνετε μεμονωμένα μαθήματα!
Η συμμετοχή σας οριστικοποιείται με την εξόφληση.
Σε περίπτωση ακύρωσης δεν πραγματοποιείται επιστροφή χρημάτων καθώς η θέση έχει δεσμευτεί.
Οι παροχές του προγράμματος έχουν ισχύ στο αρχικό αναγραφόμενο κόστος.
Η σχολή διατηρεί το δικαίωμα να ακυρώσει ή να μεταθέσει ένα σεμινάριο σε περίπτωση που δεν συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός εκπαιδευόμενων ή ανωτέρας βίας (θέματα υγείας, καιρού, τεχνικά προβλήματα, επείγουσες συντηρήσεις). Ακόμα, έχει το δικαίωμα να αλλάξει εκπαιδευτή. Ο χρόνος κάθε μαθήματος ενδέχεται να αυξηθεί ή μειωθεί, ανάλογα με το επίπεδο των συμμετεχόντων.
Η σχολή δεν υποχρεούται να αναπληρώσει μαθήματα τα οποία πραγματοποιήθηκαν αλλά δεν παρευρέθηκαν οι μαθητές.