CLASSICAL MENU 

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ
8/05/2025 18:00   -   21:00
ΚΟΣΤΟΣ
41,90€ για ένα άτομο
Μεθοδολογία Εκπαίδευσης
πρακτική
Τύπος Εκπαίδευσης
δια ζώσης
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μαθήματα Μαγειρικής
Ελάχιστος αριθμός συμμετεχόντων
6
Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων
12

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤEΣ CHEF

Μαλαξιανάκης Μιχάλης
Βεβαίωση Παρακολούθησης
Παρέχεται βεβαιώση παρακολούθησης
ΠΟΝΤΟΙ MEMBERSHIP CARD
55
ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
EMAIL ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ
Λ Βουλιαγμένης 299, Αθήνα,
  • Basic
  • Αφιέρωμα Μαΐου
  • Very Popular
  • Κρέας
CLASSICAL MENU 

Οι φωτογραφίες στο site είναι ενδεικτικές και ενδεχομένως να διαφέρουν από το τελικό προϊόν.

Περιγραφή

Στη σύγχρονη γαστρονομική εκπαίδευση, η δημιουργία ενός ολοκληρωμένου μενού απαιτεί προσεκτική επιλογή συστατικών, ισορροπία γεύσεων και υφών, αλλά και κατανόηση των τεχνικών μαγειρικής που αναδεικνύουν κάθε πιάτο.

Το παρακάτω μενού παρουσιάζει μια προσέγγιση όπου κάθε πιάτο επιλέγεται με σκοπό τη δημιουργία μιας αρμονικής και ισορροπημένης εμπειρίας, ενώ παράλληλα λειτουργεί ως παράδειγμα για την ανάλυση των στοιχείων που το αποτελούν.

Η κρεμμυδόσουπα αποτελεί ένα κλασικό πιάτο με βάθος γεύσης, όπου το άρωμα των ψημένων κρεμμυδιών συνδυάζεται με τη φρεσκάδα των πράσων και τη διακριτική νότα του θυμάρι. Η προσθήκη κατσικίσιου τυριού προσφέρει μια κρεμώδη υφή και ελαφριά οξύτητα, δημιουργώντας έναν ενδιαφέροντα συνδυασμό.

Τα γεμιστά μανιτάρια, με γέμιση από σπανάκι, φέτα και καρύδια, παρουσιάζουν έναν έξυπνο συνδυασμό γεύσεων και υφών που δημιουργούν ένα πλούσιο ορεκτικό. Η αλληλεπίδραση του τραγανού και του κρεμώδους στοιχείου καθιστά το πιάτο ελκυστικό και γευστικά ισορροπημένο.

Το κυρίως πιάτο συνδυάζει το ελαφρύ ψαρονέφρι με μια δροσερή σάλτσα πορτοκαλιού, που προσθέτει ζωντάνια και φωτεινότητα στη γεύση.

Ο πουρέ πατάτας, εμπλουτισμένος με σελινόριζα, ολοκληρώνει το πιάτο με μια πλούσια και θρεπτική βάση.

Το επιδόρπιο αποτελεί τον τελικό σταθμό του μενού, συνδυάζοντας την οξύτητα της κρέμας λεμονιού με την τραγανή υφή της βάσης αμυγδάλου και τη φυσική γλυκύτητα του μελιού.

 

Τι θα μάθω;

Σε αυτό το σεμινάριο αναλύουμε και παρασκευάζουμε την πληθωρική γεύση των αγαπημένων πιάτων και ακολουθούμε πιστά τον τρόπο εκτέλεσης τους, ώστε να αποκτήσουμε τις δεξιότητες στην κατάλληλη παρασκευή τους. 

 

Πρακτικές Εφαρμογές

  • Κρεμμυδόσουπα με πράσα, θυμάρι και κατσικίσιο τυρί
  • Μανιτάρια γεμιστά με σπανάκι, φέτα και καρύδια
  • Ψαρονέφρι με σάλτσα πορτοκαλιού και πουρέ πατάτας με σελινόριζα
  • Κρέμα λεμονιού με τραγανή βάση αμυγδάλου και μέλι

Σημειώσεις

Συμπληρώστε τώρα την αίτηση για membership card, ενημερωθείτε για τους όρους χρήσης, για να μαζεύετε πόντους και να εξαργυρώνετε μεμονωμένα μαθήματα!
Η συμμετοχή σας οριστικοποιείται με την εξόφληση.
Σε περίπτωση ακύρωσης δεν πραγματοποιείται επιστροφή χρημάτων καθώς η θέση έχει δεσμευτεί.
Οι παροχές του προγράμματος έχουν ισχύ στο αρχικό αναγραφόμενο κόστος.
Η σχολή διατηρεί το δικαίωμα να ακυρώσει ή να μεταθέσει ένα σεμινάριο σε περίπτωση που δεν συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός εκπαιδευόμενων ή ανωτέρας βίας (θέματα υγείας, καιρού, τεχνικά προβλήματα, επείγουσες συντηρήσεις). Ακόμα, έχει το δικαίωμα να αλλάξει εκπαιδευτή. Ο χρόνος κάθε μαθήματος ενδέχεται να αυξηθεί ή μειωθεί, ανάλογα με το επίπεδο των συμμετεχόντων.
Η σχολή  δεν υποχρεούται να αναπληρώσει μαθήματα τα οποία πραγματοποιήθηκαν αλλά δεν παρευρέθηκαν οι μαθητές.
 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ !
Λόγω των συνθηκών covid 19: 
ΜΕΤΡΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΜΕΝΟΥΣ
Παρακαλούμε τηρείστε τους βασικούς κανόνες ασφάλειας: αποστάσεις, χρήση προσωπικής μάσκας και γαντιών, απολύμανση χεριών κατά την είσοδό σας.

Ενημερώστε τους φίλους σας για τη δραστηριότητα «CLASSICAL MENU »!