ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ STYLING | 2 ήμερο workshop 22 & 29 Μαρτίου

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ
1/04/2025 17:00   -   31/05/2025 20:00
ΚΟΣΤΟΣ
από 200€ ΜΟΝΟ 140€ για ένα άτομο
Μεθοδολογία Εκπαίδευσης
θεωρητική & πρακτική
Τύπος Εκπαίδευσης
δια ζώσης
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Εξειδικευμένα Μαθήματα
Ελάχιστος αριθμός συμμετεχόντων
6
Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων
12

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤEΣ CHEF

Μπελτζινίτης Παναγιώτης
Βεβαίωση Παρακολούθησης
Παρέχεται βεβαιώση παρακολούθησης
ΠΟΝΤΟΙ MEMBERSHIP CARD
75/ημέρα
ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
EMAIL ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ
Λ Βουλιαγμένης 299, Αθήνα, 17343
  • Basic
  • Αφιέρωμα Μαρτίου
  • Very Popular
  • Εξειδικευμένα
  • Workshop
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ STYLING | 2 ήμερο workshop 22 & 29 Μαρτίου

Οι φωτογραφίες στο site είναι ενδεικτικές και ενδεχομένως να διαφέρουν από το τελικό προϊόν.

Περιγραφή

Σεμινάριο που επικεντρώνεται στις πρακτικές αρχές φωτογράφησης φαγητού.

Το food photography είναι κάτι περισσότερο από την απλή αποτύπωση ενός γεύματος· είναι η τέχνη της οπτικής αφήγησης μέσα από τη γαστρονομία.

Μια πετυχημένη φωτογραφία φαγητού δεν μεταφέρει μόνο την εικόνα, αλλά προκαλεί συναίσθημα, ενισχύει τη γευστική φαντασία και δημιουργεί μια αίσθηση επιθυμίας.

Είτε πρόκειται για εμπορική φωτογράφιση, social media content ή γαστρονομικά άρθρα, η σωστή διαχείριση του styling, του φωτισμού και της σύνθεσης είναι καθοριστική για το τελικό αποτέλεσμα. Το σεμινάριο αυτό παρέχει μια εξειδικευμένη προσέγγιση στις τεχνικές του food photography, δίνοντας έμφαση στην αισθητική αρτιότητα και τη προσαρμογή της εικόνας στις απαιτήσεις κάθε μέσου.

Οι συμμετέχοντες θα αναπτύξουν μια ουσιαστική κατανόηση των βασικών αρχών του food photography, εξερευνώντας τεχνικές όπως το food styling, η σωστή χρήση props, η διαχείριση κάδρου και οπτικών γωνιών, καθώς και οι ιδανικές τεχνικές φωτισμού.

Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στη χρήση διαφορετικών φωτογραφικών μέσων, από επαγγελματικές DSLR μέχρι σύγχρονα κινητά τηλέφωνα, ώστε οι συμμετέχοντες να μπορούν να δημιουργούν ποιοτικό περιεχόμενο ανεξάρτητα από τον εξοπλισμό τους.

Επιπλέον, θα καλυφθούν πρακτικά ζητήματα όπως η συμμόρφωση με τον GDPR στις φωτογραφικές λήψεις.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε επαγγελματίες των social media, food bloggers, αρθρογράφους, σπουδαστές μαγειρικής, chefs και όσους επιθυμούν να αναβαθμίσουν τη φωτογραφική τους προσέγγιση στο γαστρονομικό περιεχόμενο.

2 ήμερο workshop  22/3/2025 & 29/3/2025

***-10% Μόνο με κάρτα επαγγελματία

 

Λίγα λόγια για τον Μπελντζινίτη Παναγιώτη...

Food Photographer – Cinematographer – Food Stylist
Εργάζεται αδιαλείπτως από το 1986 στον χώρο των τροφίμων και ποτών σε μαζική εστίαση περιοδικά έντυπα, βιβλία μαγειρικής, ηλεκτρονικό τύπο και τηλεόραση. Έχει συνεργαστεί με τους περισσότερους (αν όχι όλους) Έλληνες chef καθώς και επιχειρήσεις στον χώρο της παραγωγής ή εμπορίας τροφίμων και μαζικής εστίασης. Έχει μόνιμη συνεργασία με τα McDonald’s, την friesland campina (NOYNOY) κ.α. Είναι καθηγητής φωτογραφίας και εφαρμογών τα τελευταία 11 χρόνια με εξειδίκευση στην διαφημιστική φωτογραφία καθώς και ιδιοκτήτης του Studio SayCheese που αναλαμβάνει γαστρονομικά, αλκοολούχα, προϊοντικά και εταιρικά concept και κλείνει πάνω από 35 χρόνια λειτουργίας. Το motto του είναι: «Η φωτογραφία είναι ένα ταξίδι, πας σε μέρη που πάντα ήθελες να πας, πας σε μέρη που ποτέ δεν ήθελες να επισκεφτείς. Φτάνει όταν γυρνάς, να μην ξεχνάς πίσω σου την αλήθεια»

 


 

Τι θα μάθω;

Το σεμινάριο είναι δομημένο σε τρεις κύριους άξονες:

(1) πρακτική εφαρμογή food styling και στήσιμο πιάτων (με εστίαση σε burger, spaghetti, pancakes και γλυκά), (2) τεχνικές φωτογράφισης και σύνθεσης εικόνας και (3) διαχείριση και αξιοποίηση του φωτισμού στη φωτογράφιση φαγητού.

Το πρόγραμμα δίνει τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να πειραματιστούν σε πραγματικές συνθήκες και να δημιουργήσουν υλικό υψηλού επιπέδου.

Οι δεξιότητες που αποκτώνται είναι πολύτιμες για επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στον χώρο της γαστρονομίας, της διαφήμισης και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, προσφέροντας προοπτικές εξέλιξης σε τομείς όπως το commercial food photography, η παραγωγή περιεχομένου για brands και η οπτική στρατηγική σε εστιατόρια, blogs και εκδόσεις.

Πρακτικές Εφαρμογές

Αναλυτικά καλύπτονται:

  • Styling & Food Styling με στήσιμο πιάτων για φωτογράφηση (Burger, Spaghetti, Pancakes, Γλυκό)
  • Χρήση αντικειμένων (props) για την ανάδειξη του θέματος
  • Κάδρο & Σύνθεση της φωτογραφίες
  • Οπτικές Γωνίες που βοηθούν την φωτογράφηση φαγητού 
  • Ιδανικές Τεχνικές Φωτισμού 
  • Φωτογράφηση με φωτογραφική μηχανή DSLR | Κινητό τηλέφωνο 
  • GDPR για φωτογραφίες

Το σεμινάριο αυτό καλύπτει και περιλαμβάνει χρήση φωτογραφικού εξοπλισμού και υλικά για την δημιουργία των πιάτων.

Σημειώσεις

Συμπληρώστε τώρα την αίτηση για membership card, ενημερωθείτε για τους όρους χρήσης, για να μαζεύετε πόντους και να εξαργυρώνετε μεμονωμένα μαθήματα!
Η συμμετοχή σας οριστικοποιείται με την εξόφληση.
Σε περίπτωση ακύρωσης δεν πραγματοποιείται επιστροφή χρημάτων καθώς η θέση έχει δεσμευτεί.
Οι παροχές του προγράμματος έχουν ισχύ στο αρχικό αναγραφόμενο κόστος.
Η σχολή διατηρεί το δικαίωμα να ακυρώσει ή να μεταθέσει ένα σεμινάριο σε περίπτωση που δεν συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός εκπαιδευόμενων ή ανωτέρας βίας (θέματα υγείας, καιρού, τεχνικά προβλήματα, επείγουσες συντηρήσεις). Ακόμα, έχει το δικαίωμα να αλλάξει εκπαιδευτή. Ο χρόνος κάθε μαθήματος ενδέχεται να αυξηθεί ή μειωθεί, ανάλογα με το επίπεδο των συμμετεχόντων.
Η σχολή  δεν υποχρεούται να αναπληρώσει μαθήματα τα οποία πραγματοποιήθηκαν αλλά δεν παρευρέθηκαν οι μαθητές.
 

Ενημερώστε τους φίλους σας για τη δραστηριότητα «ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ STYLING | 2 ήμερο workshop 22 & 29 Μαρτίου»!