BISTROT MENU (FRENCH MENU I)

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ
29/01/2025 18:00   -   21:00
ΚΟΣΤΟΣ
ΜΟΝΟ 49,90€ για ένα άτομο
Μεθοδολογία Εκπαίδευσης
πρακτική
Τύπος Εκπαίδευσης
δια ζώσης
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μαθήματα Μαγειρικής
Ελάχιστος αριθμός συμμετεχόντων
4
Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων
12

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤEΣ CHEF

Guest Chef
Βεβαίωση Παρακολούθησης
Κατόπιν επικοινωνίας με την γραμματεία
ΠΟΝΤΟΙ MEMBERSHIP CARD
35
ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
EMAIL ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ
Λ Βουλιαγμένης 299, Αθήνα, 17343
  • Advanced
  • Αφιέρωμα Ιανουαρίου
  • Very Popular
  • Εθνική Κουζίνα
  • Κρέας
  • Special Edition
  • Τεχνικές
BISTROT MENU (FRENCH MENU I)

Οι φωτογραφίες στο site είναι ενδεικτικές και ενδεχομένως να διαφέρουν από το τελικό προϊόν.

Περιγραφή

Από τα γαλλικά bistro μέχρι τα εστιατόρια υψηλής γαστρονομίας, υπάρχουν γεύσεις που κατάφεραν να γίνουν παγκοσμίως δημοφιλείς.

Το πρώτο μάθημα της σειράς Γαλλικών Μενού εστιάζει σε κλασικές συνταγές που συναντάμε στα bistrot του Παρισιού, προσφέροντας γνώση και τεχνική που εμπνέουν κάθε επαγγελματία.

Η παράδοση του gravlax γεννήθηκε στις χώρες της Βόρειας Ευρώπης, ως ανάγκη για επιμελή συντήρηση του σολομού. Μια τεχνική που, χάρη στην απαράμιλλη γεύση της, αποτελεί κόσμημα σε εκλεπτυσμένους μπουφέδες.

Για έναν δεξιοτέχνη σεφ, η δημιουργία μιας μπαλοτίν είναι απόδειξη τεχνικής αρτιότητας και σεβασμού προς τις πρώτες ύλες. 

Παραδοσιακά, το μπούτι των πουλερικών γεμιζόταν με κρέας και κατόπιν ραβόταν για να μαγειρευτεί είτε ποσέ είτε ψητό.

Η γέμιση και η παρουσίαση αντανακλούν πάντα τη δημιουργικότητα και την αισθητική του εκτελεστή, ενώ η επιτυχία μιας κλασικής συνταγής κρίνεται στην τελειότητα της εκτέλεσής της.

Το μενού ολοκληρώνεται με τον σεφ να προσφέρει ένα γλυκό που αγγίζει την τελειότητα.

Η κρεμ μπρουλέ, με τη βελούδινη υφή της, τη λεπτή καραμελένια κρούστα και το ιδανικά ισορροπημένο άρωμα βανίλιας, χαρίζει την απόλυτη εμπειρία γεύσης.

 

*Ελάχιστη Συμμετοχή:6 

**Μόνο με προ πληρωμή

***-10% Μόνο με κάρτα επαγγελματία

Τι θα μάθω;

Το μάθημα στοχεύει στην εκμάθηση προηγμένων τεχνικών μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής, συνδυάζοντας την υψηλή αισθητική με τη γαστρονομική αρτιότητα.

Οι συμμετέχοντες θα αποκτήσουν γνώσεις και δεξιότητες για τεχνικές παρασκευής gravlax με έμφαση στην ακριβή ισορροπία αρωμάτων και τη δημιουργία συνοδευτικών υφών, όπως η καραμέλα από βαλσάμικο και η κενέλ από μους άνηθου.

Η τεχνική μπαλοτίν σε sous vide, με στόχο τη διατήρηση της υγρασίας, της γεύσης και της δομής σε πιάτα υψηλής γαστρονομικής αξίας και η παρασκευή της τέλειας Crème Brûlée, με βελούδινη υφή, άριστο ψήσιμο και άψογη καραμελωμένη κρούστα εστιάζουν στις λεπτομέρειες που διαχωρίζουν το απλό από το εξαιρετικό.

Το μάθημα συνδυάζει τη θεωρία με την πράξη, ενισχύοντας την κατανόηση της τεχνικής και την εφαρμογή της σε γαστρονομικές δημιουργίες, κατάλληλες για απαιτητικά περιβάλλοντα εστίασης. 
 

Πρακτικές Εφαρμογές

  • Σολομός gravlax με καραμέλα από ξύδι βαλσάμικο και κενέλ από μους άνηθου
  • Μπαλοτίν κοτόπουλου με σέβρ, κουκουνάρι και πέστο ρόκας (τεχνική: μπαλοτίν σε sous vide)
  • Κρεμ μπρουλέ βανίλια

Σημειώσεις

Συμπληρώστε τώρα την αίτηση για membership card, ενημερωθείτε για τους όρους χρήσης, για να μαζεύετε πόντους και να εξαργυρώνετε μεμονωμένα μαθήματα!
Η συμμετοχή σας οριστικοποιείται με την εξόφληση.
Σε περίπτωση ακύρωσης δεν πραγματοποιείται επιστροφή χρημάτων καθώς η θέση έχει δεσμευτεί.
Οι παροχές του προγράμματος έχουν ισχύ στο αρχικό αναγραφόμενο κόστος.
Η σχολή διατηρεί το δικαίωμα να ακυρώσει ή να μεταθέσει ένα σεμινάριο σε περίπτωση που δεν συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός εκπαιδευόμενων ή ανωτέρας βίας (θέματα υγείας, καιρού, τεχνικά προβλήματα, επείγουσες συντηρήσεις). Ακόμα, έχει το δικαίωμα να αλλάξει εκπαιδευτή. Ο χρόνος κάθε μαθήματος ενδέχεται να αυξηθεί ή μειωθεί, ανάλογα με το επίπεδο των συμμετεχόντων.
Η σχολή  δεν υποχρεούται να αναπληρώσει μαθήματα τα οποία πραγματοποιήθηκαν αλλά δεν παρευρέθηκαν οι μαθητές.

Ενημερώστε τους φίλους σας για τη δραστηριότητα «BISTROT MENU (FRENCH MENU I)»!