MONT BLANC CHESTNUT ΤΟΥΡΤΑ & ΤΑΡΤΑ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ
23/12/2024 17:00   -   21:30
ΚΟΣΤΟΣ
44,90€ για ένα άτομο
Μεθοδολογία Εκπαίδευσης
πρακτική
Τύπος Εκπαίδευσης
δια ζώσης
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μαθήματα Ζαχαροπλαστικής
Ελάχιστος αριθμός συμμετεχόντων
6
Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων
8

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤEΣ CHEF

 Σαράβας Μιχάλης
Βεβαίωση Παρακολούθησης
Κατόπιν επικοινωνίας με την γραμματεία
ΠΟΝΤΟΙ MEMBERSHIP CARD
35
ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
EMAIL ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ
Λ Βουλιαγμένης 299, Αθήνα, 17343
  • Advanced
  • Αφιέρωμα Δεκεμβρίου
  • Gourmet
  • Ξεχωριστές Γεύσεις
  • new
MONT BLANC CHESTNUT ΤΟΥΡΤΑ & ΤΑΡΤΑ

Οι φωτογραφίες στο site είναι ενδεικτικές και ενδεχομένως να διαφέρουν από το τελικό προϊόν.

Περιγραφή

Το Mont Blanc είναι ένα χειμωνιάτικο γλυκό που αποπνέει αίσθηση πολυτέλειας και νοσταλγίας, με ιστορία που χάνεται στους αιώνες.

Η ονομασία του συσχετίζεται με το χιονισμένο βουνό και εμφανίζεται για πρώτη φορά σε ιταλικά βιβλία μαγειρικής του 15ου αιώνα.

Το 1500, στην Ιταλία, δημιουργήθηκε το πρώτο γλυκό με πουρέ κάστανου, το οποίο αγαπήθηκε ιδιαίτερα εκείνη την εποχή.

Στα τέλη του 19ου αιώνα, το Παρίσι, μέσω του διάσημου τεϊοπωλείου Angelina, έδωσε νέα διάσταση στο Mont Blanc, συνδυάζοντας τον πουρέ κάστανου με μαρέγκες και σαντιγί, δημιουργώντας το γλυκό που γνωρίζουμε σήμερα.

Από τότε, το Mont Blanc ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο, υιοθετώντας διάφορες παραλλαγές, και παραμένει αγαπημένο σε πολλές χώρες με νέες γεύσεις και συνδυασμούς.
 

Τι θα μάθω;

Ο στόχος του μαθήματος είναι να εξοικειώσει τους συμμετέχοντες με τις τεχνικές για την παρασκευή του Mont Blanc, τόσο στην παραδοσιακή μορφή τούρτας όσο και στη μορφή τάρτας.

Μέσα από την εκμάθηση της παρασκευής της βάσης Sacher, της μους κάστανου, της κρέμας σαντιγί και του σιροπιού με ρούμι, καθώς και των τεχνικών για την παρασκευή ζύμης σαμπλέ μπρετόν και μπαβαρουάζ κάστανου, οι συμμετέχοντες θα μάθουν πώς να δημιουργούν πλούσια και αρωματικά γλυκά που αποπνέουν την εορταστική ατμόσφαιρα του χειμώνα.






    

Πρακτικές Εφαρμογές

Πρακτικές εφαρμογές: 
 Για τη τούρτα Mont Blanc: 

  • Βάση τούρτας sacher
  • Μους κάστανο | Κρέμα σαντιγί | Κρέμα κάστανο
  • Σιρόπι με ρούμι

Για τη τάρτα Mont Blanc

  • Ζύμη σαμπλέ μπρετόν 
  • Μπαβαρουάζ κάστανο
  • Κρέμα σαντιγί
  • Spread κάστανο με πούδρα αμυγδάλου

Σημειώσεις

Συμπληρώστε τώρα την αίτηση για membership card, ενημερωθείτε για τους όρους χρήσης, για να μαζεύετε πόντους και να εξαργυρώνετε μεμονωμένα μαθήματα!
Η συμμετοχή σας οριστικοποιείται με την εξόφληση.
Σε περίπτωση ακύρωσης δεν πραγματοποιείται επιστροφή χρημάτων καθώς η θέση έχει δεσμευτεί.
Οι παροχές του προγράμματος έχουν ισχύ στο αρχικό αναγραφόμενο κόστος.
Η σχολή διατηρεί το δικαίωμα να ακυρώσει ή να μεταθέσει ένα σεμινάριο σε περίπτωση που δεν συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός εκπαιδευόμενων ή ανωτέρας βίας (θέματα υγείας, καιρού, τεχνικά προβλήματα, επείγουσες συντηρήσεις). Ακόμα, έχει το δικαίωμα να αλλάξει εκπαιδευτή. Ο χρόνος κάθε μαθήματος ενδέχεται να αυξηθεί ή μειωθεί, ανάλογα με το επίπεδο των συμμετεχόντων.
Η σχολή  δεν υποχρεούται να αναπληρώσει μαθήματα τα οποία πραγματοποιήθηκαν αλλά δεν παρευρέθηκαν οι μαθητές.
 

Ενημερώστε τους φίλους σας για τη δραστηριότητα «MONT BLANC CHESTNUT ΤΟΥΡΤΑ & ΤΑΡΤΑ»!