Η δραστηριότητα έχει ολοκληρωθεί. Γραφτείτε στο newsletter μας για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας.

STOLLEN - STRUDEL    

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ
21/11/2024 18:00   -   21:00
ΚΟΣΤΟΣ
από 70€ ΜΟΝΟ 34,90€ για ένα άτομο
Μεθοδολογία Εκπαίδευσης
πρακτική
Τύπος Εκπαίδευσης
δια ζώσης
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μαθήματα Ζαχαροπλαστικής
Ελάχιστος αριθμός συμμετεχόντων
4
Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων
10

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤEΣ CHEF

Γαλής Γιώργος       
Βεβαίωση Παρακολούθησης
Παρέχεται βεβαιώση παρακολούθησης
ΠΟΝΤΟΙ MEMBERSHIP CARD
35
ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
EMAIL ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ
Λ Βουλιαγμένης 299, Αθήνα, 17343
  • Basic
  • Αφιέρωμα Νοεμβρίου
  • Αρτοποιία
  • Very Popular
  • Special Edition
  • Τάρτες-Ζύμες-Μπισκότα
STOLLEN - STRUDEL    

Οι φωτογραφίες στο site είναι ενδεικτικές και ενδεχομένως να διαφέρουν από το τελικό προϊόν.

Περιγραφή

Strudel και Stollen είναι δύο παραδοσιακά γλυκά με ευρωπαϊκή προέλευση, δημοφιλή κατά την περίοδο των Χριστουγέννων, που όμως διαφοροποιούνται σε υφή, γεύση και τεχνική παρασκευής.

Το Strudel είναι ένα παραδοσιακό γλυκό της Αυστρίας, γνωστό για την λεπτή, τραγανή ζύμη του, η οποία τυλίγεται σε πολλές στρώσεις γύρω από γέμιση.

Η πιο δημοφιλής εκδοχή του είναι το Apfelstrudel (στρουντελ με μήλο), με γέμιση από μήλα, κανέλα, σταφίδες και ψιλοκομμένα καρύδια ή αμύγδαλα.

Συχνά σερβίρεται με ζάχαρη άχνη ή συνοδεύεται από κρέμα, ενώ μπορεί να περιέχει διάφορα φρούτα και ξηρούς καρπούς ανάλογα με την περιοχή ή την εποχή. 

Το Stollen είναι ένα παραδοσιακό γερμανικό χριστουγεννιάτικο γλυκό, με πλούσια, αφράτη ζύμη τύπου μπριός, στην οποία προστίθενται αποξηραμένα φρούτα, ξηροί καρποί, και συχνά μαρτζιπάν (ζαχαρόπαστα αμυγδάλου).

Η πιο γνωστή εκδοχή είναι το Christstollen, που έχει τις ρίζες του στη Δρέσδη και είναι στενά συνδεδεμένο με τη γιορτή των Χριστουγέννων. Η ζύμη του είναι πιο πλούσια σε σχέση με το Strudel και το τελικό αποτέλεσμα είναι ένα γλυκό με αρώματα βουτύρου, εσπεριδοειδών και μπαχαρικών. 

 

Τι θα μάθω;

Ο στόχος είναι να δώσει στους συμμετέχοντες την ευκαιρία να εξοικειωθούν με τις τεχνικές παρασκευής παραδοσιακών γλυκών Strudel και Stollen, αναπτύσσοντας τις δεξιότητές τους στη διαχείριση ζύμης, τον χειρισμό αποξηραμένων φρούτων και μπαχαρικών και την παρουσίαση αυτών των γλυκών με σύγχρονες προσεγγίσεις για τη γιορτινή περίοδο.
 

Πρακτικές Εφαρμογές

  • Stollen
  • Strudel

Σημειώσεις

Συμπληρώστε τώρα την αίτηση για membership card, ενημερωθείτε για τους όρους χρήσης, για να μαζεύετε πόντους και να εξαργυρώνετε μεμονωμένα μαθήματα!
Η συμμετοχή σας οριστικοποιείται με την εξόφληση.
Σε περίπτωση ακύρωσης δεν πραγματοποιείται επιστροφή χρημάτων καθώς η θέση έχει δεσμευτεί.
Οι παροχές του προγράμματος έχουν ισχύ στο αρχικό αναγραφόμενο κόστος.
Η σχολή διατηρεί το δικαίωμα να ακυρώσει ή να μεταθέσει ένα σεμινάριο σε περίπτωση που δεν συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός εκπαιδευόμενων ή ανωτέρας βίας (θέματα υγείας, καιρού, τεχνικά προβλήματα, επείγουσες συντηρήσεις). Ακόμα, έχει το δικαίωμα να αλλάξει εκπαιδευτή. Ο χρόνος κάθε μαθήματος ενδέχεται να αυξηθεί ή μειωθεί, ανάλογα με το επίπεδο των συμμετεχόντων.
Η σχολή  δεν υποχρεούται να αναπληρώσει μαθήματα τα οποία πραγματοποιήθηκαν αλλά δεν παρευρέθηκαν οι μαθητές

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ !
Λόγω των συνθηκών covid 19: 
ΜΕΤΡΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΜΕΝΟΥΣ
α) Εισέρχεστε στο μάθημα με υπεύθυνη δήλωση αρνητικού διαγνωστικού τεστ (Rapid ή PCR) ή πιστοποιητικό εμβολιασμού που έχει διενεργηθεί έως και 72 ώρες πριν το μάθημα. 
β) Παρακαλούμε τηρείστε τους βασικούς κανόνες ασφάλειας: αποστάσεις, χρήση προσωπικής μάσκας και γαντιών, απολύμανση χεριών κατά την είσοδό σας.

Ενημερώστε τους φίλους σας για τη δραστηριότητα «STOLLEN - STRUDEL    »!