ΑΠΟΔΟΤΙΚΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ ΓΙΑ ΨΑΡΙΑ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ
31/10/2024 16:00   -   21:00
ΚΟΣΤΟΣ
€85 για 1 άτομo
Μεθοδολογία Εκπαίδευσης
πρακτική
Τύπος Εκπαίδευσης
δια ζώσης
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μαθήματα Μαγειρικής
Ελάχιστος αριθμός συμμετεχόντων
4
Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων
12

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤEΣ CHEF

Αλμπαντίδης Νίκος
Βεβαίωση Παρακολούθησης
Κατόπιν επικοινωνίας με την γραμματεία
ΠΟΝΤΟΙ MEMBERSHIP CARD
75
ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
EMAIL ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ
Λ Βουλιαγμένης 299, Αθήνα, 17343
  • Advanced
  • Αφιέρωμα Οκτωβρίου
  • Very Popular
  • Εξειδικευμένα
  • Ψάρι
  • Gourmet
ΑΠΟΔΟΤΙΚΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ ΓΙΑ ΨΑΡΙΑ

Οι φωτογραφίες στο site είναι ενδεικτικές και ενδεχομένως να διαφέρουν από το τελικό προϊόν.

Περιγραφή

Αυτό το εξειδικευμένο μάθημα απευθύνεται σε επαγγελματίες της μαγειρικής που επιθυμούν να αναβαθμίσουν τις τεχνικές τους για την προετοιμασία και μαγείρεμα ψαριών, χρησιμοποιώντας σύγχρονες και παραδοσιακές μεθόδους.

Μέσα από την εκπαίδευση σε τέσσερα είδη ψαριών (μπακαλιάρο, τσιπούρα, μυλοκόπι και γλώσσα), οι συμμετέχοντες θα εξοικειωθούν με τεχνικές όπως το μαγείρεμα σε κενό αέρος, την τεμπούρα, τη δημιουργία αυγολέμονου αφρού, τη διαχείριση της ταπιόκας και την παρασκευή φινιρισμένων σαλτσών.

Οι εφαρμογές αυτές θα προσφέρουν βαθιά γνώση στον συνδυασμό υφών και γεύσεων που αναδεικνύουν τη γαστρονομία υψηλών προδιαγραφών.

Ανάλυση μαθήματος

Το μάθημα χωρίζεται σε πρακτικές ενότητες όπου οι συμμετέχοντες θα μάθουν:
•    Μπακαλιάρος: Μαγείρεμα σε κενό αέρος, σάλτσα ολλανδέζ, τεχνική μπραιν για τέλεια γεύση και υφή. Επίσης, ιαπωνική τεμπούρα με ελαφριά και τραγανή κρούστα.
•    Τσιπούρα: Παρασκευή φρικασέ με τεχνική μπλανσίρ, σύγχρονη τεχνική αφρός-αυγολέμονο. Παράλληλα, εκπαιδευόμαστε στην τεχνική ταρτάρ σε ψάρια  
•    Μυλοκόπι: Κρούστα από κολοκυθάκια, πουρές κολοκύθας, φυμέ, μουσελίν ψαριού και διαχείριση ταπιόκας για αρμονικές γεύσεις.
•    Γλώσσα: Άχνισμα, φιλετάρισμα, σάλτσα από φασόλι τόνκα, πατάτα μπραιζέ που ολοκληρώνουν ένα εξαιρετικά καλοδουλεμένο πιάτο.

 

Δίνεται Βεβαίωση Παρακολούθησης και Αναλυτικές Σημειώσεις.

Τι θα μάθω;

Ο στόχος του μαθήματος είναι να προσφέρει στους επαγγελματίες μάγειρες τις απαραίτητες δεξιότητες για να εκτελούν αποδοτικές και προηγμένες τεχνικές μαγειρικής με ψάρια, εξασφαλίζοντας ανώτερη ποιότητα, υφή και γεύση στα πιάτα τους.

Οι συμμετέχοντες θα βελτιώσουν τις γνώσεις τους στη σωστή διαχείριση πρώτων υλών και στην ακρίβεια στην τεχνική εκτέλεση, ενώ θα αποκτήσουν εμπιστοσύνη στις δεξιότητές τους για τη δημιουργία πιάτων υψηλών προδιαγραφών με εμπορικό και γαστρονομικό ενδιαφέρον.

 

Πρακτικές Εφαρμογές

  • Μπακαλιάρος - 2 πιάτα: Μπακαλιάρος με σελινόριζα μπρεζέ και σάλτσα ολλανδέζ | Μπακαλιάρος τεμπούρα
  • Τσιπούρα - 2 πιάτα: Τσιπούρα φρικασέ | Τσιπούρα ταρτάρ
  • Μυλοκόπι με κρούστα από κολοκυθάκια, πουρέ κολοκύθας και ταπιόκα
  • Γλώσσα αχνιστή με σάλτσα από φασόλι τόνκα, πατάτα μπρεζέ, baby κολοκυθάκι και πουρέ σελινόριζας

Σημειώσεις

Συμπληρώστε τώρα την αίτηση για membership card, ενημερωθείτε για τους όρους χρήσης, για να μαζεύετε πόντους και να εξαργυρώνετε μεμονωμένα μαθήματα!
Η συμμετοχή σας οριστικοποιείται με την εξόφληση.
Σε περίπτωση ακύρωσης δεν πραγματοποιείται επιστροφή χρημάτων καθώς η θέση έχει δεσμευτεί.
Οι παροχές του προγράμματος έχουν ισχύ στο αρχικό αναγραφόμενο κόστος.
Η σχολή διατηρεί το δικαίωμα να ακυρώσει ή να μεταθέσει ένα σεμινάριο σε περίπτωση που δεν συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός εκπαιδευόμενων ή ανωτέρας βίας (θέματα υγείας, καιρού, τεχνικά προβλήματα, επείγουσες συντηρήσεις). Ακόμα, έχει το δικαίωμα να αλλάξει εκπαιδευτή. Ο χρόνος κάθε μαθήματος ενδέχεται να αυξηθεί ή μειωθεί, ανάλογα με το επίπεδο των συμμετεχόντων.
Η σχολή  δεν υποχρεούται να αναπληρώσει μαθήματα τα οποία πραγματοποιήθηκαν αλλά δεν παρευρέθηκαν οι μαθητές.

Ενημερώστε τους φίλους σας για τη δραστηριότητα «ΑΠΟΔΟΤΙΚΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ ΓΙΑ ΨΑΡΙΑ»!