Η δραστηριότητα έχει ολοκληρωθεί. Γραφτείτε στο newsletter μας για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας.

Η ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΤEMPURA

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ
8/11/2024 18:00   -   21:00
ΚΟΣΤΟΣ
ΜΟΝΟ 39,90€ για ένα άτομο
Μεθοδολογία Εκπαίδευσης
πρακτική
Τύπος Εκπαίδευσης
δια ζώσης
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μαθήματα Μαγειρικής
Ελάχιστος αριθμός συμμετεχόντων
4
Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων
10

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤEΣ CHEF

Μακρυμίχαλος Νίκος
Βεβαίωση Παρακολούθησης
Κατόπιν επικοινωνίας με την γραμματεία
ΠΟΝΤΟΙ MEMBERSHIP CARD
55
ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
EMAIL ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ
Λ Βουλιαγμένης 299, Αθήνα, 17343
  • Advanced
  • Αφιέρωμα Νοεμβρίου
  • Ψάρι
  • Gourmet
  • Λαχανικά
  • Τεχνικές
Η ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΤEMPURA

Οι φωτογραφίες στο site είναι ενδεικτικές και ενδεχομένως να διαφέρουν από το τελικό προϊόν.

Περιγραφή

Η τέχνη της tempura με τις ρίζες της στην Ιαπωνία συνδυάζει την απλότητα και την εκλέπτυνση με μοναδικό τρόπο.

Η τεχνική έχει μια ενδιαφέρουσα και πλούσια ιστορία που συνδέει στενά την Ιαπωνία με την Ισπανία.

Η προέλευση της tempura ανιχνεύεται τον 16ο αιώνα, όταν οι Πορτογάλοι άποικοι και οι ιεραπόστολοι έφεραν την τεχνική του τηγανίσματος με χυλό στην Ιαπωνία.

Αυτή η τεχνική, γνωστή ως "peixinhos da horta" (μικρά ψαράκια του κήπου), χρησιμοποιούσε ψάρια και λαχανικά βουτηγμένα σε χυλό και τηγανισμένα.

Αυτό το σεμινάριο προσφέρει στους συμμετέχοντες την ευκαιρία να εξερευνήσουν παραδοσιακές και σύγχρονες τεχνικές παρασκευής, δημιουργώντας τραγανά και ελαφριά πιάτα που αναδεικνύουν τη φρεσκάδα των υλικών.

Πλέον, η tempura είναι μια γαστρονομική εμπειρία που συνδυάζει την τέχνη της μαγειρικής με την απόλαυση, σερβίρεται συχνά σε ιαπωνικά εστιατόρια παγκοσμίως και έχει εξελιχθεί σε μια αγαπημένη επιλογή για πολλούς λάτρεις της γαστρονομίας. 
 

Τι θα μάθω;

Στο σεμινάριο αυτό, οι συμμετέχοντες θα εξετάσουν κάθε λεπτομέρεια της τέχνης της tempura, από την επιλογή των υλικών μέχρι την παρασκευή του ιδανικού χυλού και το σωστό τηγάνισμα σε ελεγχόμενη θερμοκρασία.

Η πρακτική εξάσκηση θα τους δώσει τη δυνατότητα να κατακτήσουν τις απαραίτητες τεχνικές για να επιτύχουν το τέλειο αποτέλεσμα: τραγανή και ελαφριά tempura που διατηρεί τη φυσική γεύση των υλικών. 
 

 

Πρακτικές Εφαρμογές

  • Tempura Λαχανικών
  • Tempura Γαρίδας
  • Tempura Μανιταριών
  • Tempura Φρούτων  

Σημειώσεις

Συμπληρώστε τώρα την αίτηση για membership card, ενημερωθείτε για τους όρους χρήσης, για να μαζεύετε πόντους και να εξαργυρώνετε μεμονωμένα μαθήματα!
Η συμμετοχή σας οριστικοποιείται με την εξόφληση.
Σε περίπτωση ακύρωσης δεν πραγματοποιείται επιστροφή χρημάτων καθώς η θέση έχει δεσμευτεί.
Οι παροχές του προγράμματος έχουν ισχύ στο αρχικό αναγραφόμενο κόστος.
Η σχολή διατηρεί το δικαίωμα να ακυρώσει ή να μεταθέσει ένα σεμινάριο σε περίπτωση που δεν συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός εκπαιδευόμενων ή ανωτέρας βίας (θέματα υγείας, καιρού, τεχνικά προβλήματα, επείγουσες συντηρήσεις).Ακόμα, έχει το δικαίωμα να αλλάξει εκπαιδευτή. Ο χρόνος κάθε μαθήματος ενδέχεται να αυξηθεί ή μειωθεί, ανάλογα με το επίπεδο των συμμετεχόντων.
Η σχολή  δεν υποχρεούται να αναπληρώσει μαθήματα τα οποία πραγματοποιήθηκαν αλλά δεν παρευρέθηκαν οι μαθητές.

Ενημερώστε τους φίλους σας για τη δραστηριότητα «Η ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΤEMPURA»!